Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

positive/negative voltage regulator

Vizitator ottomanu

Postări Recomandate

Vizitator ottomanu

Salut! Am o sursa de 24Vcc si as vrea sa scot o iesire de 12Vcc (ma gandesc ca as putea folosi un LM7812 de exemplu) si una de -12Vcc. Exista vreun integrat care sa realizeze aceasta functie (adica +24V in -12V)?Merci anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio2007

1

• emilberculescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca ai punte mediana la transformator 12v-0-12v este usor cu 7812 respectiv 7912.Daca nu este mai greu putin , poti folosi ICL7660 , MAX1044 sau alt integrat specializat in functie de curentul solicitat pe ramura -12V.Sau poti folosi o schema cu tranzistori complementari.O sa caut am avut una .....pe undeva .

Link spre comentariu
Vizitator ottomanu

@vio2007 : Multumesc pentru sugestie. Ce pot sa zic, eu deja am o sursa dubla, eleganta :da , dar si voluminoasa fata de solutia /circuit integrat/ de care intrebam. Si nu, alimentare negativa nu am pentru un 79xx. In caz ca nimic altceva nu va functiona, voi folosi insa aceasta sursa dubla pe care am mentionat-o mai sus.@emilberculescu : Am nevoie sa alimentez un integrat cu -12V deci nu am consum prea mare de curent ma gandesc. O sa citesc mai mult despre acest ICL7660. Daca va vin in minte si alte nume de integrate specializate, v-as ruga mult sa imi spuneti si mie. Va multumesc pentru raspuns

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări