Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare dvd auto

Vizitator gaba80

Postări Recomandate

Vizitator gaba80

salutare am si eu o intrebare am u dvd de masina cum pot sal probez in casa ce traf imi trebe am unul de 12v si merg casurile de masina dar cele cu cd sau dvd de masina nu are putere sa le alimenteze ma puteti ajuta si pe mine? multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

6

• mesterica

4

• Dr.L

2

• BUGHIU

2

Top autori în acest subiect

Pai vezi parametri de alimentare a dvd-ului(tensiune si curent,amperaj) si va cumparati o sursa de alimentare in comutatie de preferat,gen alimentator laptop,care este mai practica si mai usoara decit un alimentator cu trafo de retea.Incovenientul este ca asta este mai scumpa !!Cumparati o sursa de12v si ???amperi macar atit cat scrie pe dvd,eventual cu 1 amper mai mult

Link spre comentariu
Vizitator gaba80

poi da dar de unde sa vad ca nu scrie nimik pe el e un fel de no name la masina merge pe bateria masini 12v 44amperi unde gasesc eu asa la amperi astia doar sa iau o baterie in casa sa pot proba ca eu mai repar cate unu altu si nu am alimentator corespunzator di sa nu le ard ma intelegimultam ori cum de sfat

Link spre comentariu

puneti mina si va cumparati o sursa de calculator ....de preferat de cel putin 450w...!aceste surse tin , in general , cam 20 amperi pe ramura de 12v dc...! uniti intre ele toate firele de plus 12 volti ...in general au culoarea galbena si trebuie sa fie vreo 4 sau 5 bucati...!toate aceste fire galbene le taiati la acceasi lungime si le cositoriti impreuna la capatul liber...!la capatul liber lipiti un crocodil zdravan , de preferat rosu ...!aceeasi poveste o repetati pentru firele de masa , in general de culoare neagra ... etc ,etc...si la urma , lipiti un crocodil , de preferinta negru...!iata cum puteti obtine o sursa stabilizata de 12v dc / minim 20 amperi , cu care puteti proba in casa fara probleme absolut orice cass / cd / dvd auto existent pe piata la ora actuala... :da

Link spre comentariu

poi da dar de unde sa vad ca nu scrie nimik pe el e un fel de no name la masina merge pe bateria masini 12v 44amperi unde gasesc eu asa la amperi astia doar sa iau o baterie in casa sa pot proba ca eu mai repar cate unu altu si nu am alimentator corespunzator di sa nu le ard ma intelegimultam ori cum de sfat

Dar eu cred ca ceva alimentator de 75-100w ar fi suficient!!Nu cred sa consume asa de mult un dvd auto portabil
Link spre comentariu

si daca omul nostru face service si ii cade in mina o scula din aceea care scoate 4x50 w ?...cum ii faceti dvs proba in casa / atelier la volum mare cu o sursa de doar 75w...? eu i-am recomandat o sursa care sa-i acopere ABSOLUT ORICE cass / cd / dvd auto ii intra la reparat... :da

Link spre comentariu
Vizitator gaba80

ms de pont misuraelectronic chiar este o scula de 4x50 un dvd player cu navigatie pe el si nu pot sa ma risc cu ori ce traf sau alte improvizatii mai fac si service dar chiar nu aveam un alimentator la curent aveam o baterie dar sa descarcat si nu mai mergea redresoru si nu ma mai complic am o sursa de 450w si am sa o pun in practica ms inca o data iti sunt recunoscator :da

Link spre comentariu

mare atentie la ventilator...! eu mi-am facut o astfel de sursa si i-am schimbat instantaneu ventilatorul original cu un ventilator nou , zdravan , cu rulment si de firma...astfel incit acum sursa imi merge super bine si super silentios...! racirea sursei la consumuri mari este extrem de importanta , astfel incit acelasi lucru vi-l recomand si dvs... :da

Link spre comentariu

majoritatea dvdurilor ptr.auto nu consuma mai mult de 3 amperi. sunt laptopuri care consuma atat. poti sa-i masori curentul cu un aparat de masura gen multimetru(pus pe domeniul de 10 amperi DC),ca sa vezi cat consuma de la bateria masinii,si apoi afli exact ce sursa sa pui)-al pui in serie cu dvdul,pe firul de + de la baterie,si afli curentul consumat. exact,o sursa de 75-100 de wati(aprox 3amperi) este mai mult decat suficienta ptr.orice dvd auto.nu se justifica sa folosesti,si mai mult te complici,cu o ditamai sursa de calculator doar ptr.un amarat de dvd auto.cauta pe la magazinul Conexelectronic,au niste modele de surse de 220-12 v,DC,75 si 100 de wati,in comutatie,subtirele si mici.

Link spre comentariu

chiar este o scula de 4x50 un dvd player cu navigatie pe el si nu pot sa ma risc cu ori ce traf sau alte improvizatii mai fac si service dar chiar nu aveam un alimentator la curent aveam o baterie dar sa descarcat si nu mai mergea redresoru si nu ma mai complic am o sursa de 450w si am sa o pun in practica

... :da explicatii ajutatoare pentru dl mesterica ...!ce se poate deduce de mai sus ...?1-- 4x50 =200w maxim TEORETICI impartit la 12v = 16,66 amperi maxim TEORETICI trasi din bateria auto sau dintr-o sursa oarecare ...acesta este cazul cel mai nefavorabil , desigur...! in orice caz, achizitionarea unei surse de 12v/3amperi este exact o frectie la un picior de lemn , in cazul nostru particular...! o sursa de 12v / 100 w inseamna 8,33amperi si nu face fata la volum maxim si perioade mai indelungate de utilizare --- dupa parerea mea ---...!2-- omul nostru are o baterie auto , dar e descarcata ...! deci , faza cu probatul pe baterie si cu multimetrul pus pe 10a cade , fara drept de apel...!3-- are redresor auto , insa redresorul cu care ar putea incarca bateria este defect , deci nu poate incarca bateria din dotare...!4-- omul nostru ARE DEJA o sursa de 450w , probabil functionala ...astfel incit nu mai este nevoit sa umble dupa cai verzi pe pereti si sa cheltuie banii aiurea in tramvai ...!concluzie... @domnul mesterica... mai cititi o data ce scrie un pic mai sus si daca tot n-ati inteles nimic , atunci bagati-va capul intr-o caldare plina cu apa rece , poate asa va treziti , ca e soarele sus pe cer ... !!! :rade:
Link spre comentariu

da,recunosc, am scris eu gresit. 12x3=36. mai greseste omul. si care e problema dvs domnule "misuraelectronic" de sunteti asa de iritat de chestia asta? vreti sa ma impuscati ptr. asta? ce va "zgariat atat de tare pe creier" chestia asta? deci o sursa de 50 de wati i-ar fi mai mult decat suficienta si buna,domnului respectiv,cu dvdul auto. dumneata domnule "misuraelectronic" ai probleme cu nervi! esti nevrotic! va recomand cu caldura sa va duceti la un consult neuropsihiatric,poate aveti ceva "pitici pe creier" si nu stiati. v-as spune eu unde sa va bagati si dvs. capul,dar nu vreau sa ma exprim vulgar, pe acest site. poate "in particular", cu cea mai mare placere o sa va spun direct,"in fata",unde! atat. La revedere.

Link spre comentariu

@ domnul mester-strica...! nu e nimeni iritat / nevrotic / zgiriat , stati fara nici o grija... cel mult ironic ! :ciuda: mai cititi o data cu foarte maaaaare atentie punctul 4-- de mai sus , inainte de a face recomandari absolut inutile / de doi bani pe acest forum...! faptul ca omul nostru POSEDA DEJA o sursa de 450 de watt excede orice fel de propunere de achizitionare a oricarui tip / model / gen de sursa de orice fel , de oriunde vrea fizicul dvs , singurele investitii financiare in cazul propunerii mele --- eventuale si acestea , daca nu le are cumva prin casa --- fiind intr-un cablu shuko de alimentare , o pereche de crocodili mai solizi si o jumatate de metru de fludor ... :da daca , in continuare ,n-ati inteles asta , atunci repetati operatiunea cu galeata din postarea mea precedenta ... :nebun:

Link spre comentariu
Vizitator gaba80

salutare oameni buni nu va mai certati am rezolvat cu sursa de 450W si merge de minune multumita misuraelectronic si am probat la volum maxim timp de 40 min si nu se incalzeste sursa merge bine sunt multumit ms inca o data si o sa te mai contactez cu cate una alta o zi buna sa aveti salutare

Link spre comentariu

domnule "fisuriinelectronica". Daca domnul a achizitionat o sursa de 450 de wati,este foarte bine ptr.aparatul dansului. Eu am spus doar ca ptr.acel aparat i-ar fi la fel de buna si de potrivita si o sursa de putere mai mica,de 50 de wati;si ca atunci cand a probat aparatul la masina a functionat foarte bine,ok;deci nu s-a pus problema de a fi folosit si cand e bateria descarcata. Toata polologhia "dedicata" mie,e cu adevarat inutila si de 2 bani!(cel putin ptr.mine);si cred ca mai potrivit sunteti dvs. ptr.a deruta alti useri de pe acest forum cu "detalii" insirate aiurea si fara rost,de 2 lei,decat mine! Ironiile sa le pastrati ptr.dvs! :aplauze Poate altii nu "gusta" si nu accepta mistocariile dvs! Daca vreti sa "facem" misto unul de altul,hai sa ne "intepam" cu ironii in particular! O sa va spun destule,de o sa va saturati! :bataie A,si apropo de unde sa-ti bagi capul,dumneata domnule "fisurielectronice",cel mai "potrivit si recomandat"(de mine) este o galeata plina de r...t! De aceea "miros" atat de urat "debitarile" dvs! A,si inca ceva:intai invatati sa scrieti corect gramatical,cuvintele specifice limbii romane,si dupa aceea "aveti dreptul" si sa ironizati alte persoane! :bataie Atat. La revedere domnule "fisuri-in-electronica".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări