Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtrajul...in functie de c.a. sau c.c.

pole

Postări Recomandate

Fiind incepator cer sfatul celor experimentati. Deci...voi primi doua chituri diy400 care trebuie alimentate la +/-70vcc. Intrebarea mea este: traf-u fiind 2x50, cum aleg tensiunea condensaorilor de filtraj? in functie de tensiunea alternativa a traf-ului (50vca) ,sau cea la care trebuie alimentat montajul (70vcc) ? Eu vroiam sa cumpar conzi la 63V...ar fi fost bine???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu cumpara de acolo. Am fost curios si-am cumparat de acolo, si mi-a pleznit unul urat de tot. I-am pus in filtrajul unui amplificator gen AV800, si au mers perfect cateva saptamani, cat am tinut amplificatorul cu sarcina de 8 ohmi. Cand am pus al doilea difuzor in paralel pe iesire a mai functionat vreo ora, si apoi a pleznit unul din condensatorii de filtraj, iar condensatorul de pe ramura cealalta era si el fierbinte, si probabil ar fi puscat si el la scurt timp. Cred ca riplul de curent prea mare (pentru ei) i-a nenorocit.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Se mai pot lua si conzi de 145,3 volti si da la strung sa rezulte diametrul de 30,5 mm...Din partea unui ghiuj care a vazut multe marshavii: nu se prea se poate si cu slanina-n pod, si cu tigaia unsa...Condensatorii pot fi si de 5000 de volti, important e sa fie peste 50 x 1,4, si cu cat mai mult - recomandarea minimala e 50% mai mare ca tensiunea de lucru.Daca doriti un montaj "frumos", eu va recomand sa nu-i aplicati tensiune de alimentare si va ramane frumos; alegand piesele dupa criterii de culoare sau dimensiune, le veti vedea si matele...Un artificiu utilizat de unii "harsiti" (si profund inestetic!!!) e de a realiza capacitatile mari (filtraje, cuplaje cu difuzorul) din baterii de condensatori in paralel. Oare de ce? Cand veti afla raspunsul la aceasta intrebare, veti sti ceva semnificativ despre electronica....Spor la ars...aaa, constructii!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări