Guest1 Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Pentru cei care au renuntat de mult la retardatul Windoze, ii invit sa faca un pas mai departe, chiar mai departe de Linux sau Unix si sa descopere un concept total nou, atat de nou incat trebuie sa luati totul aproape de la 0. http://plan9.bell-labs.com/plan9/ Incalcire brainiana placuta ! Tibi Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 nu este atat de nou si nu stiu cat de futurist este. m-am mai intalnit cu Plan 9 dar niciodata nu mi-am facut curaj sa-l incerc, nu de frica ci pentru ca nu-l consider avantajos fata de ce se foloseste pana acum. totusi sunt curios ce pareri si-au format cei care l-au incercat. Link spre comentariu
Guest1 Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 nu este atat de nou si nu stiu cat de futurist este. m-am mai intalnit cu Plan 9 dar niciodata nu mi-am facut curaj sa-l incerc, nu de frica ci pentru ca nu-l consider avantajos fata de ce se foloseste pana acum. totusi sunt curios ce pareri si-au format cei care l-au incercat.Pai cum te-ai intalnit fara sa-l instalezi ... Instaleaza-l, incearca sa intelegi arhitectura lui, ceea ce ofera in plus fata de unix si mai apoi dai cu parerea.Te inseli amarnic daca te astepti la ferestre animate si frumos colorate sau shuttere 3DO solutie rapida ar fi sa-l instalezi in vitualbox.Tibi Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 uite ca m-ai facut curios... de pe un forum am aflat de plan 9 si ulterior m-am documentat in privinta lui pe wiki. sa stii ca am sa-l incerc una din zilele astea; promit sa revin sa-mi impartasesc experienta si opinia Link spre comentariu
Guest1 Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 srdjan, Pe ce forum ai aflat de Plan 9? Te rog poti sa-mi dai un link ? O prezentare obiectiva si la obiect http://plan9.bell-labs.com/sources/cont ... /9book.pdf Tibi Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 sincer eu credeam ca pe elforum dar dand o cautare sa ma verific nu am gasit alte topice cu acest cuvant cheie. singurul alt forum ce l-am mai frecventat cat de cat e skullbox dar nici acolo nu imi apare la cautare asa ca presupun ca am ajuns pe vreun forum chiar daca nu sunt membru. nu dau link complet sa nu fiu ars pe rug :)uite chiar acuma il download-ez si sunt surprins de marimea pachetului....83.1MbCred ca mi-am amintit cum am aflat de Plan 9... dupa ce am studiat cate ceva despre amplificator la scoala am vrut sa aflu mai multe despre Bell...si asa am aflat de Bell Labs si Lucent... si am citit si despre C si UNIX, Richie and Kernighan si implicit am ajuns si la Plan 9 Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 uite ca l-am incercat... evident am facut greseala sa-l rulez nativ si nu in virtualbox si eram cam debusolat pe acolo... am reusit totusi sa joc 3 minute de sokoban si am mai stat vreo 10 minute sa ma prind care e web client din toate aplicatiile alea dar mi-am pierdut rabdarea. nu contest ca e un concept bun pentru a maturiza sisteme de operare pe el dar asa cum e ori nu am inteles eu ce poate ori nu imi poate fi folositorulterior am aflat ca abaco e comanda pentru client web... hai ca ma bag iar sa vad ce rezolv Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 am vrut să-l încerc şi eu, dar stă mizerabil cu driverele.aşa că...oricum, în vmware o să meargă, acolo aveţi componente "standard"... Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 sincer nu prea m-am prins ce aplicatii ai la indemana... la ce-ti folosesc. probabil cand o sa am mai multa vreme la dispozitie o sa citesc user-guide-ul daca exista asa ceva Link spre comentariu
Guest1 Postat Septembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2010 srdjan, Plan 9 nu exceleaza la aplicatii, interfata grafica si multe altele. El exceleaza exact la ceea ce este, UN SISTEM DE OPERARE cu totul si cu totul inovator. http://www.plan9.bell-labs.com/wiki/pla ... index.html Cum ar fi sa poti sa faci share pe langa hdd, la procesor, network, procese ... si toate resursele calculatorului tau ? In acest fel un supercalculator din USA poate sa foloseasca resursele de procesare ale altui supercalculator din Japonia s.a.m.d Deci ... la ce este folosit Plan 9 ? ;-) Tibi Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 adica au lucrat 30 de ani ca sa faca un sistem de operare care e bun doar la cloud computing? Ce e diferit la plan 9 fata de alte sisteme de operare? Plan9 considera orice obiect ca fiind un fisier. Atat. Pe mine nu ma incalzeste deloc... Link spre comentariu
Guest1 Postat Septembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2010 adica au lucrat 30 de ani ca sa faca un sistem de operare care e bun doar la cloud computing? Ce e diferit la plan 9 fata de alte sisteme de operare? Plan9 considera orice obiect ca fiind un fisier. Atat. Pe mine nu ma incalzeste deloc...Te grabesti si tragi o concluzie pripita, nu este deloc asa.Clould computing este una, ceea ce-ti ofera Plan 9 este mult mai mult si total diferit.Citeste mai atent wiki.Tibi Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 tvicol, şi ce faci cu un SO care nu poate folosi decât un număr foarte redus de periferice, şi alea de'a dreptul antice??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum