Vizitator ghitarosca Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 am un aparat si nu stiu ce este si la ce foloseste [/img] Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Este un numarator de impulsuri plin cu tranzistoare,nu prea ai ce sa folosesti din el decat tuburile nixie,alimentarea si cam atata...se atasa o sonda cu scintilatie(si nu numai) prin intermediul amplificatorului,si cu baza proprie de timp puteai numara impulsurile de pe intrare intr-un timp prestabilit...cred ca e de prin anii 70,si chiar daca e functional(desi am "oarece" indoieli) nu-l prea poti folosi ca atare(adica nu prea ai aplicatie)...daca nu ma insel,au fost si cu ceva germaniu in semiconductori,dar nu mai retin,oscilatorul pilot era cu un quartz de 10KHz,in fiola din sticla....au disparut cam de mult. Cate Kg are? :rade:LE-sertarul cu amplificator era detasabil/interschimbabil,probabil erau sertare tipizate si in functie de ce se voia masurat se atasa sertarul corespunzator.Personal am vazut sertar cu amplificator si convertor tensiune/frecventa...dar in principiu,asa cum spuneam,aparatul in sine masoara un nr de impulsuri/perioada de timp,fie ca ele provin de la acea sonda si sunt amplificate/formate de amplificator,fie de la convertor,care transforma tensiunea in frecventa,si acea frecventa era masurata apoi... Link spre comentariu
Vizitator ghitarosca Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 am un aparat si nu stiu ce este si la ce foloseste [/img] Uploaded with ImageShack.us SI ASTA CE MAI E ? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Pare a fi un voltmetru pentru tensiunii de genul:1000 si mai departe de volti,folosit probabil prin statii sau centrale electrice(cet,portile de fier,etc) Link spre comentariu
block buster Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Al doilea aparat din poza este un kilovoltmetru electrostatic cu 3 gama comutabile din comutatorul lateral,7,5;15 si 30kV.indicatorul e cu spot luminos,adica un instrument de masura magnetoelectric caruia in locul acului i s-a montat o oglinda pe care este focalizat un fascicul de lumina care se proiecteaza pe scala aparatului proportional cu deviatia.Are precizie de citire mai buna decat un instrument cu ac. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum