Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv lg

Vizitator muresandorel

Postări Recomandate

Vizitator muresandorel

am un tv lg re-21fb30rx,flat,care are in final linii un tranzistor TT 2140 care este ars .Am pus bu 2508df si s-a ars instant,am verificat impulsuri in baza ok,traf ok,cond intoarcere ok,nu stiu ce sa mai schimb.stie cineva ce fel de tranzistor este tt 2140? Ce sa pun in loc?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MIHAIS

1

• belowsky

1

Top autori în acest subiect

la o diagonala de 21'' ar trebui sa mearga bu 2508 chiar daca pentru scurt timp (2-3h)parerea mea este ca trebuie sa cautati cauza arderii instantanee a tranzistorului apoi puteti pune un d 2499 (daca nu cumva originalul era darlington-asta e usor de observat)succes !!

Link spre comentariu
Vizitator muresandorel

trafu e bun,deflexia e buna,comanda in baza e buna,cond intoarcere bunnu stiu ce face tranzistorul tt2140.la anumite modele de TFK daca pui bu 508,sau2508 le arde instantdar cu s 2000 sau2055 merge boboc.De ce?La royal daca pui bu 508 se arde dupa cateva ore,daca pui 2508 merge boboc.

Link spre comentariu

Banuiesc ca bu2508 s-a ars din cauza ca nu avea dioda integrata . Tranzistorul pe care l-ai gasit tu ca fiind echivalent are dioda respectiva (damper diode).

"NPN Triple Diffused Planar Silicon" nu stiu ce inseamna (dar se poate incerca o cautare pe http://www.google.com :wink: ) . Toate tranzistoarele "de linii" am observat ca sunt de tipu asta mai nou.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări