Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare rc Futaba T-7c 40mhz

danutz49

Postări Recomandate

Am o radiocomanda futaba care are raza de actiune de aproximativ 50m. Am facut proba si cu alt receptor si cu alta pereche de quartz-uri si are aceiasi problema. Am verificat si nu are nici o lipitura la rece. In etajul final de emisie vin doua cabluri de alimentare unul de semnal si doua catre antena( unul la antena si altul gng la partea metalica a rc. As dori o schema pentru un nou etaj final de emisie in 40mhz, sau sa il repar pe acela daca se poate. O sa atasez si niste poze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz49

3

• cirip

1

• boboBOBO

1

• manolo

1

Top autori în acest subiect

Am atasat 2 poze cu etajul final. Cand pun degetul pe tranzistor se incalzeste foarte tare. Este posibil sa fie problema doar din reglaje. Daca e ars tranzistorul cu ce alt tranzistor il pot inlocui??

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Cand pun degetul pe tranzistor se incalzeste foarte tare. Este posibil sa fie problema doar din reglaje. Daca e ars tranzistorul cu ce alt tranzistor il pot inlocui??

Salut,Nu umbla la reglaje. Vorbeste cu cineva care se pricepe si care stie sa afle daca e ars tranzistorul sau e altceva. Nu e chiar floare la ureche sa repari sau sa construiesti un emitator.Tranzistorul e asta: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... SC4272.pdfCirip
Link spre comentariu

O schema? Ca sa ce? Ai aparatul in fata, fa-i un releveu! Intre altele, acolo ai un stabilizator de 5Volti. Un 7805 chir. Vezi daca nu e ars, asta se mai intampla. Deasemenea urmareste traseul pinului 5 din mufa. Bafta!CostelP.S. - in poza se vede finalul umflat. Poti confirma asta? Eventual o poza cu rezolutie buna a zonei?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări