mila Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Da placuta am montat-o ca ecran intre etaje... nu stiu cat efect are!Am pus si soclu ce ecran la tub...asta chiar nu are efect ,am adus un aparat de radio langa si nu e influentat deloc, ori cu ecranul pus ori fara el. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Ca si la montajul cu EL95 nu sunt probleme...Cred ca s-a exagerat putin cu presupusele acrosaje pe FM asa incat vecinii sa fie deranjati. Oricum sansele sa se intample asa ceva in cazul de fata sunt minime, datorita separari realizate de trioda etajului de intrare intre antena si circuitul LC.Din curiozitate se prinde toata banda FM 88-108Mhz? Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Cel mai de jos post care se prinde e BBCWorldService pe 88,4Mhz cei drept slab, cel mai de sus e radio Eveniment pe 103.7MhzIn Sibiu cel mai de jos e NationalFM pe 87,8Mhz si cel mai de sus e Europa FM pe 106,2Mhz.Limitarea la mine apare datorita antenei si pozitiei atelierului...la subsolul casei! Link spre comentariu
cosmin YO9ICC Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Salutare!In prezent experimentez si eu receptorul cu EL95;la 6volti alimentare anodica nu am obtinut superreactie,doar la 12volti am reusit sa am oscilatie si sa aud fasaitul specific;am modificat si bobina,in sensul ca am folosit una de 4spire din cupru-email de 1,5mm diametru si diametrul bobinei de 15mm;rezistenta de grila am marit-o la 1megaohm si cuplajul cu antena l-am realizat inductiv,consta intr-o spira din cupru-email de 1mm diametru si diametrul bobinei identic cu bobina de acord,un capat al acesteia este conectat la masa iar celalalt la antena;bobinele sunt montate coaxial-una in prelungirea celeilalte-distanta dintre ele fiind de 4-5mm;evident,n-am folosit nici un fel de carcasa.Am sa deschid un subiect pentru cei interesati despre un receptor UUS a carui schema am gasit-o intr-o revista veche.Este o superheterodina extrem de simpla,am sa ma ocup de asta imediat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Salutare!In prezent experimentez si eu receptorul cu EL95;la 6volti alimentare anodica nu am obtinut superreactie,doar la 12volti am reusit sa am oscilatie si sa aud fasaitul specific;am modificat si bobina,in sensul ca am folosit una de 4spire din cupru-email de 1,5mm diametru si diametrul bobinei de 15mm;rezistenta de grila am marit-o la 1megaohm si cuplajul cu antena l-am realizat inductiv,consta intr-o spira din cupru-email de 1mm diametru si diametrul bobinei identic cu bobina de acord,un capat al acesteia este conectat la masa iar celalalt la antena;bobinele sunt montate coaxial-una in prelungirea celeilalte-distanta dintre ele fiind de 4-5mm;evident,n-am folosit nici un fel de carcasa.Am sa deschid un subiect pentru cei interesati despre un receptor UUS a carui schema am gasit-o intr-o revista veche.Este o superheterodina extrem de simpla,am sa ma ocup de asta imediat.Merge binisor si la 6V dar am folosit un tub EL95 NOS;Am urcat si videoclipul cu experimentul (6V/12V) pe care l-am realizat atunci:Duoc1gJyRGI Link spre comentariu
andreidaniel Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Buna.Dragut.Am vrut sa lucre cu tuburi dar nu am gasit.Plus ca imi trebuie si socluri.Cat costa un tub pt FM ca al tau? Am mai vazut o realizare a cuiva pe youtube aici: dar nuj ce schema a folosit ca se aude ff bine.de curiozitate sa intri sa vezi. Toate bune, andrei Link spre comentariu
mila Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Schema e realizata de mine dar e un aparat pe unde medii.Foloseste 2 buc.pentode 12J1L si in video clip functioneaza fara antena !O schema FM brici e in topicul asta cu un tub ECC88(PCC88) sau 6H23Pdownload/file.php?id=52331&mode=view Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Buna.Dragut.Am vrut sa lucre cu tuburi dar nu am gasit.Plus ca imi trebuie si socluri.Cat costa un tub pt FM ca al tau? Am mai vazut o realizare a cuiva pe youtube aici: dar nuj ce schema a folosit ca se aude ff bine.de curiozitate sa intri sa vezi.Toate bune, andrei Nu prea scump am vazut pe elforum la rubrica vanzari si cu 10lei/buc, mie mi l-a donat userul mila. Schema propusa de dl. Mila este mai stabila in FM, pe da alta parte eu am incercat EL 95 la o extrema; chiar am fost curios daca poate intra in superreactie la 6V si experimentul cred ca a fost destul de clar. Daca ar fi sa optez pentru un receptor UUS stabil sigur ca voi realiza schema d-lui Mila, desi n-ar fi de lepadat un montaj cu EL95 la 12V. Link spre comentariu
cosmin YO9ICC Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Poate va uitati si pe-aici.Este pe aceeasi tema,dar cu tuburi mai "domestice":viewtopic.php?f=183&t=85332Sper sa va placa. Link spre comentariu
dj_steel Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 salutare! am cateva bucati 6j4 de metal,si ma gandeam daca ar merge facuta cu ele schema din primul post al lui Cristian74. tubul: http://klausmobile.narod.ru/td/data/_6j4.GIF Link spre comentariu
dj_steel Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 am incercat azi si in afara de un fasait specific nu am receptionat nici un post Link spre comentariu
mila Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Daca exista fasaitul specific esti pe calea cea buna.Sigur nu esti in banda, lucreaza la bobine....apropie sau departeaza spirele pana prinzi macar un post din zona ta de receptie...atentie trebue antena, minim un fir de 800mm.Eu sunt totusi sceptic ca 6J4 se va comporta bine in FM Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 am incercat azi si in afara de un fasait specific nu am receptionat nici un post Pe UUS nu sunt convins ca va receptiona ceva si eu am incercat tubul 6j4 in toate modurile si se pare ca utilizarea pentru FM a fost ultima frontiera peste care nu a trecut, insa am primit la vremea respectiva sfatul de a ma orienta spre alte tuburi.Un topic mai vechi care te poate ajuta: Aici Link spre comentariu
dj_steel Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 deci am schimbat cam 5 bobine si nimic :cry: .alte pentode care le mai am pe aici sunt 6j2p si ef86.cu astea ce sanse am sa receptionez UUS ? Link spre comentariu
mila Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 EL95 e un caz special in gama pentodelor de putere.Nici pentodele pe care le mai ai nu sunt bune(parerea mea) pentru UUSIncearca 6J1P sau EF95, EF180 sau si mai bine triode ca ec88(pc88), 6C4, duble triode ca ECC85, ECC81, ECC88, 6H23P tuburi ca ECF80 ca si variantele notate cu P cu alimentare serie la filament din televizoarele vechi.La vanzari userul @luk9900 are preturi pana in 10Ron pentru aceste lampi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum