Vizitator Georjack Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Am cumparat niste NPN-uri si intradevar, era defect, adica l-am defectat din greseala. Si am reusit sa ii inlocuiesc pe aceea placa.Sper sa nu mai am probleme, doar probleme mari, nu mici.. Si am mai scris ceva in plus in mesajul anterior, o intrebare: Si inca ceva, pentru a nu mai deschide inca un thread: Am o problema, vreau sa convertesc curentul DC in curent AC. Adica curentul din baterii in curent AC, dar nu cu un aparat, vreau sa fac eu unul in electronica. Unde pot sa gasesc o schema pentru asa ceva? Ca detaliu, vreau o conversie DC to AC pentru un voltaj mic, cum ar fi 6V, adica vreau 6V AC, nu DC.Banuiesc ca are legatura cu un transformator, dar cred ca mai trebuie si ceva piese pe langa el, nu este asa de simplu de facut. Ce ziceti? Exista vre-o solutie? Sau trebuie sa o descoper singur? Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 abordarile sunt mai simple sau mai complicate in functie de puterea, frecventa si forma de unda dorite. daca te multumeste forma rectangulara atunci ai noroc pentru ca e cel mai usor de obtinut. daca vrei in schimb triunghi, dinte de ferastrau sau sinusoidala atunci ai nevoie sa pricepi amplificatoarele operationale ceea ce necesita sa ai cunostinte in electronica de nivel incepator.spune-ne ce vrei sa faci sau ce vreo sa obtii si se va gasi cineva sa-ti indice cea mai simpla solutie Link spre comentariu
Vizitator Georjack Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Deci, vreau sa fac o amplificare de curent si metoda functioneaza numai la curent AC, dar nu DC.Stiti, voi, aia cu miezul de fier. Dar, eu vreau sa amplific curentul din baterii, nu cel din priza. Deci, m-am gandit, convertesc curentul din baterii in curent de priza si apoi de acolo am simulat ca era curent de priza, dar mic, adica 6V. Link spre comentariu
Vizitator Georjack Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 CU toate ca am gasit ceva-ceva pe net, dar nustiu daca va functiona. Voi incerca. Aici: http://www.aaroncake.net/circuits/inverter.asp Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Va functiona, dar numai cu conditia sa realizati montajul corect ! In ceea ce priveste problema anterioara care va framanta, adica "eu vreau sa amplific curentul din baterii" - nu este posibil asa cum doriti dvs. Daca aveti nevoie de un curent mai mare furnizat de baterii, legati-le in paralel, dar atentie ! Bateriile sa aiba aceeasi tensiune nominala si pe cat posibil acelasi grad de descarcare ! Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Tot acolo gasesti 40W Fluorescent Lamp Inverter. Schema e mai simpla si functioneaza. Link spre comentariu
Vizitator Georjack Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Salut all, Am terminat acel tutorial de electronica si am inceput altul. Acesta: http://www.cartiabc.ro/-Modul-de-electr ... 338-p.html - Dar. am o problema cu el. Am o schema care imi arata ca trebuie sa realizez o connection de tip nod, iar aceasta trusa de electronica nu imi explica cum se realizeaza acest nod si am incercat sa ghicesc cum se face, dar la acest kit de electronica nu mai sunt resorturi de care se pot prinde mai multe fire de un pol al respectivei piese. Acest kit are pe tabla doar niste pini la care se infige niste fire cu un sant in ele. Sper ca am explicat bine.. Deci, iata tabla: Si iata si schema cu nod: Ajutati-ma si aici va rog. Cred ca nu ma pricep la noduri. :cry: Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 la cat a costat KIT-ul acela ar trebui sa ai si un aparat de masura acolo... gasesti aparate de masura cam la 15-30 de lei mai mult decat suficiente pentru amatori. cu el ai putea testa usor legaturile dintre piciorusele acelea ca sa intelegi cum sunt legate intre ele. astfel ai putea gasi o serie de picioruse legate intre ele dar care sunt independente de orice alt element de pe plansa (inclusiv bornele sursei/surselor). daca nu exista asemenea noduri cred ca va trebui sa improvizezi nodurile. ai face bine sa ne faci si o poza cu firele... poate ele sunt de asa natura incat sa poti face nod pe ele...PS: la asa ceva ma refer cand zic pini legati intre ei dar independenti de restul si pot fi folositi ca nod: |_|_|_|_|iar asta ar insemna sa nu fie independenti de restul circuitului+___|_|_|_|_|___+ Link spre comentariu
Vizitator Georjack Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Aparate de masura am doua. Primul aparat este bazat pe camp magnetic cu ac care se misca din stanga in dreapte si unul electronic.In legatura cu aceste aparate de masura nu am inteles cum se folosesc, dar am facut legaturile + si - si am incercat sa dau de acel buton care se roteste si am observat diverse valori pe ecran. Voi mai studia sau experimenta. La acel panou, in aceea imagine se poate observa ca sus sunt doi pini cu albastru si restul cu rosu si jos este invers. Acolo sunt acele borne + si -, experimentele 6 si 7 am reusit sa le fac. In experimentul 7 trebuia sa creez un circuit cu L1 si L2, adica acele beculete, dar in serie si in paralel. La paralel a trebuit sa ma folosesc de inca niste pini de acolo de la minus si plus.Firele sunt prevazute la capete cu niste mini mufe ca la mufa de intrare casca, dar cu gaura foarte mica in care se poate introduce un ac mai gros. Adica, la un led care are doar doi pini, nu pot sa connectez doua legaturi la +, dar ma gandesc ca poate acei pini de sus si de jos, sunt pinii unde se realizeaza aceste legaturi, ceea ce am incercat, dar nu am reusit. Aici m-am bloact. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 In legatura cu aceste aparate de masura nu am inteles cum se folosesc, dar am facut legaturile + si - si am incercat sa dau de acel buton care se roteste si am observat diverse valori pe ecran. Voi mai studia sau experimenta. Va recomand insistent sa va puneti mai intai la punct cu teoria,"arderea" unui aparat de masura nefiind din pacate paguba cea mai mare pe care o puteti provoca prin manevrarea la intamplare a comutatorului atunci cand aparatul esteconectat intr-un circuit aflat sub tensiune. Link spre comentariu
Vizitator Georjack Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Voi studia mai in adancime despre aceste aparate de masura. Si am uitat sa specific ca inca nu lucrez cu tensiune mare, adica doar cu baterii, 6V maxim, de aceea inca nu mi-am facut griji ca voi arde aparatul de masura. Dar cum ramane cu aceste legaturi tip nod si cum pot eu sa aplic pentru schema #8 din aceea imagine pentru tabla cu piese pe ea. Ce trebuie sa fac? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Nodul de care vorbesti este notat cu 8 in poza si este la mijlocul plansei. O reprezentare a schemei din figura 2 unde apare N8 (sa presupun ca te-ai referit la el cand ai scris #8), cu mentiunea ca am folosit culoarea rosu pentru plus si verde pentru minus. Pe plansa am considerat borna rosie ca fiind cea de plus (asociata zonelor rosii) si borna neagra ca fiind cea de minus (asociata zonelor albastre). Nodul este considerat ca fiind format din toti conectorii asociati unei linii (incercuite de o culoare, portocaliu aici) si in fiecare conector al nodului introduci firul corespunzator conexiunii care trebuie realizate. La cele 2 microintrerupatoare din partea dreapta jos nu cunosc care este contactul normal - deschis pe care trebuie sa-l identifici si acolo legi cele 2 fire verde + bleu corespunzatoare fiecarui contact. Mai este o mica problema cu rezistenta Rp care nu cunosc daca exista incorporata in LED sau trebuie sa o faci cu ajutorul rezistorilor de pe plansa. Poza este editata considerand Rp incorporata in LED si, daca trebuie facuta, atunci valoarea e aste de 50 ohm, dedusa din formula, si poti folosi rezistorii de 30 ohm si 21 ohm legati in serie (al treilea rand din stanga, a doua si a treia). Sper sa te ajute ceea ce am scris, celelalte 3 scheme din poza le faci similar, fiind atent la notatiile din dreptul fiecarei componente care arata pe care sa o folosesti.Succes. Link spre comentariu
Vizitator Georjack Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Voi incerca. Asta inseamna ca acei pini din zona aia crem 7 |_|_|_|_| si |_|_|_|_| 8 sunt pini de legatura?Nu am prea fost incantat de calitatea acestui curs (calitate informativa), deoarece eu nu am primit explicatii de care aveam nevoie. Adica, acest curs este pentru incepatori, deci, era necesar explicarea panoului din punctul de vedere al pinilor, cei cu rosu si albastru si cei din zonele crem si alte amanunte care nu au fost date. Problema este ca, cele doua cursuri au fost proiectate gresit. Trebuia facut un panou pe care sa se monteze circuitul asa cum este el acolo in schema si era mult mai usor. Ca sa nu mai amintesc de aparatul de masura, aici zero informatii, decat primesc indicatii sa masor, dar cum, nu. Si ca totul sa para ok si sa ma blochez, de exemplu la kit-ul anterior, unde am avut probleme cu acel tranzistor npn, acolo am avut niste piese, senzori de ploaie, de apa de atingere, nici nu stiam care este senzorul x sau y si in plus, mai si primisem in dictionarul meu un nou termen, element galvanic, dar nu cel de pe modul si am tot cautat, care o fi elementul galvanic si am cautat si pe net si nu am gasit, apoi, am gasit informatia in celalant curs, adica Victor 3+ si alte chestii. Voi contacta autorul acestui kit. Va multumesc mult! Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 element galvanic se refera la un element de circuit care izoleaza din punct de vedere electric doua parti ale circuitului (de obicei partea de putere de partea de comanda).acea izolare se face de obicei prin intermediul optocuploarelor (un fototranzistor excitat de o fotodioda) sau transformatoarelor (de obicei cu raport de transformare 1:1) Link spre comentariu
Vizitator pascudann Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 RECOMANDARE - Inainte de a realiza montaje simple, ar trebui mai intai sa intelegi modul de functionare. Daca nu-l cunosti sau ai dubii, te documentezi. Cunoscand modul de functionare, iti va fi foarte usor sa realizezi practic montajul respectiv si ulterior sa realizezi montaje coplexe (care de fapt sunt o suma de montaje simple, interconectate). Aici vei gasi toate notiunile de baza pe care ar trebui sa le stii: http://www.circuiteelectrice.ro/ Mult succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum