Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Efectuarea lipiturilor pe PCB-urile dublu placate

NumLock

Postări Recomandate

Salut,

Am proiectat un circuit imprimat cu 2 layere (top si bottom) penru un montaj ce foloseste un circuit integrat cu 40 de pini. Cum lipesc soclul pe placa de bază dacă la anumiţi pini trebuie să fac lipitura pe stratul de deasupra? Am încercat fără să mă documentez :jytuiyu dar am compromis şi soclul şi plăcuţa (care şi aşa nu îmi ieşise prea bine, nu din punct de vedere a alinierii celor două layere ci al transferării circuitului imprimat...).

http://i54.tinypic.com/2hs23x4.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• NumLock

7

• GeoMar

5

• bogdan_

2

• ghimpe--

1

Top autori în acest subiect

Din aceasta cauza se folosesc trecerile (metalizate) intre layere.Ai putea sa nu inserezi soclul de tot si cu un letcon cu varf subtire sa lipesti pinii soclului si pe layerul de sus. O alta varianta ar fi sa indoi inspre exterior punii soclului si sa ii lipesti asa pe pad/traseu.

Link spre comentariu

Dupa cum am analizat putin cablajul, este vorba de voltmetru [scrie si pe cablaj :rade: ] cu ICL 7107 CPL.

Ai putea sa nu mai folosesti soclul si sa lipesti direct integratul pe cablaj.

Am remarcat ca este destul de ieftin integratul, exemplu aici.

O parere, nu trebuie obligatoriu sa faci ce-ti spun. :da

P.S.

Cred ca am sa incerc si eu realizarea lui. :freaza:

Link spre comentariu

Dupa cum am analizat putin cablajul, este vorba de voltmetru [scrie si pe cablaj :rade: ] cu ICL 7107 CPL.

Ai putea sa nu mai folosesti soclul si sa lipesti direct integratul pe cablaj.

Am remarcat ca este destul de ieftin integratul, exemplu aici.

O parere, nu trebuie obligatoriu sa faci ce-ti spun. :da

P.S.

Cred ca am sa incerc si eu realizarea lui. :freaza:

Da, este vorba de circuitul imprimat pentru voltmetrul cu ICL7107. Integratele le am (voi face si ampermetru)...le-am cumparat la un preţ putin mai ridicat (8.5 lei, sunt de la Intersil). Circuitul l-am proiectat pentru a putea folosi displayurile (anod comun) pe care le-am găsit la conex...

Aceasta a fost prima mea încercare de a realiza o placă cu trasee pe ambele părţi...Următoarele circuite pe care le voi proiecta sigur nu le voi mai face ca pe acesta (d.p.d.v. al celor supse de userul ratza )...poate dacă îl proiectam aşa încât să am componente montate şi pe o parte şi pe cealaltă nu aveam probleme.

P.S. ...mai că îmi vine să aştept circuitul imprimat proiectat de GeoMar ; )) , dar cum aş mai putea evolua astfel?

Link spre comentariu

P.S. ...mai că îmi vine să aştept circuitul imprimat proiectat de GeoMar ; )) , dar cum aş mai putea evolua astfel?

Daca vrei sa evoluezi :aplauze , incearca sa redesenezi tu cablajul de Voltmetru de aici, este realizat pe un singur layer.Tot dupa acesta ma voi inspira si eu :da , dar sa vedem timpul liber.
Link spre comentariu

Soclul indicat de mine, la fel ca si baterele din imagine se cheama "machined pin" . Spre deosbire de cele normale, sunt facute pentru mai multe inlocuiri de integrat(sau ce intra in ele) decat cele normale.

Link spre comentariu

Da... ai dreptate... Şmecherie...

Pentru ca tot am avut putin timp liber, uite ce a iesit. :rade:[attachment=1]Voltmetru cu ICL 7107 CPL.jpg[/attachment][attachment=0]Voltmetru cu ICL 7107 CPL + Silkscreen 1.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

Ce display-uri ai folosit în exemplele de mai sus?

Am folosit display-urile astea.Inca nu le am cumparate. :ras: Trebuie sa lansez comanda, sa vad ce mai adaug in cos. :daL.E.La redesenarea cablajului, am eliminat strapurile care fac legatura intre pinii 5 [punctul zecimal] ai display-urilor si masa [Gnd].Conexiunea punctului necesar, cu masa [Gnd-ul] sursei [prin R6,nu este notata de mine pe silkscreen] se face cu o mica punte de fludor intre pin si traseul alaturat [cel neterminat, cu un capat liber].Oricum, mai trebuie verificat cablajul, sa nu contina erori. :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări