ctc Postat Octombrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2010 m-am uitat pe easyPic6 si vad ca foloseste alt Pic decat 16F877 si anume 16F887.Ce credeti , acest model 887 este mai performant decat 877. Cred ca un soft scris pentru 877 nu poate rula si pe 887 .Este cineva disponibil sa-mi scrie cateva programele pentru un 16F887 ? Link spre comentariu
script22 Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 are cineva un cablaj gata facut de placa dezovltare pic16f877am primit cateva bucati de la user vlad_2770 si cu ocazia asta ii multumesc multam cautat pe goole dar nu amgasit mai nimic cu cablajvreau ceva simplu programator catva butoane leduri si eventual display 8 seg Link spre comentariu
25L91N11 Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Sunt nou in branse. Pana la varsta de 25 de ani ma vedeam un mare electronist in viitor. Insa nu a fost asa si am ajuns sa lucrez pe mare pana la varsta de acum(40 de ani). De aproape un an de zile sa aprins din now beculetul si am luat din nou pistolul de lipit in mana... Va salut si va admir prin cea ce faceti si cum oferiti ajutorul celorlati care sunt la inceput de drum. Ptr. ctc Sunt la inceput de drum in materie de microcontrolere, deci nu-ti pot sfaturi (ma chinui tare sa invat c/c++). Poate te ajuta informatia de mai jos (Sa treci prin toate paginile de la link ul al doilea). http://sergiols.blogspot.com/search/lab ... rainer-2.0 http://translate.google.com/translate?h ... 6prmd%3Div Poate este prea putin ptr. nivelul tau insa am zis ca poate este cea ce vrei tinand cont de accesorile pe care le poti conecta cu placa din link. Cu respect Link spre comentariu
25L91N11 Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 m-am uitat pe easyPic6 si vad ca foloseste alt Pic decat 16F877 si anume 16F887.Ce credeti , acest model 887 este mai performant decat 877. Cred ca un soft scris pentru 877 nu poate rula si pe 887 .Este cineva disponibil sa-mi scrie cateva programele pentru un 16F887 ?Sper sa nu ma insel dar parca am citit undeva ca 887 o sa-l inlocuiasca pe 877 in viitor. Link spre comentariu
script22 Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Buna ziua , sunt incepator in acest domeniu si caut o persoana care poate sa-mi execute o placa de dezvoltare ,cu mai multe functii , montajul sa fie si programator , pentru PIC 16F877 , 16F877A , 16F84 , dsPIC. Cerinte: Montajul va avea mai multe intrari analogice ( 20 - 30 ) iesiri pe LED ( 50 ) , iesiri catre relee 10 . Montajul va primi tensiune 9 V DC si/sau 220V AC. Montajul va avea si un modul de receptie IR . Montajul va avea un modul input de la un microfon ( compara o comanda vocala fata de un etalon si executa o comanda). Montajul va avea mai multe afisaje : unul de 8 cifre , un LCD si un touchscreen . Montajul va comanda un driver pentru MPP bipolar . Montajul va avea un modul de comunicare : in retea si un modul ce poate trimite SMS si comenzi vocale . Montajul va avea si o mufa PS2 pentru tastatura. Am nevoie si de programare ! multumesc, [email protected] intrari analogigce - pentru intrarile analogice ai putea folosi un multiplexor CD4067 16 intrari analogice deci 2 mux ai 32 intrari 50 leduri - se pot face si alea cu un registru SHIFT ser in parallel out uite aici http://www.allaboutcircuits.com/vol_4/chpt_12/4.html ir tsop 17xx receptor inflarosu il poti conecta la un pin de la uc care suporta intreruperi partea cu comanda vocala ma depaseste da cu siguranta implica un ADC ceva de stocare CARD SD pt comparare LCD cauta pe net controler HD44780 Comanda motorului o poti face cu un triac cu ajutoru PWM max 232 ca interfata seriala cu pc u placa mea la care lucrez 8 leduri 8 butoane 2 digiti 7 segmente probabil o sa o fac cu 4 (am mudul auxiliar cu 6 segmenti + 5 butoane ) exact pentru un ceas cu alarma un display 2x16 cu tot cu iluminare automata din uC senzor ir TSOP1738 cu led indicator de semnal independent de uC LM 35 senzor de temperatura analog 1 potentiometru pentru adc 2 conectori adc externi cu alimentare 1 conector SPI cu alimentare 1 conector i2c cu alimentare + rezistente pull up cu buton pe placa buton reset manual interfata max 232 cu led indicator de conectare cablajul final fa vi strat simplu + conectori 8 pini la fiecare port Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 m-am uitat pe easyPic6 si vad ca foloseste alt Pic decat 16F877 si anume 16F887.Ce credeti , acest model 887 este mai performant decat 877. Cred ca un soft scris pentru 877 nu poate rula si pe 887 .Este cineva disponibil sa-mi scrie cateva programele pentru un 16F887 ?Sper sa nu ma insel dar parca am citit undeva ca 887 o sa-l inlocuiasca pe 877 in viitor.da, aşa este.am vrut să iau azi datasheetul lui 877, şi microchip l-a marcat ca "not recommended for new designs", ceea ce înseamnă că va fi scos din fabricaţie.m-am uitat fugar pe caracteristicile lui 887, şi pare identic cu 877, se poate să fie o variantă mai adusă la zi cu consumul sau care să nu mai aibă vre-o hibă "de proiectare"...asta pentru că e disponibil în exact aceleaşi variante de împachetare ca şi 877... Link spre comentariu
Vizitator temi Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 daca vrei o placa de test pt 877 cata-ma pe la ora 20-00 azi si ne auzim pe 600.temi Link spre comentariu
script22 Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 https://sites.google.com/site/donscript ... ard-16f87x cam asa o sa arate noua mea placa acm se fac primele teste cu metoda foto am gasit pana la urma soda caustica aka "mr muscle" Link spre comentariu
Ashky Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 E a n'spea schema pe care o vad cu folosirea unui port atat ca intrare cat si ca iesire fara rezistente in serie cu butoanele.E foarte periculos asa, daca se apasa un buton cand iesirea respectiva este in 1 adio pic!Consider ca nu este foarte complicat si nici scump sa se inserieze o rez de un kil pe fiecare buton chiar daca avem grija in soft sanu fie niciodata portul respectiv in 1, doar e placa de dezvoltare, se mai fac si greseli, omul invata pe ea. Link spre comentariu
script22 Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 E a n'spea schema pe care o vad cu folosirea unui port atat ca intrare cat si ca iesire fara rezistente in serie cu butoanele.E foarte periculos asa, daca se apasa un buton cand iesirea respectiva este in 1 adio pic!Consider ca nu este foarte complicat si nici scump sa se inserieze o rez de un kil pe fiecare buton chiar daca avem grija in soft sanu fie niciodata portul respectiv in 1, doar e placa de dezvoltare, se mai fac si greseli, omul invata pe ea.pot pune o singura rezistenta de 1k de la toate butoanele la masa ?picu isi mai da seama ca e apasat butonu ? am si pull up de 4.7 K? teoretic are tre sa mearga nu ?? Link spre comentariu
Ashky Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Eu folosesc de regula pull-up-ul intern (daca exista), sau rez de 10k (4k7 e prea mica) si cate o rezistenta serie de 1k pe fiecare buton.Prin majoritatea aplicatiilor de la microchip am vazut rez de 470 ohmi in serie.Cu o singura rezistenta tot nu e bine pentru ca poate exista si varianta sa apesi 2 butoane in acelasi timp si un port sa fie 0 si celalalt 1.Daca sunt rezistentele nu e nici-un pericol.Apropo de pull-up, nu vad asa ceva la I2C. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 https://sites.google.com/site/donscript/pic-devboard-16f87xcam asa o sa arate noua mea placa Total offtpic: si tu (ca si mine) ai facut tot rusa la scoala? Vezi ca printre altele ai niste vrajitoare (witch) pe pagina. Link spre comentariu
ctc Postat Decembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2010 va multumesc pentru linkuri ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum