Vizitator gagarin Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Salut pe toata lumea! Am intrat in posesia unui amplificator audio SANSUI AU-X201i,care are Trafo retea cu primarul intrerupt si nu stiu ce tensiune scoate in secundar. (are o infasurare secundara cu priza mediana ). Am rugamintea pentru schema sau ceva date despre acest amplif. Nu stiu nici ce putere scoate ,dar luindu-ma dupa puterea trafo ( cu 15 cmp = 225 VA ) ar trebui sa scoata cam 2x30 w pe o sarcina de 4 pana la 16 ohmi. Multumesc anticipat pentru eventualul ajutor si cer scuze pentru timpul pretios pe care-l puneti la dispozitia mea. Cu respect! Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Spune ce tensiune au condensatorii de filtraj, trebuie ca tensiunea redresata a trafului sa nu depaseasca tensiunea condensatorilor.Udc=Uac*1.41 asta va fi tensiunea aproximativa in gol, unde Uac este tensiunea unuia din secundare.Poti rezolva si altfel problema prin rebobinarea trafului, de preferat sa apelezi la un atelier specializat ca daca incerci sa-l rebobinezi acasa poate nu-ti mai incape tot secundarul inapoi.Vezi ca daca e trafo ars atunci posibil sa ai defect si in etajul final.Numai Bine. Link spre comentariu
costy Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 vezi ca poate sa aiba siguranta termica prin bobinaj Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Schema o poti descarca de aici http://elektrotanya.com/sansui_au-x201i ... nload.html Link spre comentariu
Vizitator gagarin Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 trafo nu prezinta urme de incalzire ( ardere ), siguranta ,pe alimentare retea ,buna ; condensatorii 6800 / 50 V ; banuiesc si eu ca are siguranta termica in primar de aceea chestia cu rebobinatul este mai dificila. Multumesc pentru promtitudine. Link spre comentariu
costy Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 nici nu trebuie sa prezinte urme de incalzire; de fapt nu am vazut vreun traf cu caea siguranta arsa care sa prezinte urme evidente de incalzire excesiva.In primar are decat 2 borne? Link spre comentariu
Vizitator gagarin Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 si daca are sig termica eu cum il mai pot bobina? ca din cate am mai vazut acea sig tine locul si a unei parti din bobinaj si daca ii dau sarma cap cap pe primar nu osa incapa nr. de spire ca am mai patit asa cu altele. Link spre comentariu
Vizitator gagarin Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 primarul are doua sarme direct din bobinaj, nu cu borne pe carcasa ca la secundar Link spre comentariu
Vizitator gagarin Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 multumesc remus 68 pentru schema, acum o dau pe imprimanta Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Totuşi în schemă apare siguranţa termică (notată TF), înseriată cu firul maro. Pune o poză a trafo cu firele primarului. Trebuie săpat pînă la siguranţă şi ştrapată, trafo va funcţiona ca nou, însă atenţie la încingere pe viitor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum