naghi32 Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Am si eu o intrebare, ca nu reusesc sa gasesc pe nicaieri raspunsul.Daca va uitati in datasheet la orice microcontroller avr ( atmel ), exista varianta de Low Power care functioneaza pana la 8Mhz ( unele )acuma eu am cumparat din greseala unele Low Power(attiny26L,atmega8L), intrebarea mea este ... eu cand le programez, scot clkdiv-ul si le pun la 8mhz, cu oscilatorul intern, asta inseamna ca ele vor functiona la 8Mhz, sau ma rog cat e oscilatorul intern, intrebarea este ...Viteza maxim e 8Mhz ( sau cat zice in datasheet pt Low Power ), fara oscilator extern. Da ? Link spre comentariu
nooob64 Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Avr-urile din aceasta serie merg perfect cu oscilatorul intern la 8 mhz , trebuie doar setat CKSEL0..3 in functia de frecventa dorita (se gaseste in datasheet) ... Link spre comentariu
naghi32 Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Am inteles ! Eu ma gandeam sa nu fie ceva mai ciudat la ele, e pacat ca merg la maxim 8Mhz, dar nu e mare problema asta, Multam si o zii buna Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum