Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Efectuarea lipiturilor pe PCB-urile dublu placate

NumLock

Postări Recomandate

Salut,Nu cred ca mai este de actualitate, dar sa va spun ce fac eu la cablajele in doua straturi.In primul rand, evit sa am trecere la pinul intergratului. Fac trecerea cu 5-10mm inainte de integrat si am grija ca la integrat toate padurile sa fie pe o singura fata, fata cu lipituri. Trecerile le fac cu o sirmulita dintr-un conductor de cupru litat, dar fiind mai departe, sunt usor de lipit si nu maltratez soclul.Daca e musai sa fac trecere sub soclu, pun sirmulita (trecerea) intai, apoi lipesc soclul numai pe fata cu lipituri. In gaura se vor afla in paralel sirmulita subtire pe post de trecere si pinul. Daca pinul e din tabla, e loc destul. Nu ai cum sa lipesti pe fata cu piese la soclu. In plus, arata si urat si daca ai nevoie sa scoti un soclu sau integrat al carui pin este si trecere, iti bati copii.Bineinteles ca daca faci un cablaj acasa, cauti din faza de proiectare sa reduci la minim numarul de treceri, ca sa nu muncesti 3 zile sa pui sirmulitele.Sper ca am fost destul de explicit.Cirip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• NumLock

7

• GeoMar

5

• bogdan_

2

• ghimpe--

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări