Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FIAMM - Codificare data fabricatiei

Vizitator cib3k

Postări Recomandate

Pe un acumulator FIAMM de 12V 9Ah e marcat codul 07 069. Stie cineva cum se deduce data fabricatiei din codul asta? Ar putea fi a 69-a zi din 2007 sau 07-06-2009, de exemplu. Se pare ca fiecare firma isi codifica data cum vrea ea, si n-am reusit sa gasesc nimic despre sistemul folosit de FIAMM.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• marinescug

1

Surse care vor sa le fie pastrat anonimatul mi-au spus ca data de fabricatie nu este marcata pe acumulatoare. Asta in contextul in care am cerut un model la care sa fie marcata in mod clar , pentru ca beneficiarul final dorea asa.Testeaza acumulatorul si daca e cazul schimba-l cu unul mai proaspat (si neutilizat) de la un furnizor de incredere.

Link spre comentariu
Vizitator cib3k

Data de fabricatie exacta nu e marcata pe acumulatoare - dar cam pe toate e marcat un cod din care poate fi dedusa. De genul luna+ultimele 2 cifre ale anului, ziua+luna+ultima cifra a anului etc.In cazul meu, am trimis pana la urma un mail la FIAMM si mi-au zis ca 07 069 inseamna ca a fost fabricat in iulie 2009 (07.2009)

Link spre comentariu
Vizitator cib3k

Partea interesanta e ca am primit doua raspunsuri diferite de la FIAMM. Eu trimisesem mail-uri si la FIAMM Italia si la FIAMM Anglia, pentru ca aveam nevoie de un raspuns rapid.Primul mi-a raspuns "head of sales and engineering" de la FIAMM Anglia, care mi-a zis doar ca data fabricatiei e iulie 2009.Dupa cateva zile am primit si raspunsul de la departamentul de informatii FIAMM Italia, care mi-a zis ca din codul de 5 cifre, primele 4 indica luna si anul de fabricatie (07 06 in cazul meu, deci iulie 2006), in timp ce ultima (9 in cazul meu) indica linia de productie si se foloseste pentru uz intern.Poate in tari diferite folosesc coduri diferite, sau poate englezul era mai prost informat. Oricum pe mine ma interesa daca anul de fabricatie e 2010, ceea ce in mod clar nu e.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări