Vizitator vdrapaca Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Singurele date despre autor scheme se gasesc aici:http://www.theradioboard.com/rb/viewtop ... 7f8484d68fAtentie ca incepe cu ideea de a folosi un tub ECH200!!!Nu-i a buna :cry: Omul spune ca solutia nu este prea stalucita in privinta detectiei cu superreactor. S-ar putea incerca schema cu 4 tuburi folosind in locul filtrului ceramic, un filtru de FI pe 10.7MHz de tipul celor folosite in tunerele EI (de exemplu T350).Merita totusi facuta o incercare. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 "Found one serious issue specific to FM slope detection in this circuit - the slope is multiplied by the passband ripple of a ceramic filter creating large FM detector non-linearity. In a conventional FM RX the final IF stage works as a limiter and passband filter amplitude ripple has little effect on detected audio quality, only phase delay variation has and FM filters are usually optimized for that. This issue does not affect other modulation modes though. " Solutia aleasa de autor pentru detectorul cu superreactie e slaba,instabila .Eu nu am reusit un detector cu reactie stabila cu aceasta schema . Mult mai buna e solutia aleasa de Cristian74 in receptorul de mai sus cu EL95...si clar e mai bun un filtru LC pe 10,7Mhz decat acel filtru ceramic in fata detectorului cu reactie.Se pot cupla inductiv(...sau capacitiv slab) bobinele L3 si L5 si L5 construita pentru reactie in catod(cu priza) reglarea reactiei din tensiunea anodica. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Am construit azi acest receptor cu superreactie numai cu piese recuperate!ca tuburi an incercat ECC88,6H1P,6H2P,6H23P,PCC88 cel mai slab s-au comportat tuburile 6H2P pana la urma am ramas pe PCC88Antena e o bucata de sarma diametru 1mm lunga de 750mm.Prinde fara probleme 7 posturi,probabil ca o antena mai buna va imbunatatii receptia.Revin cu poze si un filmulet.PS. acum vad ca lipseste un condensator de 1microF de pe iesirea audio Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Felicitari! Montajul merge si la tensiune anodica redusa 12-18V , (P)ECC88 este un fel de "big brother" pentru ECC86.Am o curiozitate despre ce tensiune anodica rezulta pe trioda b dupa reglajul potentiometrului de 250K in regimul de superreactie optim?Am modificat binisor schema asa cum o vad in momentul de fata pentru Ua redusa la 12-18V, pentru tubul ECC86/ ECC88Am adaugat si condensatorul de 1µF pe iesire AF Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Probabil ca functioneaza la 24V.Si tu ai uitat sa figurezi condensatorul de iesire de 1microFAcum pe cursorul potentiometrului am circa 28-30V.Revin cu mai multe precizari si masuratori cum am timp. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Probabil ca functioneaza la 24V.Acum pe cursorul potentiometrului am circa 28-30V.Revin cu mai multe precizari si masuratori cum am timp. Eliminand rezistenta din anod cred ca se ajunge fara probleme la o tensiune de 12-18V pentru tubul PCC88. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Pot incerca sa vedem pana la cat functioneaza! Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Va rog sa specificati impendanta castii folosite.Daca e posibil, va mai rog sa spuneti, daca se poate folosi 6n23p, caci nu am nici un fel de ecc sau pcc. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Da merge cu 6H23P eu chiar am probat o astfel de lampa in montaj.Am folosit ca "amplificator final" boxe de calculator! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 De fapt lampa 6H23P este varianta ruseasca a tubului E88CC <=> ECC88; http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_6n23p.html Iar 6H27P <=> ECC86 http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_6n27p.html Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Tuburi:ECC85- S=6,1mA/V; mu=55(P)ECC88- S=12,5mA/V;mu=336H23P- S=12,7mA/V;mu=326C4 - S=3,1mA/V; mu=19(trioda simpla)12AT7- S=5,5mA/V; mu=6012AU7- S=3.1mA/V; mu=20ECC86- S=2,6mA/V; mu=14ECC84- S=6mA/V; mu=24+echivalentele rusestiLa acestea se adauga mici diferente intre capacitatile inter electrozi,diferentele de soclu,de tensiuni,curenti,samd. In principiu toate cele de mai sus (si altele) lucreaza in schema propusa. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Multumesc pentru precizari, voi incerca cu 6n23p, singura probata si pe care o am. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Pe forumul diyAudio am gasit un topic interesant pe subiectul "ECC86 versus ECC88" http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... ecc88.html Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Revin cu pozele montajuluiAm incercat si lampa 6H6P!!! si prinde greu dar prinde un post!Asa ca va da-ti seama cat de tolerant e montajul!In poza e o lampa PCC88 TESLA(nu e noua!)PS. se zice ca ECC86 sunt ECC88 selectate special pentru tensiuni mici!PS2.Am verificat din nou functionarea cu 6H23P...merge fara probleme. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Felicitari pentru realizare!E Supergantz.Placuta din imagine este de fapt un ecran de separare a circuitului acordat de socurile de RF?La intrare in mod normal ar trebui sa mearga si cu o antena telescopica; Ma gandesc deja la o varianta portabila a acestui receptor...Dar va fi o surpriza cu ce tubulet... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum