Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calificare de electrician

Vizitator mihgeo

Postări Recomandate

Vizitator mihgeo

salut doresc sa fac un curs de electrician si nu gasesc curs de electrician ca sa zic asa "universal".ci am gasit electrician in constructii si electrician exploatare retele medie si joasa tensiune.problema este daca fac cursul de electrician exploatare medie si joasa tensiune si vad un anunt ca are noveie de electrcian pt.constructi(la o vila sa zicem)am dreptul si calif.ca sa intervin sa fiu angajat? dar si viceversa in caz ca as face calificarea de electrician in constructii si gasesc ceva pt exploatare retele.va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• high_voltage_tm

3

• gica70

3

• srdjan

2

• oachy

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mihgeo

da sunt doua lucrurii cu un specific un pic aparte ,imi place electrica si deasta nici nu sunt decis ce sa optez din cele doua (poate o mai fii si altele tipuri)fiinca nu exista calificare curs electrician universal (comasat)dar in acelasi mod ma intereseaza si ce se cauta mai mult.totusi cred ca o sa inclin mai mult insprea cea de:electrician exploatare medie si joasa tensiune dintr-un singur motiv cea de electrician in constructii numele spune tot nu mi-ar place sa tot fiu plecat prin tara la instalatii blocurii,vile noi sa stau prin santier sa dorm

Link spre comentariu

In ziua de azi nu prea mai conteaza ce tip de calificare !(electrician)Conteaza locul de munca.Exemplu:pe cartea mea de munca scrie :da electrician de intretinere si reparatii si dupa schimbarea locului de munca scrie simplu!electrician!

Link spre comentariu

ca tot veni vorba... eu peste 2 ani termin facultate de inginerie cu specializarea Automatizari si Informatica Aplicata. Printre materii din foaia matricola: Bazele electrotehnicii, Masini Electrice si Actionari. Presupun ca dupa absolvire si platind cotizatia la AREL pot contracta (avand cadrul juridic) lucrari la instalatii electrice de medie si joasa tensiune. Presupun bine? Lipseste ceva sau lipseste tot?

Link spre comentariu

Eu zic sa-l intrebam pe nea gica70 el este profesorul de romana :nas:

Uite c-o sa raspund; dupa initiale cred ca-i vorba de Asociatia Romana a ELectricienilor. Numai stiu cum e acum dar trebuie neaparat autorizat, indiferent ce scoala ai facut. Parca era vorba de un talon (se plateste, bineinteles si nu putin) in care se specifica puterea max. si tensiunea max. la care poti opera.
Link spre comentariu

Mda... cica Asociatia Romana a Electricienilor; da' tot n-am inteles ce treaba au ei cu dreptul tau de a executa instalatii electrice?

Nu conteaza ce diplome si distinctii strangi de pe la scoli, ca sa poti proiecta si/sau executa instalatii electrice de joasa si medie tensiune trebuie sa obtii atestatul de electrician autorizat de la ANRE - gradul 2a/2b pt. JT sau 3a/3b pt. MT (exista si gradul 1, care nu prea foloseste la nimic si gradul 4, care se obtine in conditii speciale). Pt. a obtine acest atestat, valabil 5 ani, trimiti un dosar cu acte la ANRE iar daca corespunzi cerintelor minime gradului pentru care ai optat treci mai departe; urmezi un curs de pregatire (legislatie, normative, etc.) si apoi la examen unde se dau 30 de intrebari din teorie + 2 aplicatii numerice (probleme).

Si eu vreau sa iau atestatul dupa ce termin facultatea, insa nu cred ca pot obtine mai mult de 2a/b - pentru gradul 3 deja se cere si experienta relevanta in domeniu, adica instalatii de MT. (grad a=proiectare si b=executie).

Pt. a face lucrari, trebuie sa fi macar PFA.

Edit: Taxele pt atestare nu sunt mari... ba chiar foarte mici in comparatie cu avantajele pe care le ai dupa ce ai obtinut acea autorizatie. Mai nou stiu ca nu se mai diferentiaza gradele dupa puterea instalata, doar dupa nivelul de tensiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări