Vizitator rudi Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 datimi va rog o schema de incarcator de 6v 4Ah Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 La ce ai nevoie?Ce accu e ala de 6V?Si cum e?De ce e asa?Gramatica e cea care ne papa zilele...cu ce ai contribuit la forum/sau cu ce vrei?am o sch la 3Adar nu e buna (ai nevooie da 4). Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Alimentatror sau incarcator ? Ce incarci NICd sau Pb ? 4 A sau 4Ah ? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 probabil ... vrea sa incarce acumulatori din aceia pentru cintarele din piata...! acolo sint folosite in draci acumulatoare de 6v/4ah... Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 probabil ... vrea sa incarce acumulatori din aceia pentru cintarele din piata...! acolo sint folosite in draci acumulatoare de 6v/4ah... Canatrul de piatza are mufa de intrare DC. Nu cunosc ce acumulatori sunt in acele canatre. Iar, nu strica o poza.Se poate folosi cu reultate buen o lanterna tip proiector carea re drept circuit de incarcare una bucata dioda (redresare monolaternanta) si o rezistenat de limitare care lucra si ca shunt la un led.O simpal gugaleala duce la rezultatul atasat. Pana la urma e o portectie, prin dezvolatrea circuitului din lanterna. Schema se poate compelat cu 2 LED-uri montate in antifaza, colorate sugestiv si o dioda redresoare dintr-un secundar de sursa PC intre R16 si iesire. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 @marinescug -apasa tastele in ordinea corecta te rog,sa nu rupem ochii Link spre comentariu
Vizitator rudi Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 multumesc mult pt schema, i-mi trebuia pt ateveul lui fimiu ca e la 6V si 4A acumulatorul Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Transformator de retea + punte redresoare - este suficient pentru aceasta aplicatie. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Parca ala e acumulator etans,nu tine la incarcarea normala cu tensiune constanta.LM317 e o solutie buna. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Pai doar nu are la dispozitie un traf cu curent infinit Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Pai doar nu are la dispozitie un traf cu curent infinit Spre sfarsitul incarcarii se degaja gaze,bateria fiind etansa,oare ce se poate intimpla?Se umfla bacul bateriei.Si o baterie umflata e rea(am vazut bateri rele ,de la 4Ah/6V pina la 320Ah/12V si cand bateria e umflata, poti sa ... obti reducere la cumpararea uneia noi,atat!).Pt evitarea fenomenului se incarca combinat- curent constant/tensiune constanta. Link spre comentariu
pauly Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Buna ziua. Am si eu o sursa ,, incarcator pentru acumulatori plumb-acid 6V, 12V. Curent de iesire 1500mA. Indicator led. L-am folosit de patru-cinci ori dupa care in momentul in care l-am alimentat (bagat in priza) nu a mai functionat, nu sa mai aprins ledurile. L-am demontat, l-am vizionat, nimic deosebit, insa in momentul cand l-am alimentat s-au aprins ledurile pentru cateva momente dupa care s-au stins din nou. Ce ar pute fi defect?. Link spre comentariu
pauly Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Buna ziua. Am si eu o sursa ,, incarcator pentru acumulatori plumb-acid 6V, 12V. Curent de iesire 1500mA. Indicator led. L-am folosit de patru-cinci ori dupa care in momentul in care l-am alimentat (bagat in priza) nu a mai functionat, nu sa mai aprins ledurile. L-am demontat, l-am vizionat, nimic deosebit, insa in momentul cand l-am alimentat s-au aprins ledurile pentru cateva momente dupa care s-au stins din nou. Ce ar pute fi defect?. http://danyk.wz.cz/impulz3.html Atentie! seamana un pic cu aceasta schema, dar mai are in plus un mic traf in primar, iar in sec. are un optocuplor, traf. vre-o trei tranzistori si alte cateva. Poate are cineva o schema. Pe placa scrie 126CPAV0. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Cum se incarca acumulatorii cu gel: http://www.panasonic.com/industrial/inc ... ethods.pdf Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Metodologia incarcarii de la Panasonic:1a)Nu,conditionat;1b)da, curentul C10 si tensiunea max=cea inscrisa pe baterie,pt incarcare ;2a)conditionat;2b)conditionat.O incarcare in curent constant cu tensiune limita elimina toate conditionarile.Pauly,ridica sch de la incarcatorul tau si vedem ce se poate face.Pana atunci masoara tensiunea pe condensatorul electrolitic de 400V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum