Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce model este acest philips cu lampi?

ciresel27

Postări Recomandate

am fost vara asta la socri n predeal si cand ma uit pe acolo prin casa ce mi da sa vad?acest minunat aparat de radio cu marca philips ,impecabil ca aspect si culmea si functional.din pacate nu i stiu nici anu si nici modelul,dar eu cred ca ar fi din anii 30 40,dupa cum arata lampile din el.postez niste poze cu minunatia,in speranta ca cineva l va recunoaste si ma va spune ce model este...va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciresel27

3

• radianr

1

• YO7DIG

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

am fost vara asta la socri n predeal si cand ma uit pe acolo prin casa ce mi da sa vad?acest minunat aparat de radio cu marca philips ,impecabil ca aspect si culmea si functional.din pacate nu i stiu nici anu si nici modelul,dar eu cred ca ar fi din anii 30 40,dupa cum arata lampile din el.postez niste poze cu minunatia,in speranta ca cineva l va recunoaste si ma va spune ce model este...va multumesc anticipat

Felicitari pentru achizitie!Daca aparatul seamana cu cel din imaginea de mai jos este "PHILIPS OCTODE SUPER" 522A, cu lampile AK1, AF2, AB1, E446, E443H, 506 (in original). Vad ca finala a fost inlocuita cu AL4.
Link spre comentariu

daaa!acesta este modelu de radio care l am descoperit...inca ma mir ce corect si cu ce finete poti asculta la el inca posturile de radio...nu stiu daca asta urmareau ei,dar inainte se faceau lucruri pt o viata...si poate si pe a 2 a !

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Buna ziua tuturor celor pasionati de electronica! Dupa cum va spuneam si n toamna, am gasit acest radio philips.Din pacate timpul si a pus amprenta pe el,asa ca auditia lasa de dorit:receptia si selectivitatea posturilor e buna dar sunetu este f distorsionat.Tensiunea de alimentare este conform schemei.Am schimbat si condensatorii de filtraj(brumul a disparut complet) Va rog sa-mi spuneti(pt ca la mine e cam bezna in lumea asta a tuburilor)ce condensatori din schema ar avea un rol mai important in sunet?e posibil sa fie lampa finala? de unde ar trebui sa culeg semnal pt a pune pe alt amplificator(sa vad daca disorsiunea e din amplificator),de pe potentometru de volum e ok? Mai mentionez ca am pus alt traf de iesire cu difuzor si se aude la fel,deci nu i de aici.Deasemenea daca dau volumul f mic ,sunetul se aude mult mai clar decat la voluum un pic mai mare. Va rog sa ma ajutati,chiar as vrea sa ascult la el cateodata! va multumesc anticipat tuturor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări