doru3160 Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Dupa cum se vede in poza(poza a 3-a din pagina 1),la celelalte care le-am putut salva,am facut acest lucru(initial,locasul pt surubelnita de reglaj nu e strapuns pe diametru...),dar un miez era blocat(si cand spun asta,inteleg ca nu se misca sub nici o forma) si la fostul detinator,probabil din exces de zel a suferit mai multe tentative de a-l misca,in asa fel ca la mine a ajuns cu o cota sub nivelul carcasei bobinei,am ales din 2 rele pe cea mai putin rea,si cu o freza de stomatologie am dat afara si ce mai era,salvand bobina,care acum poate primi un nou miez(filetul a scapat,am probat cu un miez de la celelalte bobine) Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Posibil ca fostul posesor sa fi incercat extragerea miezurilor cu ajutorul unui solvent ( diluant ) si mai rau a facut . Pe langa temperatura relativ scazuta la care se topesc , cum bine zice colegul < nelu F > , aceste miezuri se si dizolva usor in solventi ( nu am incercat in care dar am observat accidental cu nitrodiluantul ). Singura metoda pe care am folosit-o cu rezultate foarte bune a fostincalzirea usoara a filtrelor FI cu o lampa cu bec si rotirea miezurilor ( combinata si cu miscari laterale ) numai cu degetele sau penseta , dupa demontarea filtrelor de pe placa imprimata . Acestea se pot scoate foarte usor de pe placa folosind pompa de aspiratie . Caut si eu prin colturile uitate , poate -poate sa fie vre-o unul ratacit . Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Butonul de Turist are forma de trunchi de con, baza mare are 13,5 mm, baza mica are 11,5 mm, inaltimea este de 9 mm [fara capac conic]. In varf are un capac conic cu baza de 11 mm si inaltimea de 1,5 mm. Conul de care vorbesc se vede la pozele postate anterior.Cred ca se pot modifica butoane de tv, romanesti, ce au si capacul de care vorbesc, dar montat invers.Si inca un amanunt, butonul de Turist are striatiuni. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Multumiri pt cote,am adaptat din 2 butoane,unul pt Turist,merg cele de la TV hibrid pt partea interioara,si cele de r.r. cosmos,primele tipuri,erau cu ornament metalic,trebuie strunjite la interior pt a face cuplarea cu cel de tv,si iese ok.(cel de cosmos,are baza cam de 14,5mm,inaltimea e mai mare dar se ajusteaza cand se face strunjirea interioara,iar cota de sub ornament e de 13mm,si e striat)Un buton trebuie sa-l primesc,dar am si Sport si Turist,ambele au avut acelasi tip de butoane,carcasa,difera doar scala. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Razvane, te lauzi ca il ai sau il dai??? Link spre comentariu
ZAMFIR RAZVAN Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 ca il am nu e de dat e unul din cele pe care le am la colectie si eu refac radioreceptoare modele mai vechi dar nu le vand sub nici o forma cei care stiu cata munca e sa restauezi un radio care de multe ori il ei aproape de la zero (carcasa sasiu parte electrica )si eu ma gandesc ca de multe ori ar fi mai simplu sa fac un radioreceptor de la zero dupa o oarecare schema decat sa refac din nou o vechitura dar nu mai e acelasi lucru iar dupa ce lai terminat (vechitura) esti multumit ca si un copil mic Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Nu v-am vazut printre simpatizantii Asociatiei Colectionarilor Pro Radio Antic... Treceti si pe aici: www.proradioantic.ro! Link spre comentariu
ZAMFIR RAZVAN Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 cu ce sa trec (doar cu poze as putea sa ajut) binenteles cu ce am si eu strans si reconditionate atat estetic cat si functional Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Am gasit si eu un S 641T, dar este intr-o stare jalnica si , pe langa altele, am nevoie de doua butoane maro.Poate mai aveti pe undeva.Multumesc! Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Multumesc, nu mai este nevoie, am gasit. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 cu ce sa trec (doar cu poze as putea sa ajut) binenteles cu ce am si eu strans si reconditionate atat estetic cat si functionalPai asta am si inteles... sa va inscrieti acolo si sa expuneti colectia... merita si pentru noi dar si pentru Dvs. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum