Optiplex Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Salutare tuturor . Bugetul meu a fost mancat de molii asa ca am ajuns sa cumpar 4 difuri Blue Tech DYG1240-62B 8ohmi 125w 30cm . 35hz-4khz (la statie si cu generator de ton se misca conul si la 10 hz si are toleranta chiar mare) . Pentru inalte am o pereche de Blue Tech LT 302 . Am cerut proba in magazin si se auzea decent . Stiu ca nu sunt grozave totusi dar mai mult nu imi permit si daca tot amanam se duceau banii mei mai rau ca cei e la FMI . Acum v-as ruga sa imi dati parametrii T/S care ii aveti , voi incerca sa le fac cutia cu WINISD si voi sa ma corectati daca nu procedez bine , sau daca sunteti binevoitori sa imi calculati cutia pt standfloor . Vor fii cate 2 difuri de bass si o inalta in fiecare , vreau cu bassreflex . Va multumesc anticipat , Robert. \P.S.daca nu luam ce imi permiteam acum se duceau banii pe prostii deci ramaneam cu ochii in soare , deci nu aruncati cu pietre . Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Din cate stiu, difuzoarele tale nu vin cu parametrii T/S. Poate ai totusi noroc, si i-a masurat cineva, desi ma cam indoiesc... Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2010 nu au parametrii , inca mai caut pe Gogu dupa ei , personal sunt foarte multumit de ele ma gandesc cum o sa sune si intr-o incinta facuta sanatos Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 La Kon mai au si alte difuzoare , mai bune decat acelea......................pe ce criiterii le-ai ales ? La ce vrei sa folosesti astfel de boxe ( 2x 12" ,fara extensie prea buna pe medii + inalta , care trebuie taiata neaparat la 4000 - 5000 hz ) ? Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2010 le folosescc la o pereche de standfloor pentru camera mea , le-am ales dupa spusele lui VTP : atata dai jumate face un sfert lucreaza . Si in plus atata imi permit momentan , decat sa topesc banii si sa raman cu nimic . Crezi ca nu mi-as fi luat Pioneer ? Magnat Jbl etc daca aveam diridarii ? dintre ce aveau acolo am ales pe asta deoarece coboara in frecventa mai mult si dupa proba asta mi-o placut cel mai mult . Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2010 fara extensie prea buna pe medii + inalta , care trebuie taiata neaparat la 4000 - 5000 hz hmm ... deci ar trebui sa ii pun si o pereche medii , pardon ? mai am westra kw160-1398 care urca pana in 4000, sa le pun pe post de medii ? sigur preia tweeteru treaba de acolo :P Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Nu stiu ce raspuns pe bass are DYG1240-62B , dar ar trebui sa se descurce pana in 800 hz ( totusi ar trebui masurat ) de unde mid-bassul kw160-1398 urca destul de liniar pana la 4000 hz , iar de acolo inalta ar trebui sa mearga lejer. Deci ai nevoie de un filtru pe 3 cai de ordinul 2 cu frecvente de taiere la 800hz si 4000hz. Ar mai fi de adaugat ca kw160-1398 are sensibilitate destul de mica , doar 84 Db , dar nici basul nu cred ca e mai breaz, la care din pacate nu am gasit parametrii , deci ori Ii vei masura ori vei experimenta cu o incinta de proba.... Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 bassul are 86 db . am gasit parametrii doar pentru un model putin mai slab care are 80w . Acolo scrie ca cere o incinta de 110 litri . Nu ar ajunge si pentru astea 110 litri ? sau cum vreau eu sa pun 2 ... 150 litri . ( si asa nu am unde sa le dau la max ) ? la cei 150 va veni biensur separat incinta pentru westra si pentru inalte . treaba cu incinta de proba nu merge ... cum din cauza bugetului am ales difurile astea se subintelege ca nu am bani sa fac incinta de proba si apoi sa fac una noua definitiva , de aceea va cer ceva dimensiuni pentru cutii sau parametrii pentru a le calcula si singur . Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Inaltele nu cred ca mai trebuie sa fie separate de restul incintei, verifica, cel mai probabil sunt "sigilate". Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Inaltele nu cred ca mai trebuie sa fie separate de restul incintei, verifica, cel mai probabil sunt "sigilate". ma refeream ca le voi pune in aceeasi incinta cu mediile , nu le fac incinta separata . basul va avea incinta lui , media si inalta vor avea aceeasi incinta dar vor fi separate de bas . Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Parerea mea e sa renunti la folosirea a 2 basi de 12" pe boza , deoarece vor iesi foarte mari ( costuri mai mari de productie si finisare ) , presiunea sonora si frecventele jose generate de 4 difuzoare de 12" nu-si au locul intr-o camera de apartamant ( poate doar daca vrei sa-ti faci vre-o discoteca , si sa bubuie basul si la vecinul din blocul de vis-a-vis) pt ca basii nu se vor mai auzi corespunzator ,rezulta o constanta tendinta de a da basul mai tare ......................reclamatii , certuri , amenzi...Pentru o incinta cu 1 bass de 12" , poti incerca un volum de 70L ,din care 5l pt medie si inalta , la care te vei juca cu cantitatea de izolator fonic si cu dimensiunile portului de bass-reflex pt a obtine un sunet cat mai placut Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 DYG 1020-62BDriver PropertiesFs = 33,44 HzQms = 4,565Vas = 110,5 litersCms = 0,635 mm/NMms = 35,67 gRms = 1,642 kg/sXmax = 6, mmXmech = 9, mmP-Dia = 211,1 mmSd = 350, sq.cmP-Vd = 0,21 litersQes = 0,992Re = 7,4 ohmsZ = 8, ohmsBL = 7,477 TmPe = 80, wattsQts = 0,815no = 0,402 %1-W SPL = 88,19 dB2.83-V SPL = 88,53 dBam gasit parametrii doar pentru asta ... al meu e 1240 asta e 1020 ... vad ca e mai mic ca diametru si putere (w) ce ar trebui marit ( la param ma refer) pentru a putea calcula cutia pentru al meu ? Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Parerea mea e sa renunti la folosirea a 2 basi de 12" pe boza , deoarece vor iesi foarte mari ( costuri mai mari de productie si finisare ) , presiunea sonora si frecventele jose generate de 4 difuzoare de 12" nu-si au locul intr-o camera de apartamant ( poate doar daca vrei sa-ti faci vre-o discoteca , si sa bubuie basul si la vecinul din blocul de vis-a-vis) pt ca basii nu se vor mai auzi corespunzator ,rezulta o constanta tendinta de a da basul mai tare ......................reclamatii , certuri , amenzi...Pentru o incinta cu 1 bass de 12" , poti incerca un volum de 70L ,din care 5l pt medie si inalta , la care te vei juca cu cantitatea de izolator fonic si cu dimensiunile portului de bass-reflex pt a obtine un sunet cat mai placut hmm .. media imi cere 27 L , oricum va avea cutie separata de bas insa vor fi lipite . Nu ar fi mai bine sa pastrez volumul ei ? Iti multumesc mult pentru sfaturi . Nu vreau sa imi fac discoteca insa vreau sa le mai folosesc pe la vreun party sau un chef de aceea voiam sa am putere mare la ocazii speciale si definitie la volum mic acasa , totusi voi merge pe varianta ta cu 1 singur dif . Din nou iti multumesc ! Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Difuzorul Westra este bass-mid , asta inseamna ca ai putea construi incinte de calitate dor cu el + inalta ............dar tu il vei folosi pe medii deci nu are nevoie de incinta mare pt reproducerea in conditii bune a frecventelor medii. 5L sant mai mult decat suficienti , chiar Ii va da si un sunet mai grav mai adanc . Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Pentru cutie de 70 litri am urmatoarele dimensiuni : 750mm x 350mm x 350mm . Iar la bas reflex lungimea 200mm cu diametrul de 100mm. C'est bien ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum