Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplif SANSUI AU-X 201i

Vizitator gagarin

Postări Recomandate

Vizitator gagarin

Salut pe toata lumea! Am intrat in posesia unui amplificator audio SANSUI AU-X201i,care are Trafo retea cu primarul intrerupt si nu stiu ce tensiune scoate in secundar. (are o infasurare secundara cu priza mediana ). Am rugamintea pentru schema sau ceva date despre acest amplif. Nu stiu nici ce putere scoate ,dar luindu-ma dupa puterea trafo ( cu 15 cmp = 225 VA ) ar trebui sa scoata cam 2x30 w pe o sarcina de 4 pana la 16 ohmi. Multumesc anticipat pentru eventualul ajutor si cer scuze pentru timpul pretios pe care-l puneti la dispozitia mea. Cu respect!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

2

• zal

1

• mircea888

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Spune ce tensiune au condensatorii de filtraj, trebuie ca tensiunea redresata a trafului sa nu depaseasca tensiunea condensatorilor.Udc=Uac*1.41 asta va fi tensiunea aproximativa in gol, unde Uac este tensiunea unuia din secundare.Poti rezolva si altfel problema prin rebobinarea trafului, de preferat sa apelezi la un atelier specializat ca daca incerci sa-l rebobinezi acasa poate nu-ti mai incape tot secundarul inapoi.Vezi ca daca e trafo ars atunci posibil sa ai defect si in etajul final.Numai Bine.

Link spre comentariu
Vizitator gagarin

trafo nu prezinta urme de incalzire ( ardere ), siguranta ,pe alimentare retea ,buna ; condensatorii 6800 / 50 V ; banuiesc si eu ca are siguranta termica in primar de aceea chestia cu rebobinatul este mai dificila. Multumesc pentru promtitudine.

Link spre comentariu
Vizitator gagarin

si daca are sig termica eu cum il mai pot bobina? ca din cate am mai vazut acea sig tine locul si a unei parti din bobinaj si daca ii dau sarma cap cap pe primar nu osa incapa nr. de spire ca am mai patit asa cu altele.

Link spre comentariu
Totuşi în schemă apare siguranţa termică (notată TF), înseriată cu firul maro. Pune o poză a trafo cu firele primarului. Trebuie săpat pînă la siguranţă şi ştrapată, trafo va funcţiona ca nou, însă atenţie la încingere pe viitor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări