Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare sisteme audio (2.1...5.1...)

Vizitator electro2k1

Postări Recomandate

Vizitator Livyooo

Buna ziua , AM si eu o problema cu genius SW-HF5.1 5000 , i-am schimbat integratul tda 7294 si nu se mai aud satelitii . care ar putea fii problema , va rog frumos sa ma ajutati si pe mine , nu ma prea pricep dar inteleg despre ce e vorba.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 149
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

9

• Putz

9

• Mihai85

5

• dorel_81

5

Top autori în acest subiect

Vizitator dany_pam

Salut am un laptop Acer 3682WXMI aspire am un sistem audio GEEPAS si a functionat corect pana am instalat windowsul din nou apoi nu mi-a mai functionat , bag mufa jak si apare ca e cuplat dar semnal nimik , mentionez ca orice am incercat nu se mai activeaza SPDIF-ul nu mai stiu ce s-ai fac ....va multumesc ...

Link spre comentariu

i-am schimbat integratul tda 7294 si nu se mai aud satelitii . care ar putea fii problema , va rog frumos sa ma ajutati si pe mine , nu ma prea pricep dar inteleg despre ce e vorba.

De ce i-ai schimbat finalu (integratul) TDA 7294?
Link spre comentariu
Vizitator CucuBauGL

Salut!am si eu probleme cu un potentiometru miriapod :)sistemul 5.1 genius SW HF 2500 ( e fratiorul astora din comert diferenta mare e la sateliti care sunt identici) are imediat 6 ani si de cateva luni nu mai scoate deloc semnal pe iesirea "centru". am schimbat in quadrofonic ...sa am un oaresce sunet in camera, dar am vazut ca deja pica si stanga spatepartea proasta e ca atunci cand nu e prins in configuratie centralul nu am bass si diferenta e uriasa, ... singura metoda care il face sa mearga este sa apas cu ceva potentiometrul dar... este enervanta fost descacut azi de un coleg electronist si mi-a zis ca doar o schimbare de potentiometru l-ar salva. din cate se pare nimeni nu-l comercializeaza in Romania, ... doar alibaba in china (http://www.alibaba.com/product-gs/33386 ... meter.html) are careva ramas de la un sistem defect / reparat ... un asemenea potentiometru ? ..sau varianta cealalta, stie careva o varianta de schimbare cu ceva compatibil ? ( nu am nicio problema daca nu mai e actionat prin motoras ...ci il rasucesc eu )ps. pozele nu-mi apartin, le-am gasit pe net si sunt similare cu exemplarul meu

Salutare tuturor,Si eu am o asemenea problema, stau cu bete de chibrituri intre cutie si potentiometru, la mine problema este cu dreapta fata. As cauta si o alta solutie, nu ma intereseaza sa aibe si motoras, vreau un potentiometru sau solutie alternativa. Parca nu as vrea sa schimb sistemul din cauza unui potentiometru.
Link spre comentariu

Salut,am un genius 5005 si cand umblu la volum din telecomanda face un gajait in sateliti,doar atunci cand apas butonul,dupa aceea merge normal volumul!care sa fie problema??As dori si eu schema lui cea pusa de alex20alex:) multumesc

Link spre comentariu
Vizitator Sorcerer911

Salutare. Am si eu nevoie de un sfat. Poate cineva sa imi zica de unde pot sa fac rost de TDA7372B, TDA7245 si TDA2050 imi trebuie pentru un sistem Genius SW-HF5.1 3000. Va multumesc mult.P.S.Sunt din Timisoara, daca ati sti vre-un magazin unde pot gasi aceste integrate ar fi super (la Vitacom nu au auzit pana acum de ele), daca nu, macar un magazin online.Ms Mult

Link spre comentariu

Salutare. Am si eu nevoie de un sfat. Poate cineva sa imi zica de unde pot sa fac rost de TDA7372B, TDA7245 si TDA2050 imi trebuie pentru un sistem Genius SW-HF5.1 3000. Va multumesc mult.P.S.Sunt din Timisoara, daca ati sti vre-un magazin unde pot gasi aceste integrate ar fi super (la Vitacom nu au auzit pana acum de ele), daca nu, macar un magazin online.Ms Mult

Salut uite: m i v a r o m . ro sunt aici toate 3,se merita sa le comanzi de pe net,pentru ca in magazin sunt de 2-3 ori mai scumpe.Succes!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

m-am pricopsit si eu cu un subwoofer de la celebrul sw 5000 ,evident defect.Cred ca e defect microcontrolerul(sau ce naiba e(sn8p2714) pentru ca panoul din fata e mort: la alimentare clipesc scurt ledurile si motorasul de la potentiometru merge intruna spre minim .A mai intalnit cineva defectul asta? singura chestie aiurea la prima vedere este tens de 5 v care la mine e de 6V .

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator dandobre

Am un sistem genius sw 5.1 3600 ..nu se aud suroundul si frontul. Am schimbat finalii(cu toate ca nu prezentau nici un semn de arsura) si uitandu-ma mai atent pe placa am observat urme de arsura in dreptul rezistentelor r11 si r12 si deasemenea r89. Aveti idee...rezolv ceva daca schimb aceste rezistente? Nu stiu daca facea la fel si inainte de a schimba finalii dar daca leg o boxa la "-" la center si la "-" la orice alta boxa se aude :nas: .

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator bddy

Va rog ajutati-ma si pe mine....am un sistem Genius SW-5.1 3000 si am tda-ul de subwoofer ars, spart si nu stiu ce tda este nu mai pot descifra. ma poate ajuta si pe mine cineva? Va multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator Mordor

salutare....mi-am luat si io un sitem 5.1 genius sw-hf ...5005..suna fff bine...DAR...l-am legat la calculator..si l-a, setat la 5.1 si la muzica se aud doar 2 sateliti...(front left si front right)....ce sa-i fac...???....sau trebui un codec..???....Va multumesc

Am avut si eu primul model de Genius dar niciodata nu a dat muzica in 5.1 oricate setari i-as fi dat.Oricum muzica e Stereo.Pentru 5.1 trebuie procesor ProLogic...ceea ce Genius nu dispune...dar se poate face o emulatie 5.1 din programul de redare sau din player,daca e un DVD-Player.Nu vad rostul muzicii in 5.1.Baga un DVD cu filme ceva cu 5.1 canale si ai sa vezi ca merge 5.1.Cand bagi Stereo...Stereo se aude...in cazul in care folosesti mufa aia mare pentru 5.1...daca folosesti Jack-ul Stereo,in vecii vecilor nu ai sa ai 5.1. :sparge:Apoi a mers la mine din 2006 si pana in 2011 cand l-am dat cuiva FARA PROBLEME VREODATA.Avea insa o problema mereu...daca se lua curentul,cand revenea se deschidea automat cu un bubuit de bass in subwoofer.Multe nopti m-a speriat! :ras: Iar ca o lipsa de ocupatie,am schimbat la vreun an dupa ce l-am luat,toate wooferele,cu niste woofere SAL de 13 cm,cu membrana de asa-zis kevlar si le-am pus in fiecare cutie niste filtre pe 2 cai tot de la SAL...ceea ce a adus o imbunatatire clara fata de sunetul original.Nu-l mai am dar merge in continuare la maxim.Tot la maxim l-am forjat si eu fara probleme.Inca o chestie...la bass setat la maxim,subwooferul huruia al naibii;l-am desfacut,i-am indepartat grilajul ala din tubul bass-reflex si i-am scurtat tubul pana in dreptul peretelui interior+l-am captusit bine cu ceva pasla de 1cm si i-am astupat toate gaurile posibile,in special aia prin care treceau firele dintr-o camera in alta;ambele camere le-am captusit cu pasla.Evident tonalitatea basului s-a schimbat,mai profund si nu mai huruia la maxim.Boxele le-am captusit si ele si le-am schimbat porturile bass-reflex cu unele cu un diametru un pic mai mare.Oricum,totul dupa ochi si urechi...insa cu rezultate mult mai bune.Dupa ceva timp,am pus mana pe 2 boxe pe 2 cai Blue-Tech cu un woofer de 16 cm si un tweeter de circa 3cm de matase,cu o forma ovala.Le-am pus in locul satelitilor frontali ai sistemului;superb.Dar acu nu mai am nimic din ele.Boxele le-am dat separat si sitemul cu satelitii intitiali,modificati cum am specificat.A prins destule revelioane la mine si anul asta a suportat inca unul la cumnatul meu,caruia i l-am dat.Nu stiu ce model era;era cel deschis la culoare,primul aparut din cate stiu.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator asavei

va rog sa ma ajutati cu un sfat,am probl cu un genius sw-hf 2.1 1205.are 3 finali utc 2030.intra tensiune in woofer,face un vrum.si se incalzesc diodele de la punte,am zis k sunt finalii,iam schimbat si in urmatoarea secunda cand am pus tensiune a iesit fum,si face la fel ca inainte,stie cineva din ce cauza arde finalii?am verificat de multe ori sa nu fie nimic in scurt pe iesirea audio dar,,, :sparge: AM ATASAT SI O POZA http://i59.tinypic.com/2zpietu.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări