Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Buteaza hardul ?

RobyToby

Postări Recomandate

Salutare ,vreau sa pun un hard disk de 500 Gb SATA la un calculator mai vechi pe IDE ,socket A. Am sa cumpar si un controler SATA PCI .Puteti sa-mi spuneti daca pot sa instalez un sistem de operare pe acest hard disk SATA si sa bootez de pe el ?Asta ca sa stiu daca am sa folosesc hardul pentru stocarea informatiei sau pot instala sisteme de operare .Care din cele doua adaptoare este mai bun ? Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RobyToby

10

• gabiz_ro

4

• Xaby

2

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

Da poti. Cand instalezi windows-ul : dai "press any key..." dupa aia jos iti scrie ''press F6 if you want to load hard disk controller drivers'' apesi F6 si bagi floppy\Cd ce ai primit cu Sata pci controller.

Link spre comentariu

Da, poti buta de hardul SATA, iar daca folosesti un kit de windows cu drivere SATA integrate, poti sari peste partea cu discheta.Legat de cele doua placi, naiba stie, eu zic prima, ca e mai frumoasa...

Link spre comentariu

O sa buteze la pastele cailor,ma rog ..risc mare sa nu buteze de pe el.Trebuie verificat in biosul placii de baza ce optiuni are la butare fara harddiskul vechi.

Inclin sa cred ca ai dreptate. :aplauze

Unele placi SCSI mai vechi aveao o optiune care permitea incaltzarea sistemului de pe ele. Nu cred ca astea SATA facute pentru adaugare de HDD pe sisteme existente sa stie acest lucru.

Trebuie sa cauta o documentatie adevarata a placii nu doar pozele.

Daca vanzatorul se lauda ca merge, treaba lui, testul trebuie facut pe sistemul pe care va fi utilizata placa.

Link spre comentariu

Pe site-ul de un vreau sa cumpar controler-ul nu dau prea multe detalii .Detalii pentru prima placaSpecificatii TehnicePorturi2 X SATATip Raid0 sau 1Rata de transfer de datede pana la 150 MbpsStandard PCI32-bit PCI standard de 2.3Compatibilitate SOWindows si Linux 98/ME/NT/2000/XP/XP-64/Server-2003/Server-2008/Vista/Vista-64Pentru a doua placaPlaca PCI Express, poate fi conectat intern la un slot PCI-E, astfel incat sa puteti conecta hard disk-uri, unitati CD-ROM sau alte dispozitive. Datorita functiei Raid, puteti conecta mai multe hard diskuri logice pentru securizarea datelor sau pentru o performanta mai buna. Specificatii TehniceConectori2x SATA intern sau 2x eSATA (extern)1 X PATA IDERata de transfer de dateSATA II pana la 3 GbpsPATA de pana la 133 MbpsTip PCI-EPCI Express x1 StandardStandard PCI-ESuporta interfata PCI Express 1.0aHDD suportatePana la 2 HDD-uri pe controlerul SATA, precum si 2 HDD-uri de pe controler IDEAlteleSuporta nativ Command Queue (NCQ)Tip RaidRAID 0, 1Continut pachetCard PCI-Elow profile bracketDriver CD

Link spre comentariu

Din fotografii ambele par sa aiba un flash pe ele.In acel flash este un addon pt BIOS asa numit BIOS card sau PCI Option ROM sau simplu Option ROM sau OROM.Bios-ul placii de baza va vedea ca are ceva in slotul respectiv si va incarca acel bios al placii.Depinde de el daca stie sa si booteze de pe el.Daca in BIOS la boot devices ai SCSI sau PCI cards cel mai probabil va boota fara probleme.Chiar daca nu-ti apar acum poate ai un bios mai rasarit si doar ce e disponibil in PC enumereaza in lista de dispozitive bootabile.Oricum daca esti hotarat sa iei vezi apoi ce si cum merge.Chiar daca biosul e incapabil de asa ceva cu putina (sau mai multa perseverenta) poti sa-l rezolvi.Daca BIOS-ul placii e baza respecta "PnP Bios specifications" merge sigur.Acum nu stiu a cui e greseala dar ...Poza 1 pare OKPoza 2 spui ca e PCI-express ? dar in foto e PCIPe placa de baza ce sloturi ai de fapt?

Link spre comentariu

Scuze, am gresit imaginea la a doua placa care este de fapt asta:Placa PCI Express 2 X SATA, 1 X IDE, DelockPlaca PCI Express, poate fi conectat intern la un slot PCI-E, astfel incat sa puteti conecta hard disk-uri, unitati CD-ROM sau alte dispozitive. Datorita functiei Raid, puteti conecta mai multe hard diskuri logice pentru securizarea datelor sau pentru o performanta mai buna.Specificatii TehniceConectori2x SATA intern sau 2x eSATA (extern)- 1 X PATA IDERata de transfer de dateSATA II pana la 3 Gbps- PATA de pana la 133 MbpsTip PCI-EPCI Express x1 StandardStandard PCI-ESuporta interfata PCI Express 1.0aHDD suportatePana la 2 HDD-uri pe controlerul SATA, precum si 2 HDD-uri de pe controler IDEAlteleSuporta nativ Command Queue (NCQ)Tip RaidRAID 0, 1Continut pachetCard PCI-E- low profile bracket- Driver CDPlaca de baza este asta Gigabyte GA-7VT600-L

Link spre comentariu

GA-7VT600-L nu are PCI-express asa ca a doua varianta cade.Placa are PCI doar, asa ca si placa SATA ce vrei sa o iei trebuie sa fie PCI si nu PCI-express.Mai rau e ca esti limitat de bus-ul PCI si nu cred sa vezi o crestere a performantelor facand acet upgrade.

Link spre comentariu

Cel mai probabil 99,99% cred ca o sa poti boota de pe o placa SATA.(Asta daca placa e OK si are BIOS-ul ei,ceea ce din foto prezentate rezulta ca are)Vezi ce cumperi,tu ai nevoie de placa PCI,nu PCI-Express.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări