Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lanterna LED diy

Vizitator KBooM

Postări Recomandate

As vrea sa imi construiesc o lanterna cu led si nu prea sunt multumit de preturile din Romania si asa ca scotocind prin internet am dat de DealExtreme si as vrea sa stiu daca a comandat cineva ceva de la ei, si cat de repede au venit produsele si cat au platit vama!

In alta ordine de idei, as vrea sa cer niste pareri despre ce urmeaza sa cumpar :

Led : http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2394

Reflector : http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3257

Sursa de curent constant, aici sunt cam indecis, as vrea ceva care sa fie alimentat de 1,2 sau 3 baterii/acumulatori AA :

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4735

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7882

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4382

Si cred ca mai sunt si alte optiuni. Si sunt un pic confuz, asa ca astept niste pareri !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blazeu

4

• bogdan_

1

• Golem

1

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Pentru led se preteaza mai bine o lupa decat un reflector. Lanternele ieftine sunt facute cu reflector ca e ... mai ieftin. Respectiv, eu vad un lucru greu de realizat. avand in vedere puterea ledulu, 3W, trebuie sa folosesti o carcasa a lanternei de aluminiu si un mijloc bun transfer al caldurii de la led catre carcasa.

Link spre comentariu
Vizitator KBooM

@ Golem pai la magaziul ala cu z.... sursa de curent costa 80 ron si este pentru minim 6V, ledul costa 26 lei + transport asa mai bine imi cumpar direct o lanterna Fenix L2D@ bogdan_ led-ul o sa il montex pe un radiator

Link spre comentariu

Reflectorul e folosit si ca radiator, o lupa cam greu... .De la deal nu am luat ,dar am cumparat de la satistronic si produsele fac 5-6 zile din HK pana in RO Vama si inca ceva zile pana la tine(15 zile),in total 3 saptamani.Daca cumperi pe persoana fizica si sub 15$,nu platesti vama.Sfatul meu e sa procuri o lanterna si sa vezi ce ia putut mintea la american(chinezi numai au copiat ,papagali desavarsiti,pacat ca nu folosesc materiale de calitate).Dupa ce vezi ce si cum,ai o imagine complecta asupra tehnologiei lanternelor si sti exact ce sa cumperi.Inainte de astea intereseazate de corpul lanternei,daca vrei cu led de 3W trebuie sa fie de metal.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vreau si eu sa fac un "upgrade" la o lanterna cumparata de o persoana de sex feminin, care a dat o suma absurda pe un j... pardon o "lanterna" de kk (bec de randament slab, consum garla, lumina galbejita, cu tot cu bateriile alcaline R20 (2 buc)...)In prima faza, am transplantat un ansamblu de 5 leduri cu reflector de la o fosta chinezarie cu acumulator (careia i-a crapat, desigur acumulatorul!), le-am alimentat serie (initial erau legate paralel) si am construit un booster ales cu schema de randament ceva mai ridicat.Am ales solutia asta deoarece nu am nevoie de reflector antiaerian si nici de far naval, semnificativa pentru mine fiind durabilitatea bateriilor in conditiile unei iluminari decente.Urmeaza sa "cazez" electronica in spatiul dintre baterie si reflector...Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am pomenit despre trasnaia asta pe altundeva: dupa sapaturi internetistice am nimerit pe "Watson's blog" unde cetateanu' Watson mi-a prezentat o schema de "joule thief" modificata ("supercharged"). (Cred ca aveti date destule sa o gasiti daca va intereseaza. nu?)Lanterna fiind "balshoi", am avut spatiu garla pentru cele 5 componente; transformatorul fiind construit pe o olitza de ferita, ceva mai voluminosa decat alte solutii, dar functionand multumitor.Spotul e mai ingust, lumineaza mai bine decat becul si ma astept sa ma plictisesc de setul actual de baterii...Referitor la calitatea ledurilor: mai am o cutie cu destule rezerve; cat mai sunt capabil sa le schimb, eu consider ca merita sa merg pe varianta asta.Va doresc toate cele bune si spor la constructii electronice!

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ok,merge si asa,dar cine are nevoie de o lanterna pt speologie(de ex) nu poate schimba leduri sub pamant...sau poateinfintam un nou sport:'de-a shimbatul ledurilor!'.Un prieten a zis ca el nu da bani pe leduri,are destule brichete cu led si a folosit cele gasite acolo...problema e ca nu prea se disting amanuntele la lumina de la lanterna lui.

Link spre comentariu

Draga colega Tyc (din Cluj)(eram pasionat Ciresarii la varstele elanurilor)Speologia tine, in umila mea opinie, de tehnica militara - varianta spatiala. Adica fiabilitate maxima, eventual sub apa.Eu faceam referire la aplicatii mai "casnice", unde poti avea prin buzunare si o a doua lanterna, si nu se pune problema sa treci prin apa...Spor la constructii!PS Unul din Profesorii mei imi spunea: a pune corect si clar problema inseamna mai mult de jumatate din rezolvarea ei...

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ai o umila parere gresita,deoarece sub apa e ceva diferit de vid,gama de temperaturi difera,puritatea produsului difera,rezistenta la radiatii difera,rezistenta la foc difera,s.a.m.d.Am ajuns la concluzia ca nu toata ziua bunaziua mesteresti la aceeasi chestie,o faci bine de la bun inceput si treci la urmatoarea etapa;cand se strica,la gunoi!Treaba cu '(din Cluj)' am expus-o intr-un alt topic,iar cu Ciresarii,articuleaza si dezvolta subiectul sa intelega lumea la ce te referi.Spor si tie

Link spre comentariu

Imi cer scuze pentru confuzie: ideea era ca in pestera trebuie o scula pe care sa te poti baza. Tehnica militara maximizeaza tocmai acest aspect, pretul fiind un factor secundar.Stima si respect, domnule Tyc, F.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări