Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bine ca s-a ars placa audio !!!

Vizitator Laurentiumaill

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

5

• Spitfire

2

• ionescu liviu

2

• wally_gatter

2

Vizitator Laurentiumaill

Bun eu am inteles ceva,dar tot nu inteleg cati pini ai gasit si unde...din cate stiu eu SPIDF e doar coaxial sau optic... :nas: Eu unul asa am la placa audio externa...Doar AC3-ul are o mufa rotunda cu mai multi pini...Folosesc de vreun an placa externa Creative 24bit,initial pe coaxial si actual pe optic pe fibra.Receiverul arata PCM 96khz.Daca vrei program bun pt muzica foloseste Foobar2000 iar pt filme VLC sau Power DVD 10 3D Mark II.Au DTS si toate codecurile noi si o sa vezi diferenta fata de alte programe...In rest nu prea am inteles ce ai facut tu,dar cred ca te-ai ales cu o placa defecta.Prea multe experimente sa nu te duca la defectarea PC-ului sau a receiverului...Si apropo pt Wally_gatter...nu e nici o intrebare in topic ce asteapta raspuns... :nebunrau: doar o solutie pt o chestie... :rade:

Am pus o foto . Vezi acolo ca sunt catziva pini iesiti din placa de baza si din care 2 au sp\dif out ( doar ca nu-i mufata acea iesire )..iar acolo am legat eu o mufulitza si-am colectat semnalul . Nu-i chiar greu de inteles ..pe bune . Daca ar fi lovita iesirea rca a unui deck intr-un mod irecuperabil nu ai culege semnalul de pe cablaj inainte de mufa ?
Link spre comentariu
Vizitator Laurentiumaill

Adevarat spui ca pc-ul nu-i chiar cea mai ...insa si sa stau sa-mi fac un play list pe dvd-player ..imi vine rau . E mai comod cu pc-ul ; iar un reciever are-n el daca nu mai mult macar egal cu ce are un player decent vorbint despre procesare audio digitala . Placa de sunet auxiliara ( cu DAC ) din pc ...nu face decat sa converteasca-n analog sunetul digital . In cazul meu conversia o face recieverul asha ca ...zic eu ...e curat sunetul din pc .

Link spre comentariu
Vizitator Laurentiumaill
Adevarat spui ca pc-ul nu-i chiar cea mai ...insa si sa stau sa-mi fac un play list pe dvd-player ..imi vine rau . E mai comod cu pc-ul ; iar un reciever are-n el daca nu mai mult macar egal cu ce are un player decent vorbint despre procesare audio digitala . Placa de sunet auxiliara ( cu DAC ) din pc ...nu face decat sa converteasca-n analog sunetul digital . In cazul meu conversia o face recieverul asha ca ...zic eu ...e curat sunetul din pc .

conversia e facuta la fel si de pc cat si de receiverul tau.. alta era daca se facea un 4 times oversampling precum la cd-playerele de calitate superioara.. cat despre DAC , toate functioneaza la fel.. codarea poate fi interschimbabila...

Pai ce conversie se face-n pc daca iese PCM Digital ?

Link spre comentariu

Conversia DAC se face, adica de la digital la analog la placa de sunet.. in rest de la pc iti vine sunetul nealterat , neconvertit in semnal audio analog.. o placa de sunet de calitate o face fara sa altereze sunetul , dar si placa respectiva va fi mult mai scumpica :ciuda:

Link spre comentariu
Vizitator Laurentiumaill

Pai ce conversie se face-n pc daca iese PCM Digital ?

conversia DAC se face, adica de la digital la analog la placa de sunet.. in rest de la pc iti vine sunetul nealterat , neconvertit in semnal audio analog.. o placa de sunet de calitate o face fara sa altereze sunetul , dar si placa respectiva va fi mult mai scumpica :ciuda:

Ok .Am inteles asta si de aceea ma bucur ca ..nu mai am placa audio si ca am trecut pe sp\dif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări