Vizitator Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 La pinul 3 si 4 cuplezi sursa de 6.3V (6V) si tubuletul se va aprinde, daca vrei o certitudine ca ai indentificat pinii corect Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Am inteles. Acela este filamentul. Multumiri ! (Momentan am in lucru un corector de ton, care probabil va echipa RR). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Se pare ca schema cu EL95, si multe dintre alte scheme urcate de mine pe forum au fost cenzurate de admin.Tin sa precizez ca majoritatea sunt experimente care au fost publicate in premiera pe elforum, iar unele scheme chiar nici eu nu le mai am; ar fi pacat sa se piarda.Cred ca ar trebui ca admin sa discearna la modul cel mai corect intre ce merita sa ramana aici si ce nu...Totusi este bine sa tineti cont ca un experiment din acesta costa bani si timp dar sunt facute din pasiune si cred ca asta conteaza cel mai mult. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Ai dreptate, nu stiu ce se intampla, toate atasamentele au disparut de la toate sectiunile forumului. Pacat, fiecare muncim pentru realizarea proiectelor. Multumesc. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Salutare ! Aseara am facut montajul dupa schema aceasta, dar cu un singur tub 6j1p (de la cristian74) si nu a functionat. Montajul a fost facut "in aer", tip paianjen. Sa fie asta cauza? Am folosit etaj final cu TBA 810 parca si preu. de microfon. Bobina are 4,5 spire, priza mediana, sarma groasa; (asa spune autorul,sarma groasa, eu am folosit sarma de 1mm). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Salutare ! Aseara am facut montajul dupa schema aceasta, dar cu un singur tub 6j1p (de la cristian74) si nu a functionat. Montajul a fost facut "in aer", tip paianjen. Sa fie asta cauza? Am folosit etaj final cu TBA 810 parca si preu. de microfon. Bobina are 4,5 spire, priza mediana, sarma groasa; (asa spune autorul,sarma groasa, eu am folosit sarma de 1mm).Ehe, cateva precizari: Nu functioneaza in FM pentru ca schema are o chichita: ii lipseste un soc RF in anodul tubului.Condensatorul de 330nF din G1 e mult prea mare, 100pF sunt suficienti; eu i-am pus in schema 330pF insa acum sunt convins ca e mai bine cu 100pF dupa ceva timp de experimente.Apoi trebuie sa intre in superractie, un fasait puternic specific. Intrarea in superreactie se face regland potentiometrul de 10K; la 24V alimentare nu ar trebui sa fie o problema.Antena trebuie musai sa fie o bucla inchisa gen dipol cuplata intre intrarea de antena si priza de pamant, un circuit inchis Z=300ohmi.Si... multa rabdare la reglajele extrem de fine, precautii cu efectul capacitiv pe circuitul de intrare etc. PS: Felicitari! Pentru ca ai inceput sa experimentezi montajul cu superreactie. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Multumesc pentru ajutor. Schema am gasit-o pe net ( Receptie cu 6J1P) si era mai simpla; nici fasaitul nu se auzea, in schimb daca atingeam grila 1 a tubului aparea zgomotul specific amplificatoarelor audio, acel barait. Cand mai am putin timp, vreau sa-l fac functional. ( A inceput sa-mi placa.) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Multumesc pentru ajutor. Schema am gasit-o pe net ( Receptie cu 6J1P) si era mai simpla; nici fasaitul nu se auzea, in schimb daca atingeam grila 1 a tubului aparea zgomotul specific amplificatoarelor audio, acel barait. Cand mai am putin timp, vreau sa-l fac functional. ( A inceput sa-mi placa.)Montajul din site-ul "lumea tuburilor" functioneaza in forma desenata in MA (US-UL). Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Am inteles, dar eu nu am receptionat nici un post radio. Poate si din cauza ca antena a fost improvizata din cordoanele multimetrului, nu am avut un fir mult mai lung la indemana. Link spre comentariu
mitokadona Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 a incercat cineva tubul 1S5T in FM? dar tubul DK96? sumt curios daca pot fi folosite pentru un radio fm 88-108 Mhz. eventual poate ma ajuta cineva cu o schema. Link spre comentariu
augustin87r Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Am facut si eu schema (ultima de jos,cu lampa in poza). Am prins un post pe US. era in spaniola.Doar el se prindea, mai tare sau mai incet in functie de cum reglam cv... Am facut tot paianjen montajul. O sa ii fac si cablaj... Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Am inteles ca acea schema este pentru FM (88-108 MHz), de aceea vreau sa fac acest montaj si pentru faptul ca pana acum nu am lucrat cu tuburi. Am sa refac si eu montajul, pe o placa de test. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Am facut si eu schema (ultima de jos,cu lampa in poza). Am prins un post pe US. era in spaniola.Doar el se prindea, mai tare sau mai incet in functie de cum reglam cv... Am facut tot paianjen montajul. O sa ii fac si cablaj...Montajul cu 6j1p prezentat de fapt avea la origine tubul EL95 care intra in superreactie usor.Daca montajul nu este adus in regim de superreactie, receptioneaza nativ banda superioara US si CB 25-28Mhz, Asa a fost conceput dar surpriza pe care am avut-o ca in loc de CB receptiona FM pentru un anumit reglaj al potentiometrului de 10k. Asta m-a incurajat sa-l optimizez pentru FM reducand nr de spire la 6 priza la spira 4 de la masa si sa-i cuplez o antena inchisa dipol; cu firele de la apartul de masura nu este in regula trebuie sa ai o bucla, un fir de 2-3m cuplat intre antena si masa montajului. Bobina de soc inbunatateste semnificativ calitatea receptiei oprind componenta RF in anod si lasa sa treaca doar semnalul AF. Apoi a venit o propunere de aici de pe forum sa experimentez si cu 6j1p, receptioneaza FM si in varianta acesta insa putin mai dificil cu reglajul superreactiei. Experimentul propus s-a oprit in dreptul tubului 6j2p pt ca nu am avut tubuletul pentru a-mi continua cercetarea intrarii acestuia in superreactie. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Cand ajung la tara, am sa scot lampa EL95 (parca asa am citit pe ea) din blocul de UUS de la un radio vintage sa incerc si prima schema. (Radioul este functional, are si pik-up,inclusiv doza, dar nu stiu cum se numeste,este fabricat de Electronica si din pacate nu pot sa-l salvez, :cry: este foarte greu pentru a fi trimis prin posta si nu am nici spatiu de depozitare la mine acasa, socrul meu l-a "adapostit" de 2 ani in spatele casei; poate reusesc sa-i fac poze). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Cand ajung la tara, am sa scot lampa EL95 (parca asa am citit pe ea) din blocul de UUS de la un radio vintage sa incerc si prima schema. (Radioul este functional, are si pik-up,inclusiv doza, dar nu stiu cum se numeste,este fabricat de Electronica si din pacate nu pot sa-l salvez, :cry: este foarte greu pentru a fi trimis prin posta si nu am nici spatiu de depozitare la mine acasa, socrul meu l-a "adapostit" de 2 ani in spatele casei; poate reusesc sa-i fac poze).e ok cu EL95, este pentoda finala audio si functioneaza bine la tensiune anodica redusa; e o comoara la casa omului electronist pasionat de tuburi.Am cumparat de curand si PL95, merg si astea numai ca au tensiunea de filament 4.5V. Se poate folosi si 6DL5 un tub echivalent cu EL95 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum