Vizitator Cipri10 Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Ma bate gandul sa imi schimb toate smdurile din masina ( bord + consola centrala ) si m-ar cam interesa procedura cum se schimba si de ce unelte am nevoie.Stiu ca exista solutia: dute la cutare care se pricepe, ideea este ca vreau eu sa invat cum se face.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
florinnn22 Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 ce vrei tu sa faci..... dupa prima experienta o sa te ei la bataie singur.iti trebuie statie de lipit cu suflanta spre exemplu gordak852 sau 952programatoare ptr memoriile eeprom, foarte mare atentie cand lucrezi cu statia sa nu zbori alte componente de pe placadiagnoza obd2 ptr marca respectiva se gasesc clone la cele de fabrica de 10 ori mai ieftine si sa te tina buzunarul ca umbland la ele le poti strica, de regula la astea se umbla numai cand sunt stricate sau vrei sa-i dai kilometrajul inapoi. Link spre comentariu
alfabit Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 cipri10, spune si tu ca vrei sa-ti tunezi bordul, ca ceea ce ai spus tu initial se intelege cu totul altceva. Bine aici fiind vorba de electronisti, noi am inteles ca tu ai spus smd - uri cind de fapt tu te refereai la LED-uri smd . Smd-urile sint cam toate capsulele de componente folosite in zilele noastre in electronica ( smd = surface mounted device , dispozitiv montat pe suprafata cblajului ) smd-uri sint si C-urile, R-urile, Q-urile, chiar si uP din bord este smd. Oricum cred ca nimeni nu si-a inchipuit ca vrei sa schimbi uP-ul smd cu unul PTH !Deci vrei sa-ti schimbi LED-urile smd din bord ( tablou de bord si alte locuri unde mai sint prin aveo-ul tau ) cu unele de culori mai placute ochiului. Trebuie sa cauti LED-uri smd ( de obicei se folosesc smd 3528 auto , flux luminos cit mai mare si unghi 140 ) si trebuie multe experimente pina sa-ti iasa cum vrei tu, sau te duci la cineva specializat in aveo ( cam greu de gasit, avind in vedere ca masina este de un tip nu prea raspindit ), sau ti-l faci singur, multa munca dar rezultat sigur de care vei fi multumit. Pentru a dezlipi LED-urile nu e necesara statie cu aer cald ( sint si electronisti care nu se descurca cu astfel de statii ) ci doar de 2 ciocane de lipit sa incalzesti smd-ul in cele doua puncte de lipire, lipirea fiind simpla, atentie la LED-uri ca poti arde f.usor ( max 5 sec. timp de lipire ). Link spre comentariu
florinnn22 Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 in primul rand daca umbli ai grija ca toate masinile noi sunt full can, inainte sa desfaci ceva electtronic din ea inchide tot inclusiv usile asteapta 5min ca sa intre in standby ecu-urile si deconecteaza borna de la baterie, inati asigurate ca stii codul de la casetofon, daca nu procedezi asa risti sa ai dureri mari de cap sa-ti dea erori si sa trebuiasca sa te duci cu ea la diagnoza,cel mai simplu desfaci bordul , iti cumperi led-urile si te duci la astia cu service gsm sa ti le schimbe, cred ca mai mult de 20 ron nu iti ia, ca daca te duci la astia cu auto care fac asa ceva ptr 20 de min cu letconu o cere si pe masa si pe tacsu, ptr un immo of la xsarra picasso mi-a cerut 1000 ron. Link spre comentariu
Vizitator Cipri10 Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 M-am exprimat eu gresit, ma refeream la ledurile smd. Dar am reusit sa le schimb cu autorul unui letcon.Florinnn22 am demontat complet bordul, casetofonul, climatronicul, si apoi am schimbat ledurile, nu am lucrat cu ele in masina si conectate la baterie, ideea este ca eu vreau sa invat sa lucrez, pentru ca sunt si la facultate de domeniu si imi si place, ca aveam prieteni care se ocupa cu asa ceva si puteam sa merg la ei sa le schimbe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum