Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL34(6CA7)-SE

Vizitator

Postări Recomandate

Si totusi subiectul este dedicat "EL34(6CA7)-SE" ,nu vreti sa deschidem unul(subiect) si pentru 6P3S(6P3S-E)-SE ?!...,sau un subiect comparativ(pentru cele doua tuburi finale EL34 vs 6P3S au viceversa in cfg-SE , in care fiecare "tabara" sa vina cu argumente pro/contra , obiective/subiective pentru sustinerea "cauzei"...) ?!...,sau doriti "ciulama" ca de obicei :rade: ?!

Citi dintre dumneavoastra au lucrat serios/mult/frecvent cu EL34(6CA7)-SE ? ,sau mergem pe principiu,-ce_i al nostru_i mai bun (idee ,perceptie,experienta,impresie,etc...) ,eu zic ca asa cum spun si domnii sau = subiectiv mai mult si obiectiv mai putin=adica au dreptate subiectiv vorbind prin prisma lor ,prin prisma mea subiectiv vorbind prefer "EL34(6CA7)-SE" , dar la subiect nu prea vad mare lucru... :nas: ...,sau 6P3S asta ar trebui "preluat/implementat" de firme "serioase" fiind atit de "audiofil" cred...,cum de o fi ramas ne_"exploatat" audiofil acest tub 6P3S ?!.Nu inseamna ca 6P3S-SE nu_si face treaba bine , dar cam ciudat sa fie comparat cu EL34(6CA7)-SE(alt "calibru").

PS.Merele ionatane nu_s mere creţeşti ,nici merele creţeşti nu_s mere ionatane ,mere fiind si unele si altele,uni prefera creţeşti alti ionatane.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

4

• mișa

3

• carageae

3

• cibserg

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

valderama stiu ca irita intrebarea mea dar sunt incepator: schema ta pentru UL pe care am modificat-o este corecta? (in care am inlaturat rezistenta de 1K0 la 2W si am pus direct g2 la priza de la traf). Explicatia ta a fost clara dar ..... cind esti incepator intrebi de multe ori ca .... nu prea stii cu ce se maninca.O altra intrebare: am vazut un traf SE Hammond cu Ra 2k5 dar cu priza la 40% . Care ar fi diferenta daca traful are priza la 43% sau la 40%?

Link spre comentariu

...uni prefera creţeşti alti ionatane.

Asta era si ideea, numai ca eu am exprimat-o un pic altfel!

Poate pentru unii reprezinta un deliciu, insa cand citesc afirmatii gen "... este de sex feminin, ca sa isi bage //// in ea !", ironii de genul "ilustrul domn Lazaroiu", iar parerea lui este data de pamant cu un "pupat Piata Independentei" [totul este clar (explicatia teoretica convinge intodeauna)], imi amintesc faptul ca nimeni nu este depozitarul cunostintelor absolute, ca aici ar trebui sa fie un climat camaraderesc, onest, un loc unde poti evada din cotidian, intre prieteni, unde poti schimba si o impresie si nu numai formule si grafice.

Am priceput aluzia fina; va las cu aceste aberatii forumistice ce constituie de-acum "normalitetea" acceptata (vad) senin si ma retrag din acesta sectiune.

Pot sa lucrez de unul singur fara probleme, fara sa fie nevoie sa-mi justific afirmatiile prin "dovada-dovada!"...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

eu prefer ambele tuburi ,dar fiecare in aplicatii diferiteun amplificator cu 6p3c ,reda mult mai bine un jazz,blues sau o voce feminina caldaun amplificator cu el34 reda mult mai bine un gen mai agresiv ,un metal greu,pe aceste genuri am observat o dinamica mai mare a lui el34la amplificatoarele de chitara este si mai mare diferentaeu propun sa nu mai facem comparatia intre aceste doua modele(la un anumit timp apar aceste comparatii) NU SUNT CU ACEASI STRUCTURA,UNA ESTE TETRODA ALTA PENTODAmai conteaza si gustul fiecaruia sau ce amplificator a ascultatin SE este de preferat el34,se obtine o putere mai mare !eu ma retrag din discutie,prea multe polemici......

Link spre comentariu

...uni prefera creţeşti alti ionatane.

Asta era si ideea, numai ca eu am exprimat-o un pic altfel!

Poate pentru unii reprezinta un deliciu, insa cand citesc afirmatii gen "... este de sex feminin, ca sa isi bage //// in ea !", ironii de genul "ilustrul domn Lazaroiu", iar parerea lui este data de pamant cu un "pupat Piata Independentei" [totul este clar (explicatia teoretica convinge intodeauna)], imi amintesc faptul ca nimeni nu este depozitarul cunostintelor absolute, ca aici ar trebui sa fie un climat camaraderesc, onest, un loc unde poti evada din cotidian, intre prieteni, unde poti schimba si o impresie si nu numai formule si grafice.

Am priceput aluzia fina; va las cu aceste aberatii forumistice ce constituie de-acum "normalitetea" acceptata (vad) senin si ma retrag din acesta sectiune.

Pot sa lucrez de unul singur fara probleme, fara sa fie nevoie sa-mi justific afirmatiile prin "dovada-dovada!"...

Tocmai, intre prieteni se mai si glumeste, dar eu cind am spus "ilustrul domn Lazaroiu" nu am glumit de loc si nici nu am zis in mod ironic. Am sctis exact ce voiam sa exprim, avind in vedere ca ne cunoastem si ne respectam. Cum poti intelege exact pe dos? Cum ar fi trebuit sa sctiu ca sa intelegi matale "ilustrul domn Lazaroiu"?
Link spre comentariu

salut all, dupa atatea discutii iata si o statie de acest tip materializata conform schemei prezentata in primul post .A asteptat si clientul umpic ca am mai avut si altele incepute dar zice ca ii place

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

O schema clasica (dar cu "tot ce trebuie") pentru adeptii clasaA-SE(trei tuburi-nimic "mai mult" nu este necesar.) :

Mai aveti schema? Sau imi puteti recomanda una testata. Internetul e plin de scheme dar nu ai garantia ca sunt si bune.

Am doua EL34 Tesla si vreau sa construiesc un SE.

Multumesc.

Link spre comentariu

Am doua EL34 Tesla si vreau sa construiesc un SE.

Tocmai m-a calcat ghinionul si am rasturnat cutia cu lampi. Cateva s-au dus pe covor dar un 6C33C-B si una din cele doua EL34 pentru care cerusem schema s-au spart cazand pe gresie. Folia cu bule in care erau invelite nu a fost suficienta sa atenueze impactul.

Prin urmare fac apel la persoanele care au cumparat mai multe exemplare din acest lot de la domnul luk9900 sa-mi vanda si mie un EL34.

Atasez doua poze cu supravietuitoarea, poate ii gasim o sora.

Chiar imi doresc sa construiesc acest amplificator. Multumesc.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator prutus

iot despre amplificatoare cu lampi (SET): "Cred ca proprietarilor de SET trebuie sa li se dea acces la informatie serioasa, care nu prea este favorabila amplificatorului ales de ei. As descrie un amplificator SET mai mult ca o "unitate de efecte", decat ca amplificator hi-fi, deoarece nu reuseste sa atinga, in niciun aspect, nici cele mai generoase definitii ale hi-fi. Aceasta este o descriere rezonabila si exacta. Bineinteles, daca oamenii doresc sa foloseasca o "unitate de efecte" depinde numai de ei si, daca le si place, este perfect. Insa ceea ce *nu* trebuie sa faca, este sa incerce sa ma convinga pe mine sau pe ceilalti ca au un setup hi-fi, deoarece n-au".

Poti sa-i dai in cap, sa-i minimalizezi experienta si calitatile autorului pentru aceasta parere personala?

O iei ca atare si-ti vezi de treaba...

Si eu cred ca un amplificator daca este amplificator si nu altceva nu are dreptul "sa-ti picure in urechi" de-atata "muzicalitate" cand de fapt muzica pe care o ascultam e seaca, proasta si fara nici un Dumnezeu sau pur si simplu o ingemanare fericita de sunete .Daca ai avut vreodata un amplificator bun cu adevarat STII ca esti CONDAMNAT sa asculti foarte multa MUZICA PROASTA...........
Link spre comentariu

Apropos de 6P3S, omul cit traieste invata. Ani de zile am fost convins ca unul din amplificatoarele mele PP cu 6L6 GC nu are egal (pentru mine). Pina cind in locul lor am pus 6P3S. In prima faza, pina s-au "ars" nitel, am strimbat din nas , las' ca-mi iau eu alte TAD-uri 6L6, d-astea, figuri :freaza: . Cind 6P3S si-au dat drumul s-a schimbat treaba, n-as mai pune altceva in loc.

Link spre comentariu
Vizitator prutus

Cel mai important reglaj e traf-ul de iesire.Daca acela nu este bun orice reglaj sau etaj de atac oricat de "fancy" .....II DIJABA! Degeaba ai dupa etajul pilot distorsiuni de 0,6% sau te-ai chinuit de te-au luat dracii cu bias-ul sa-l faci automat sau mai stiu eu cum, daca trafo out iti da 10% distorsiuni de unul singurel...Pe masura ce ascult mai multe amplificatoare ma conving de un lucru tare ciudat:Amplificatoarele cele mai fidele suna cel mai prost si sunt convins ca asa trebuie fie pt ca altfel nu am mai face diferente intre scule si muzica daca ampificatorul ajunge un generator de efecte si coafeaza orice trece prin el.Intr-o zi era la un studiou un vocalist care intreba ce efect sa mai foloseasca fiindca e foarte curios...Baga microfonul in statia aia de chitara si da pe drive la maxim...o sa ai super voce!

Link spre comentariu

Cel mai important reglaj e traf-ul de iesire.Daca acela nu este bun orice reglaj sau etaj de atac oricat de "fancy" .....II DIJABA! Degeaba ai dupa etajul pilot distorsiuni de 0,6% sau te-ai chinuit de te-au luat dracii cu bias-ul sa-l faci automat sau mai stiu eu cum, daca trafo out iti da 10% distorsiuni de unul singurel...Pe masura ce ascult mai multe amplificatoare ma conving de un lucru tare ciudat:Amplificatoarele cele mai fidele suna cel mai prost si sunt convins ca asa trebuie fie pt ca altfel nu am mai face diferente intre scule si muzica daca ampificatorul ajunge un generator de efecte si coafeaza orice trece prin el.Intr-o zi era la un studiou un vocalist care intreba ce efect sa mai foloseasca fiindca e foarte curios...Baga microfonul in statia aia de chitara si da pe drive la maxim...o sa ai super voce!

Totusi amplificatoarele Mc Intosh suna bine si au performante tehnice masurate excelente deci sint fidele , undeva exista o contradictie asa ca te rog ofera o explicatie sau ceva convingator...
Link spre comentariu
Vizitator prutus

Si totusi subiectul este dedicat "EL34(6CA7)-SE" ,nu vreti sa deschidem unul(subiect) si pentru 6P3S(6P3S-E)-SE ?!...,sau un subiect comparativ(pentru cele doua tuburi finale EL34 vs 6P3S au viceversa in cfg-SE , in care fiecare "tabara" sa vina cu argumente pro/contra , obiective/subiective pentru sustinerea "cauzei"...) ?!...,sau doriti "ciulama" ca de obicei :rade: ?!

"Totusi amplificatoarele Mc Intosh suna bine si au performante tehnice masurate excelente deci sint fidele , undeva exista o contradictie asa ca te rog ofera o explicatie sau ceva convingator..."

Sunteti offtopic cu mcIntosh-ul, iar subiectul asta era ingropat deja de ceva vreme...Va urez succes in constructia unui ot mcintosh care pt dvs sunt sigur ca e o bagatela.Cand terminati unul de mc275 in parametrii de fabrica va fac eu restul gratis.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări