Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sa fac senzor de atingere

Vizitator gabbore

Postări Recomandate

vreau sa elimin manerul usii,din mai multe motive,principalul fiind piticii de pe creier :nebunrau:

am gasit ceva interesant pe pagina lui niqro

http://www.redcircuits.com/Page22.htm

si cred ca o sa incerc varianta asta,fiind vorba de un senzor de prezenta mai mult,plasat in spatele geamului

in principiu imi convine mult,mai ales ca il pot amplasa in spatele unui geam cu folie neagra si nu se va sti exact pozitia lui,iar montajul va functiona doar cu alarma dezarmata,si bineinteles cu un comutator de siguranta.

Ramane sa testez montajul si va anunt

am gasit si un link informativ

cam asta vreau sa iasa,sunt curios cum au bagat sub vopsea acest senzor ,ca in rest in spatele geamurilor sau sub oglinda nu cred ca e asa dificil :d

ramane de rezolvat problema cu deschiderea de siguranta pe baza de cablu,sau cu o mufa ceva prin care sa bagi putina tensiune sa poti deschide usa,fara a fi nevoie sa spargi vreun geam ca sa intri in masina in caz de baterie moarta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

4

• iulicuta2000

4

• Golem

1

• cristian_draghiescu

1

Senzorii aia sunt sigur optici sau pe alt principiu, eventual mai complecsi. De ce? Senzorul prezentat de mine se bazeaza pe conductia inter 2 placute si este foarte sensibil la zgomot, iar senzorul prezentat de tine se bazeaza pe campul indus in om de reteaua de 220V si este si mai sensibil la zgomot. Senzorii astia pur si simplu sunt doar niste jucarii, nu se preteaza pentru o aplicatie in masina unde ai un zgomot electric mare (mai ales ca mergi si pe afara cu ea). Orienteaza-te spre ceva optic de proximitate. Este cel mai simplu de realizat la nivel de amator.

Link spre comentariu

Eu v-as sugera sa utilizati o telecomanda radio (aveti solutii numeroase, de la acele kit-uri gen Adelaida, telecomenzi pentru alarme si eventual alte solutii) Acestea au avantajul ca poseda o forma sau alta de codare (solutia cu senzorul de proximitate e EXTREM de vulnerabila la deschiderea de catre persoane nedorite)In plus, sa prevedeti o "cale" de alimentare externa, pentru situatia bateriei descarcate (portbagaj descuiabil cu cheia, conector plasat discret, sub spoiler sau bara de protectie. etc.)Toate cele bune!

Link spre comentariu

cu telecomanda e simplu,am alarma care are 3 canale auxiliare si le pot folosi pentru ambele usi+porbagaj,dar as vrea ceva de atingere pentru placerea mea,ca sa nu fiu nevoit sa scot cheile din buzunar la orice deschidere de usa...o sa mai analizez situatia :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări