ctc Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Buna ziua , sunt incepator in acest domeniu si caut o persoana care poate sa-mi execute o placa de dezvoltare ,cu mai multe functii , montajul sa fie si programator , pentru PIC 16F877 , 16F877A , 16F84 , dsPIC. Cerinte: Montajul va avea mai multe intrari analogice ( 20 - 30 ) iesiri pe LED ( 50 ) , iesiri catre relee 10 . Montajul va primi tensiune 9 V DC si/sau 220V AC. Montajul va avea si un modul de receptie IR . Montajul va avea un modul input de la un microfon ( compara o comanda vocala fata de un etalon si executa o comanda). Montajul va avea mai multe afisaje : unul de 8 cifre , un LCD si un touchscreen . Montajul va comanda un driver pentru MPP bipolar . Montajul va avea un modul de comunicare : in retea si un modul ce poate trimite SMS si comenzi vocale . Montajul va avea si o mufa PS2 pentru tastatura. Am nevoie si de programare ! multumesc, [email protected] Link spre comentariu
nooob64 Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Sincer la cerintele impuse nu cred ca o va face nimeni "diy" , mai bine iti cumperi o placa gata facuta ... ai aici un link http://www.mikroe.com/eng/categories/view/1/development-tools/ Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 mai bine iti iei un laptop PIII si mai adaugi niste periferice ca o sa iasa si mai mic, si mai robust si mult mai destept fata de ce se poate face cu un pic din pretentiile tale Link spre comentariu
puiu Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 1.Vrei o placa de dezvoltare sau vrei de fapt o aplicatie?2.Vrei ca placa sa fie programator si pentru dsPIC30Fxxxxe sau dsPIC30FxxxxA?3. Ce PIC foloseste 30 de intrari analogice?4. Cate socluri vrei pentru PIC-uri? Link spre comentariu
ctc Postat Septembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2010 vreau o placa de dezvoltare pe care sa experimentez cerintele enumerate;vreau sa pot folosi ca aplicatie montajul/montajele , as dori sa coexiste cel putin 3 tipuri de socluri pentru PIC-uri cu 18/40/80 pini.Vreau sa si invat ( sa invatam pentru ca suntem 3 interesati ) sa construiesc instructiunile necesare vazand practic reactia pe montaj !Daca deranjaza pot demara in prima etapa proiectul si cu mai putine intrari , dar cu mentiunea ca doresc un upgrade ulterior. Link spre comentariu
puiu Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 1.La picurile cu 80 de pini (care sunt numai SMD) ai socluri deoarece se fac in mai multe versiuni?2. Placa de dezvoltare (cablajul) cine il face? Link spre comentariu
ctc Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 1.La picurile cu 80 de pini (care sunt numai SMD) ai socluri deoarece se fac in mai multe versiuni?2. Placa de dezvoltare (cablajul) cine il face?- nu am soclu pentru PIC cu 80 pini , cred ca cine face proiectarea cablajului poate are si o solutie de executie a lui !- ideal ar fi ca placa de dezvoltare sa-mi permita debutul cu 16F84 si 16F877 A care inteleg ca nu se mai fabrica ( sau in curs de oprire ) , iar printr-un sistem de schimbare carduri cu diferite PIC sa pot experimenta mai multe modele , dar cred ca este prea mult !toate bune,ctc Link spre comentariu
kit Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 posibil sa fiu off-topic, dar daca vrei sa inveti atunci de ce nu incerci sa-ti cumperi un breadboard si sa incepi sa-ti implementezi toate cerintele specificate?cred ca este mult mai educativ sa pui "osul" la munca decat sa iei totul moca...sfatul meu este sa incepi prin a cumpara o placa breadboard cat mai mare si un set de jumperi de rezerva.altfel, faptul ca tu folosesti o placa gata facuta rezolva doar o jumatate (?) din problema: inveti oarecum sa scrii softul. partea hard, proiectarea acestuia, ramane in aer.asta pentru cazul in care vrei cu adevarat sa inveti. daca incerci sa "dai mai departe", atunci este perfect sa-ti faca altul placa de dezvoltare.in situatia in care "mirosul" ma inseala, scuzele de rigoare. totusi, pentru un incepator este un pic prea mult. este nevoie de o groaza de vreme pentru a invata/acoperi toate functiunile propuse de tine. iar unele dintre ele, hmmm...toate cele bune! Link spre comentariu
ctc Postat Septembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2010 posibil sa fiu off-topic, dar daca vrei sa inveti atunci de ce nu incerci sa-ti cumperi un breadboard si sa incepi sa-ti implementezi toate cerintele specificate?cred ca este mult mai educativ sa pui "osul" la munca decat sa iei totul moca...sfatul meu este sa incepi prin a cumpara o placa breadboard cat mai mare si un set de jumperi de rezerva.altfel, faptul ca tu folosesti o placa gata facuta rezolva doar o jumatate (?) din problema: inveti oarecum sa scrii softul. partea hard, proiectarea acestuia, ramane in aer.asta pentru cazul in care vrei cu adevarat sa inveti. daca incerci sa "dai mai departe", atunci este perfect sa-ti faca altul placa de dezvoltare.in situatia in care "mirosul" ma inseala, scuzele de rigoare. totusi, pentru un incepator este un pic prea mult. este nevoie de o groaza de vreme pentru a invata/acoperi toate functiunile propuse de tine. iar unele dintre ele, hmmm...toate cele bune!Salut ! motivul pentru care caut pe cineva sa-mi execute un astfel de montaj este acela ca pot interactiona cu persoana si este posibil sa-mi explice de ce alege acea varianta . In cazul achizitiei cel mai probabil de la Mikroelektronika am avantajul unui montaj curat,garantat si testat , dar nu am cu cine sa interactionez si sa-i cer o customizare .Ca numar de montaje in total am nevoie doar de 3 buc.Timp imi fac in weekend pentru ca este hobby si nu ma fugareste nimeni . Mai greu este pana gasesc un punct de plecare cu programarea.Referitor la demo compilatorul C livrat cu placile Mikroelektronika easyPIC 6 , acesta poate "furniza" cod in limita a 2K , pentru o dimensiune mai mare trebuie sa cumpar compilatorul separat ? Se poate gasi si o varianta free ? Link spre comentariu
catkiller Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Ceri cam multe de la un amarat de pic:) ar fi nevoie de un arm pentru ce vrei tu:)da-mi un pm si vorbim Link spre comentariu
ctc Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 asta parca este pe 32 de biti ? Link spre comentariu
nooob64 Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Ori PIC24, DSPIC , sau in cel mai rau caz PIC32 ... ARM-ul este deja pt. embedded si compilator mai greu sau treci pe AVR(cind se va ieftinii) dar ai nevoie de un JTAG si iei o bucata AVR32(32 bit avr) si soft faci in avr32studio (care este free si cel mai bun de la producator) care nu este foarte greu , stie si C++.Pentru primele tale cerinte si un 16F877 ar face fata , ceea ce nu prea va face este comanda vocala, apoi un DSPIC ar rezolva toate problemele.Nu cred ca ai nevoie de mai mult de 10 intrari analogice , leduri poti pune 1000 cu shift registere sau cu port expandere Link spre comentariu
ctc Postat Octombrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2010 am primit un montaj cu Pic 16F877 , se pare ca pot alimenta cu 9-12 V , vad ca are un 7805 ;am si o mufa pentru serial si cred ca am nevoie de un debugger !atasez si o pozaimi puteti spune cum sa-l testez ? Link spre comentariu
nooob64 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Vrei debugger ? MPLAB ICD 2 care costa o gramada de bani si sincer nu ai nevoie de el.Acolo ai o placa simpla la care ai alimentare si port serial sa legi la pc si ai porturile libere sa legi ce vrei . Mie personal nu imi prea plac porturile de iesire facute dintr-un header 1x8 , pentru o conectare la port cit mai buna recomand o iesire (de la port pe 8 bit) cu header 2x5 (8 I/O si 2 alimentare) in rest are niste leduri ...Nu vad unde legi programatorul pe placa ... Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Buna ziua , sunt incepator in acest domeniu si caut o persoana care poate sa-mi execute o placa de dezvoltare ,cu mai multe functii , montajul sa fie si programator , pentru PIC 16F877 , 16F877A , 16F84 , dsPIC. Cerinte: Montajul va avea mai multe intrari analogice ( 20 - 30 ) iesiri pe LED ( 50 ) , iesiri catre relee 10 . Montajul va primi tensiune 9 V DC si/sau 220V AC. Montajul va avea si un modul de receptie IR . Montajul va avea un modul input de la un microfon ( compara o comanda vocala fata de un etalon si executa o comanda). Montajul va avea mai multe afisaje : unul de 8 cifre , un LCD si un touchscreen . Montajul va comanda un driver pentru MPP bipolar . Montajul va avea un modul de comunicare : in retea si un modul ce poate trimite SMS si comenzi vocale . Montajul va avea si o mufa PS2 pentru tastatura. Am nevoie si de programare ! multumesc, [email protected] Un Easypic6 face acelasi lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum