feri.visky Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Neputand finaliza (din lipsa de timp) proiectul cu GU-50 va propun un montaj simplu (dar, care mai necesita niste imbunatatiri) de indicator cu ochi magic alimentat de la mufa de USB si iesirea audio din PC. Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 si o schema se poate? Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Dintre toate cele de acolo imi place cel mai tare ThinkPad-ul !BUNA alegere ! Printre cele mai solide notebook-uri !De cand sunt in service daca mi-au venit doua sau trei dar si alea ca au fost trantite si fara mari bube. In rest HP-uri la greu , ACER-e , Sony Vaio , Packard Bell ,Mirya si inca cateva modele , dar de la IBM nimic .Acum , ontopic , daca se poate ,ne puteti furniza si o schema cu un pcb si ceva detalii tehnice ale SMPS-ului ?Multumim Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Probabil ca nu e chiar un smps in toata regula, mai degraba un convertor cu ceva ne556 sau asemanator (asa pare din poza, mic si compact), asteptam sa spuna autorul exact ce are acolo cat despre filtru PI nu prea e nevoie, e ca la nixie adica nu prea face nazuri la o alimentare mai "murdara". Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Asa e kosmin este de fapt un oscilator (75 kHz) cu 74LS00 si doua tranzistoare, transformatorul in secundar are circa 80 v care este redresat cu un redresor multiplicator si obtin circa 230 v pentru ochiul magic. Exista o infasurare pentru circa 16 v care redresata alimenteaza un amplificator cu un tranzistor si dupa o detectie cu dublare de tensiune se alimenteaza grila...O alta infasurare pentru filament... dar asta nu functioneaza acum (transformatorul nu biruie sau nu am calculat bine)... si filamentul se alimenteaza direct din tensiunea USB.Cele trei mufe sunt:-mufa USB pentru alimentare-mufa stereo de intrare audio-mufa stereo de iesire audioPractic montajul se intercaleaza intre iesirea audio din PC si intrarea sistemului audio...O sa revin cu schema... Link spre comentariu
bogdanbita Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 si o schema se poate?"USB Magic Eye" din Elektor ianuarie 2010 Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Nuuuu... nuuuu !!! acela este cu un AVR programat special sa citeasca si datele de pe USB!!!Experimentul meu este unul simplu, analogic... nu vei gasi schema nici unde, pentru ca l-am "creat" si experimentat... in situ...Multumesc pentru schema si model este f. interesant dar daca l-asi fi avut nu m-as fi chinuit cu transformatorul atata...Am adaugat si schema... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum