Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv panasonic nu functioneaza din telecomanda

Postări Recomandate

buna seara.am ocazia ptr prima oara in putinele luni de cind invat sa repar tv sa mi se aduca un tv care in urma unui traznet chiar daca tv se afla in stand-by sa nu mai merga din telecomanda....de pe panel merge perfect dar din telecomanda nimik....am incercat mai multe telecomenzi si nimik...tv este un panasonic tx-21pm50t.l-am desfacut si am verificat daca ajung 5v la ir.ajung exact 5v iar pe pinul de semnal al diodei ir masor 1.2 volti....ma puteti indruma in ce sens sa mai merg cu masuratorile?sau exista vreo metoda de verificat fotoreceptorul?sau cel putin macar cu o schema ptr tv asta.orice experienta sau sugestie e binevenita.multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Panasonic MX5(N) chassis. Aveti schema atasata. Daca nu dispuneti de osciloscop o metoda de a verifica receptorul de infrarosii este de a monitoriza tensiunea pe pinul de iesire semnal digital catre procesor. Daca ea se modifica simultan cu actionarea telecomenzii indreptata spre el este foarte posibil ca receptorul sa fie in regula. De asemenea verificati telecomanda originala, o metoda empirica consta in a urmarii fascicolul de infrarosii emis cu o camera video, chiar de telefon (pe display apare o lumina albastra ce palpaie in varful telecomenzii, la apasarea oricarei taste). Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări