Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare poarta Ducati - AllDucks - probleme comanda

fgbogdan

Postări Recomandate

detin de 3 ani o automatizare ieftina DUCATI - 818. Este realizata de firma ALLDUCKS ... http://www.allducks.it

Problema care o am acum este ca la temperaturi mici sau umezeala - nu mai functioneaza partea de comanda prin

radiofrecventa. Nu imi dau seama daca e de la temperatura sau umezeala - dar e posibil sa fie de la umezeala.

De exemplu - dimineata cand e frig si roua - nu functioneaza - seara - cand a fost cald - functioneaza.

Ideea e ca parca scade distanta de comanda - cu cat e mai frig cu atat trebuie sa vii mai aproape de unitatea centrala - pana cand nu mai merge deloc. Asta vara mergea de la coltul stazii - apoi din ce in ce mai aproape pana cand nu a mai mers deloc.

Am incercat lipiturile reci de pe placa de baza CTR 41 http://cgi.ebay.fr/CARTE-ELECTRONIQUE-DUCATI-CTR-41-CTR41-NEUVE-/170512423894 - dar vad ca nu am nici un efect.

Exista un modul plantat vertical pe placa de baza - care este realizat cu smd - si acolo nu prea am ce sa ma bag.

Telecomenzile functioneaza - le-am pus baterii noi. de la comadna manuala "Step-by-step" se poate comanda si functioneaza deasemenea.

Ce pot sa fac ca sa il repar ? nici nu stiu de unde sa icnep si daca are rost sa caut. Preturile pentru partea electronica ajung pe la 100E asa ca intre timp - mi-am luat un NICE - wingo 2024 kit - pe care o sa il montez ca vine frigul si e nasol daca m-am invatat cu automatizarea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fgbogdan

3

• victor_cj

2

Top autori în acest subiect

Va salut! Automatizarea este destinata pentru un mediu cu Temperatura:+5...+70 grade C si umiditatea pana la 80% necondensata iar gradul de potectie al carcasei este IP54 recomandata pentru montaj in spatii cu mediu controlat nu in EXTERIOR. Rezolvati problema aceasta...

Link spre comentariu

multumesc, inteleg - pai ... si 3 ani cum a functionat ?sau poate de aceea nu mai funtioneaza acum ...pacat ... si-a facut treaba cu cinste.

Caldura degajata de componente si etansarea buna pentru IP54 au compensat putin mediul inpropriu, daca era acoperita placa electronica cu lac sau silicon era perfect. Puteti s-o curatati foarte bine cu alcool tehnic sa refaceti lipiturile compromise, dar nu le supraincalziti(recomand 240- 270gradeC si 0,8-2secunde timp mentinere) si sa-i faceti o acoperire totala cu lac ce se utilizeaza pt bobinaje transformatore...iar la carcasa si presetupe creati o garnitura cu putin silicon pt etansari de exterior -30gradeC. Succes!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări