Vizitator bilutza Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Am avut un Genius 5000 si s-a dus subwooferul.am ramas doar cu difuzorul de bass si ca sa nu il tin degeaba mi-am luat un filtru de bass compatibil cu difuzorul ( difuzorul are 85 W si este pe 8 ohmi) filtrul suporta de la 10 W pana la 100 W.Am legat filtrul la difuzor si l-am conectat la o combina.De mers...merge dar bass nu are cam deloc .Daca dau mai tare combina imi gajaie difuzorul dar bass tot degeaba.Unde gresesc si ce ar mai trebui sa fac?PS:Bass-ul se aude mai degraba ca o medie dar filtrul este de bass.Tin sa precizez ca am pastrat cutia veche de la subwoofer(are importanta si asta)? Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Din cate ai povestit , inteleg ca ai folosit difuzorul in aer liber , fara incinta , .........?Daca este asa , atunci i-ti sugeres sa montezi difuzorul inapoi in incinta de unde l-ai scos , impreuna cu filtrul si sa mai incerci inca o data.Si nu ar strica sa studiezi putin despre difuzoare : principiu de functionare , aplicatii ale acestora , forte si marimi asociate cu functionarea difuzoarelor...Bafta ! Link spre comentariu
Vizitator bilutza Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 difuzorul este bagat in cutia originala de la subwoofer impreuna cu filtrul.Si difuzorul este cu totul in cutie. Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 In cazul asta , pune o poza a cutiei , asa cum o folosesti tu , si o poza cu filtrul . Link spre comentariu
Vizitator bilutza Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Acestea sunt pozele: http://fotoimagehost.ro/vezi-imagine-8427/24092010.jpg http://fotoimagehost.ro/vezi-imagine-8428/24092010_001_.jpg http://fotoimagehost.ro/vezi-imagine-8429/24092010_002_.jpg Spatele este inchis dar facand poza normal ca nu putea fi inchis. Link spre comentariu
hILIE Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Pune fara filtru sa vezi daca ai bas. Oricum tind sa cred ca problema e de la combina, multe saracii din astea au limitata partea de joase + un amplificator destul de slab in ele.Combina ce specimen e? Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Cel mai probabil geniusul avea procesor pt difuzorul e bass, avea ceva pt a scoate tot basul din difuzorul ala minuscul... Avea ceva boosturi fix pe frecventa pe care o poate reda difuzorul acela cat de cat, nu prea jos, dar indeajuns cat sa zici ca reda ceva bass, probabil in jurul a 55 de hz, ceva genul. Daca ai avea un egalizator mai cat de cat si ai da cativa decibeli pe 60 de hz, 50 de hz cam asa, ar suna mai bine. Cauta pe winamp niste pluginuri, intra pe winamp.com si cauta la plugins, la search scrie eq, si era unul cu portocaliu, sau vezi ce gasesti, si ajuta-l putin cu frecvente joase.Este un difuzor slab, dar era facut sa sune cat de cat din fabrica cu niste boosturi dar per total nu se poate numi subwoofer, mai degraba woofer. Link spre comentariu
mesterica Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 dupa cum spune bine domnul Ionescu Liviu,Geniusul tau are ptr. difuzor un bloc special(un filtru pe frecventa de rezonanta a dif-ului,si un amplificator facut special sa redea acea plaja ingusta de frecvente joase).difuzoarele din sistemele astea ieftine,cum e si Geniusul tau 5000 sunt de foarte proasta calitate constructiva,"no-name"uri de duzina. eu unul ati recomand cea mai buna metoda sa-l refaci, ca sa se auda ca inainte,de cand era ok,fara sa te mai complici cu alte filtre,softuri speciale si alte modificari,sa schimbi difuzorul cu altul identic,compatibil(dimensiuni,impendanta,putere).este singura metoda,cea mai recomandata,ca sa "readuci la viata" Geniusul tau. Link spre comentariu
Vizitator bilutza Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 am incercat difuzorul si fara filtru si este o foarte mica diferenta cu filtru este un bass mai profund si fara este bass normal...Cu programul recomandat am incercat si merge..dar imi afecteaza si satelitii.Eu pentru sateliti folosesc o statie facuta de un prieten din ce a gasit prin casa(sa zic asa) este facuta dintr-un DVD Player vechi si nu scoate mult...cam 15 W pe canal si are 2 canale.Si pentru subwoofer folosesc o combina de-a lu' tata de prin 97'-98'...un Mekosonic imbatranit saracu(combina a avut ca boxe unele de 10 W).Acum sincer nu stiu ce sa mai fac Am cautat transformator pentru sistem sa il fac dar degeaba.Nimic...Am vrut sa il rebobinez dar unii mi-au spus ca este cam 70-80 RON si pentru banii astia nu il rebobinez ca mai tarziu sa mi se duca altceva la chinezaria de Genius. Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 I-a gandeste-te ce are in minus fata de varianta sa complect functionala ?............. ........................EXACT ! , panoul din spate !!! Este o constructie Band-pass => panoul din spate facea parte din incinta => deci taie o bucata de pal la dimensiunile necesare si prinde-l la locul sau , poti chiar sa folosesti aceleasi gauri de prindere. Spor la treaba ! Ps: Acopera si gaura aia mica din coltul dreapta sus . Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 L-o fi desfacut asa doar sa faca poze... Sau...Oricum, ideea e ca tre sa fie incinta inchisa dupa cum s-a spus, mai putin tubul acela rezonator. Link spre comentariu
Vizitator bilutza Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 spatele l-am desfacut doar ca sa fac poza.O sa acopar ce mi-ati spus si voi vedea ce iese.Multumesc frumos. Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Si pentru subwoofer folosesc o combina de-a lu' tata de prin 97'-98'...un Mekosonic imbatranit saracu(combina a avut ca boxe unele de 10 W)Daca pe boxe scria 10W , inseamna ca amplificatorul din combina este mult prea slab pentru acel bass( aprox 5w ). Incearca sa-l probezi pe o statie , cu macar 20W , sa vezi ce se intampla. Filtrul cred ca l-ai montat bine , ca nu are decat 2 pini la intrare si 2 la iesire ( cel putin asa ar terbui sa fie )Bafta ! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Si pentru subwoofer folosesc o combina de-a lu' tata de prin 97'-98'...un Mekosonic imbatranit saracu(combina a avut ca boxe unele de 10 W)Daca pe boxe scria 10W , inseamna ca amplificatorul din combina este mult prea slab pentru acel bass( aprox 5w ). Incearca sa-l probezi pe o statie , cu macar 20W , sa vezi ce se intampla.Asta clar, ca TDA7294 folosit pe Genius are 75W RMS. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum