Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Blue Sky FS26H

blue36

Postări Recomandate

Din pacate ,lipsa unei documentatii la aceste aparate e un handicap destul de mare in rezolvarea defectelor ...trebuie sa aplicati metoda care am aplicat-o si eu atunci cind schemele de tv color erau destul de rare si scumpe..."inarmativa"cu un ESR-metru si un mutimetru bun si treceti la treaba...asta e cred o solutie buna . Cei ce au informatiile despre aceste lcd-uri nu vor sau nu au timp sa ni le spuna si noua...Asta e...ne descurcam cum putem... :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue36

14

• elmar

3

• victor_cj

3

• tehtronics

2

Top autori în acest subiect

Am verificat tensiunile, pe bara de 14V am 16.1V, am schimbat C503 dar fara succes, am incercat mai multe bucati.Condensatorul C501 470p/220V nu l-am schimbat, sa genereze acesta marirea tensiunii?PS. momentan sint acasa iar aici nu am piese ca sa schimb si acest condensator.

Link spre comentariu

Am verificat tensiunile, pe bara de 14V am 16.1V, am schimbat C503 dar fara succes, am incercat mai multe bucati.Condensatorul C501 470p/220V nu l-am schimbat, sa genereze acesta marirea tensiunii?PS. momentan sint acasa iar aici nu am piese ca sa schimb si acest condensator.

Va salut! Daca nu aveti un consum marit pe alta bara de alimentare prezentata printr-o scadere in tensiune cu 0,6-1V schimbati condesatorul C022 de 47uF si rezolvati problema. Succes!
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat, l-am schimbat si nu s-a modificat nimic. In stad-by pe bara de 14V am o tensiune de 19V care scade la 16V cind apare imaginea pe display, tensiunea respectiva intra in placa cu tunerul TV.Mie teama ca defectul poate surveni chiar de la panel. :jytuiyu Ce ziceti, domnilor, poate fi panelul defect sau tot o tensiune de alimentare necorespunzatoare?

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat, l-am schimbat si nu s-a modificat nimic. In stad-by pe bara de 14V am o tensiune de 19V care scade la 16V cind apare imaginea pe display, tensiunea respectiva intra in placa cu tunerul TV.Mie teama ca defectul poate surveni chiar de la panel. :jytuiyu Ce ziceti, domnilor, poate fi panelul defect sau tot o tensiune de alimentare necorespunzatoare?

Va salut! Daca condesatorul indicat anterior nu a rezolvat problema, atunci primul si ultimul driver vertical de pe panoul LCD prezinta conexiuni imperfecte sau sunt compromisi structural prin degajare termica excesiva caz in care trebuiesc schimbati. Succes!
Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Am un televizor lcd asemanator de 51 aceiasi marca buesky si are urmatorul defect : Nu memoreaza canalele daca dau pe automat cautarea trece prin ele si in final sare pe programul 2 sau 6 care ori ce asi face tot acolo se duce pe acestea 2 sunt memorate programe .Daca dau pe manual asemanator trece prin ele .Daca dau pe scart (am un decodor digital ) se vad programele dupa acesta dar uneori cand schimb programele la decodor te pomenesti ca iese tv ul din functia de scart si intra pe tv pe programul 2 dupa putin timp sare pe scart inapoi si tot asa daca schimb din telecomanda decodorului cu toate ca nu este pe frcvenra face asta numai cand tv ul simpe pauza dintre programe in miscare .Ce sa fie memoria defecta sau altceva ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări