albasete Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Inteleg ca la iesire audio conectez decodorul stereo (este facut de prin '97, tot sta degeaba) si apoi AAF-ul, sau pot sa conectez direct AAF-ul si ramane varianta mono. Multumiri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Inteleg ca la iesire audio conectez decodorul stereo (este facut de prin '97, tot sta degeaba) si apoi AAF-ul, sau pot sa conectez direct AAF-ul si ramane varianta mono. Multumiri.Cuplezi direct AAF, decodorul nu-si are rostul la montajul de fata pt ca nu receptioneaza UUS,montajul e pentru unde scurte sau unde medii in functie si de bobina de la intrare.Pentru FM poti sa realizezi montajul cu EL95 punad in loc un alt tub asa cum explica si userul mila. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Pai eu pentru UUS vreau sa fac radioul, adica exact ceea ce ai descris la inceputul topicului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Pai eu pentru UUS vreau sa fac radioul, adica exact ceea ce ai descris la inceputul topicului.De acord! incearca schema cu superreactie utilizand tubul 6j1P pe care am derivat-o din prima schema cu EL95, pe iesirea audio poti cupla AAF. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Ok! Am inteles, multumesc. Bobina si socul raman ca la schema precedenta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Pai eu pentru UUS vreau sa fac radioul, adica exact ceea ce ai descris la inceputul topicului.De acord! incearca schema cu superreactie utilizand tubul 6j1P pe care am derivat-o din prima schema cu EL95, pe iesirea audio poti cupla AAF.Am refacut montajul inlocuind EL95 cu 6j1p si datorita similitudinilor intre pini modificarea a constat doar in cuplarea pinului 7 cu 2 restul pinilor ramanand la fel. Cu tubul 6j1p intra destul de frumos in superreactie si am receptionat cu brio Europa FM (107.5Mhz in Pitesti) Antena? ...un fir intr-o bucla de 2-2.5m de la firul cald celalalt capat cuplat la masa.Am incercat sa simulez un dipol Lasand gluma la o parte i-am dat anodica serioasa cca 18V dar cere cam 24V, de fapt montajul intra in superreactie cu sensibilitate minima pe la 14V; (La 18V eu zic ca este OK iar excelent la 24V.)E cel mai fain experiment de pana acum merita sa fie realizat si de alti useri.un videoclip receptie Europa FM:tJ5eBx0dsY8 Un videoclip din timpul reglajelor:URFUnZYAXO8 Link spre comentariu
dj_steel Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 ai vreun 6j2p la indemana sa vezi daca receptonezi ceva cu el? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 ai vreun 6j2p la indemana sa vezi daca receptonezi ceva cu el?Tubul 6j2p este foarte asamanator cu 6j1p singura diferenta ca nu are ecranul (s) dar nici EL95 nu-l are; deci nu vad de ce nu ar merge.Impresia mea legata de punctul de superreactie ar fi ca este total diferita pentru 6j1p si datorita tensiunii anodice duble fata de EL95, insa difera si stabilitatea in receptie.Cu 6j1p am receptionat practic aceleasi programe dar putin mai dificil, insa daca se pune in discutie lipsa de EL95 eu zic ca este ok.Tubul 6j4 sigur nu functioneaza in acest tip de montaj fiind testat de mai multi useri, poate si datorita invelisului metalic pe care il are. Link spre comentariu
dj_steel Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 stiu ca sunt aproximativ echivalente...insa vroiam sa stiu daca puteti testa sigur cu un 6j2p(ca eu aveam doar zgomotul specific de radioreceptor,insa fara sa receptionez vreun post) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 stiu ca sunt aproximativ echivalente...insa vroiam sa stiu daca puteti testa sigur cu un 6j2p(ca eu aveam doar zgomotul specific de radioreceptor,insa fara sa receptionez vreun post)Am cautat un 6j2p momentan nu am, cu proxima ocazie il voi testa. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Mii de multumiri Domnule Cristian 74! Am primit coletul ! Sunteti fantastic ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Indentificarea pinilor se face privind tubul de jos in sus... Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Cred ca am inteles. Tin tubul cu pinii spre mine si pinul 1 este ce-l din stanga si pinul 7 ce-l din dreapta. In aceasta pozitie numaratoarea se face in sens invers acelor de ceas, daca asez tubul in soclu - privit de sus- numaratoarea se face in sensul acelor de ceas. Azi am intrat in posesia soclului -se lipeste pe placa- si a variabilului. Cum am putin timp, ma ocup de proiect, sunt tare curios sa vad cum functioneaza "primul meu radio cu tub electronic" (de fapt si primul montaj cu tub). Inca o data mii de multumiri ! Link spre comentariu
mila Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Azi toti se uita la ceasuri digitale!Daca te uiti la pini si pinul 1 e in stg, apoi te duci in sensul acelor de ceasornic si ajungi la pinul 7 in dreapta. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 19, 2011 Partajează Postat Iunie 19, 2011 Multumesc ! Cu scuzele de rigoare, exista si ceasuri digitale care au formatul indicatoarelor orare ca la ceasurile clasice, cu "limbi". Este prima data cand lucrez cu tuburi electronice; cred ca este util sa ajutati/indrumati un novice in ceea ce priveste constructia primului montaj cu tuburi. Va multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum