Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de PC pt alimentarea unui ampificator

figher_ionut

Postări Recomandate

Salutare tuturor !!!As dori si eu putin ajutor.Am o sursa de calculator de 400 W si in ciuda faptului ca transformatoarele sunt scumpe as vraea sa o folosesc pt alimentarea unui kit de amplificare de 400 W reali.As dori ca sursa sa furnizeze cca 60V si o intensitate de 5,5-6A.Va sunt recunoscator daca imi dati cateva sugestii. Multumesc!!! :ciuda:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• figher_ionut

2

• moro

1

• Jimmy

1

• silicipi

1

Top autori în acest subiect

Vezi ca exista un topic dedicat ptr asa ceva ! Si vezi ca eu si mai multi am facut asta, dar nu stiu daca vei reusii sa tragi 400W dintr-o sursa pe care scrie ca e dde 400W cand ea defapt nu scoate mai mult de 250, Daca nu are minim un traf ERL-35 si tranzistoare gen MJE13009, nu prea se preteaza la ce vrei tu. Cauta topicul "+-30V dintr-o sursa de PC", sau ceva asemanato ai ai sa gasesti acolo toate explicatiiile.AAAAAAAAAAAA si vezi sa fie cu TL494 pt ca in cazul celorlalte e ceva mai greu de facuy treaba asta. Numai bine!

Link spre comentariu

Sa fii fericit daca poti stoarce din ea un 250w la dimensiunile si frecventa aceea (40-50khz). Cred totusi ca s-ar putea scoate ceva mai multa putere prin inlocuirea tranzistorilor cu ceva mosfeti mai tari si marirea frecventei, insa aici dupa originea feritei (chinatown) ma indoiesc ca va sta suficient de rece acel miez, plus torurile de pe iesire inlocite cu ceva care stie sa manance frecvente mai mari de 50khz fara pierderi semnificative

Link spre comentariu

Ori iti cumperi un smps gindit pt alimentarea sculelor audio, care sa dea cit iti trebe tie, ori faci o sursa clasica cu traf, punte, filtraj. Nu are rost sa-ti prajesti ampliful cu experimente din surse de pc.

Link spre comentariu

Sa fii fericit daca poti stoarce din ea un 250w la dimensiunile si frecventa aceea (40-50khz). Cred totusi ca s-ar putea scoate ceva mai multa putere prin inlocuirea tranzistorilor cu ceva mosfeti mai tari si marirea frecventei, insa aici dupa originea feritei (chinatown) ma indoiesc ca va sta suficient de rece acel miez

Miezurile EI-33 merg bine mersi la 100kHz, eu scot +/-70v la 400W dintr'unul. Am incercat toate miezurile pe care le am in carcasa pe care e bobinat acel traf (inclusiv cele sparte si lipite cu super glue!), toate merg bine si nu se incalzesc. Limita e dictata de cata sarma poti sa indesi in ele nu de miez.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări