bansaraba Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Mai am o curiozitate: cum se procedeaza cu panza ca sa nu se destrame sau cuteze acolo unde sunt gaurile pentru butoane si scala? Link spre comentariu
viopa Postat Septembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Cu o forfecuta de unghii, se taie un X [dar nu cat diametrul gaurii] apoi in interior se pune aracet.Se ia un pix [asta am folosit eu] si se introduce in acea gaura, sa tina presat pana se intareste. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2010 In loc de epilog... Zilele trecute am terminat caseta/carcasa , varianta lacuita, si pun cateva poze. Este loc si de... epilog la epilog... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Probabil e chestie de gust,arata mai bine asta lacuita,cel putin dupa parerea mea.Ca meticulozitate in executie,jos palaria la ambele,tehnic vorbind sunt impecabile ambele variante,dar sincer m-am intrebat de ce lemn de cires si apoi vopsit cu negru?Aici se pune in evidenta textura,culoarea fibrei,poti admira esenta lemnului,dar la varianta vopsita, la precizia de prelucrare,cred ca mergea si brad,tei sau...orice altceva,sper ca nu dau cu batul in balta,e o simpla curiozitate.Oricum,felicitari,epilogul asta m-a uns la suflet,si cand am vazut-o pe cealalta,chiar ma intrebam cum ar arata una lacuita Link spre comentariu
nicolae57 Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 offtopic:Daca tot santem la capitolul casete, am doua cutii pe care vreau sa le ofer celor interesati,Oberon si Traviata.As prefera sa le dau in Bucuresti,sant voluminoase si incomod de expediat prin posta. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Caseta vopsita in negru este asa deoarece noul proprietar asa a dorit.Inainte l-am intrebat cum doreste si am respectat dorinta.Sincer , m-am bucurat sa o vopsesc , caci nu astept o saptamana pana termin de dat straturile de lac.Insa nu a fost chiar asa, dupa 4 straturi de vopsea, s-a incretit si a trebuit data jos toata vopseaua si luat de la capat munca.Ce sa-i faci ,se mai intampla si la case mari...Alegerea scandurii de cires, asa s-a nimerit,fiind uscata [la umbra] de vreo 6 ani.Multumesc de felicitari!P.S. Un sasiu de Record 49, nu are nimeni de dat? Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Ok,multam de lamurire,credeam ca au fost anumite considerente cand s-a ales lemnul de cires,experienta mea in prelucrarea lemnului cam lasa de dorit,dar stiu ca ciresul,nucul sunt esente mai greu de gasit,cu calitati estetice deosebite, si in general (e o parere pur personala) as folosi acest material doar in cazurile cand le pot pune in evidenta aceste calitati,de aici si nelamurirea...dar e o vorba,leaga calul acolo unde spune stapanul,chiar daca il mananca lupul Nu am fost pus in situatia de a reconstrui de la zero o caseta,dar acum,vazand etapele,imi dau seama ca nu e chiar la indemana o asemenea lucrare,mai ales daca se vor respectate standardele de calitate,un motiv in plus de admiratie pt lucrarea prezentata...la mai multe!PS-le-am aratat cateva poze cu etapele de realizare baietilor de la atelierul unde mai deranjez cateodata,au spus ca la un pret convenabil ar putea aborda o asemenea lucrare...e bine de retinut,desi nu am fost curios sa aflu(deocamdata) cat de convenabil e acel pret,si mai ales,pt cine... Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Cumpar un sasiu pentru Record 49 U. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Cuvantul de ordine la restaurare este "original"... Casetele la aceste radioreceptoare erau negre... si ar trebui sa le lasam asa chiar si la o replica... Caseta radioreceptorului meu a fost "revizuita", restaurata de viopa si arata foarte bine: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=4374 Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Feri, pentru tine nu a fost revizuita. A fost facuta de la ZERO. Din lemn de cires.A fost facuta DUPA O CASETA DE LA TINE ce avea scris in interior GHEORGHE MIHAI [ai uitat ca ti-am trimis la cerere o cutie din carton ca sa ai in ce pune caseta/carcasa de Record sa o poti trimite ? Am inteles ca in Arad nu se gasesc cutii din carton si am onorat cererea...]. Asta este, la nevoie te calci si pe ... mandrii.Si caseta ce este lacuita, doar acum ai vazut-o???? Da , este lacuita. In fabrica s-au facuta cam 30 de aparate pentru sefimea din fabrica si pentru cei de la "Centrala" , ce erau furniruite si doar lacuite.Sasiurile aveau numarul/seria de ordine normala. Asta o stiai? Dovada o am video si audio.Tare m-as bucura sa vad un tanar colectionar, cu multe cunostinte in domeniul electronicii si multe aparitii pe acest forum, ca face cel putin o caseta la fel.Ii platesc eu manopera... Dar sa stie ca o voi masura cu laserul...Fara lipsa de modestie...Daca ne uitam in colectii ne crucim si la Rasarit si la Apus, cand vedem in ce casete/ carcase se gasesc sasiuri de radio Record [seria mari colectiii...si colectionari, de 1,5 m].Nu ezit a da informatii pentru cine doreste. Dar pana intr-un anumit punct...Vorba cuiva "succesuri !". Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 ...in linkul dat este prezentata caseta cea veche... cea nou nu a primit inca "interiorul"... am un sasiu dar este foarte descompletat si mai caut piese pentru el! Caut si butoane de Record... multeeeeee... Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Are cineva de vanzare placaj cu grosimea de 8 mm ? Poate voi fi indrumat catre diferite maxi -magazine, nu cumpar coli mari. Link spre comentariu
kripton Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Caut si butoane de Record... multeeeeee...Va cred , eu caut doar unul si nu il gasesc .@viopa,Din ce specie lemnoasa trebuie sa fie placajul ? Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Placajul ar fi bine sa fie din tei, dar pana la urma din ce o fi. Link spre comentariu
radianr Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Are cineva de vanzare placaj cu grosimea de 8 mm ? Poate voi fi indrumat catre diferite maxi -magazine, nu cumpar coli mari. In Bucuresti sunt magazine h o r n .... care taie la comanda placaj si alte materiale (se plateste numai ce s-a comandat !). Debitarea se face numai la 90 de grade. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum