Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte RLC digitala ce masoara Q si ESR

soptea

Postări Recomandate

Azi am avut neplacuta surpriza sa constat ca testerul de trafo linii (cel cu 8 leduri ,proiectat de Dick Smith parca ) nu mai vrea sa aprinda decat un led,iar datorita modului de realizare greu demontabil ,la disectia lui m-am hotarat ca mai bine imi fac altul .

Cum multitesterul cu Atmega8 pentru componente a fost o experienta placuta m-am decis sa construiesc o varianta digitala a unui tester asemanator pentru inductante si condensatori,care preferabil sa includa si masurarea de ESR si a factorului de calitate ,asa cum cele 8 leduri erau echivalentul analogic al factorului de calitate pentru trafo linii .

Rascolind netul am ajuns pe pagina rusilor de la

http://pro-radio.ru/measure/6873/ care s-au inspirat de pe cqham care si ei s-au inspirat dintr-un proiect elektor de prin 97 care nu mai poate fi realizat din motiv de discontinued products

Ceva caracteristici :

Measured parameters:

The resistance of 0.01 ohm - 100 Mohm

Capacitance 0.01pF - 22000mkF

Inductance 0.01 mH - 20kGn

Modes:

- Frequency test signal 100Hz, 1kHz, 10kHz;

- Amplitude of the test-signal 0.3V;

- Serial / parallel (s / p) equivalent circuit;

- Auto / manual ranging;

- Hold the evidence;

- Compensation parameters CP and XX;

- Shows the measurement results in the form of:

R + LC

R + X

Q + LC (Q)

D + LC (tg loss angle)

Ideea e sa combin ESR si flybacktester intr-un singur aparat ,poate impusc doi iepuri cu un foc,ce ziceti?

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• soptea

2

Top autori în acest subiect

Pana la urma m-a costat cam 100 de euro pentru ca prima varianta era cu greseli de cablaj .Ca si functionare este precisa ,masoara 15 miliohmi , 5 pico , etc ,dar am lucrat foarte mult ,nejustificat de mult,pana a iesit .Doar faza de calibrare mi-a luat o saptamana .Si in final nici nu a fost ce imi doream eu ,pentru ca masurarae ESR se facea la doar 1 khz, si in circuit asta nu era suficient .Pana la urma functiile pe care le doream de la punte le-am realizat mai tarziu separat cu un esr si un tester de trafo ,iar puntea sta acum in sertar pentru ca am avut nevoie de pic si nici nu era prea comoda la folosit .Pentru activitatea de reparatii nu s-a meritat , in schimb a fost util ca am invatat sa fac cablaje , sa programez un PIC .Daca vreti punte neaparat sunt la TME ceva cu aceleasi performante ,pe la vreo 500 ron , puntea asta ar costa mai putin ,putin peste 100 de ron poate , dar trebuie experienta la constructii , este un proiect dificil .Bafta ,Radu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări