Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

idee tampita sau realizabila?

Vizitator Iuly_007

Postări Recomandate

Puneti-i urmatorul variator de turatie la flex (am constatat ca dremel-ul, bormasina, aspiratorul de praf au schema aceasta, care, desi nu e pt. sarcini inductive[in principiu] merge perfect):

Posted Image

Mai mult de 10 lei nu va costa piesele acelea si-si face treaba.Diac-ul este DB3, acolo unde scrie lamp" puneti stecherul de la flex.Triacul un BT138/800, sa nu aibe moarte.Succes!

De la bormasinile de 40-50 de lei nu aveti ce buton adapta, acel buton contine o banala dioda care e inseriata sau nu, deci bormasina "China" are doar doua viteze.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• high_voltage_tm

3

• lorik199

3

• mikella

2

• yo9hnf

1

Top autori în acest subiect

vorbesti ca-ti place sa te auzi vorbind sau incerci sa exprimi ceva? daca ai fi vrut sa te aplaud pt ideea ta geniala de a cumpara rahatul ala cu un mil afla ca n-o s-o fac. pentru ca ala e un rahat in ploaie. n-ai decat sa-ti polishezi masina cu el, e problema ta. ma intrebi daca nu cumva vreau sa ofer servicii cu inventia mea..esti tare omule :aplauze am spus eu asta undeva? ba mai mult..spui si ca tu n-ai lasa pe nimeni sa se apropie de masina ta cu un asemenea c*****(tu stii mai bn ce-nseamna stelele alea)..din nou..cine te-a 'ntrebat asta?inca mai sper ca pe acest forum mai sunt si oameni cu coloana vertebrala de la care o sa primesc un raspuns la subiect. deasemnea vreau sa le multumesc celor care mi-au dat ideea de a adapta de la bormasina un "boton"

Ok, sorry, nu mai zic nimic! Da' să ne arăți și nouă cum lucește mașina după ce o freci... adică lustruiești.
Link spre comentariu

Butoane cu variator de turatie incorporat si mecanism de mentinerea turatiei la o valoare prestabilita gasesti la piese de schimb pt bormasi ;mi-am cumparat unul,deunazi, cu 10lei-adapteaza unul d'ala si vezi si de o pereche de manusi de cauciuc,ca flexul nu e izolat si polisharea se face umed...sau vrei sa matuiesti suprafetele numai?E drept,nu cunosc cazuri sa fi dat coltul careva de la scule electrice de mana dar de la o betoniera,da...ud pe jos si cand a prins volanul sa o goleasca in roaba,numai mort a vrut sa-i dea drumul.Bine,asta era la 220,ai flex cu acumulatori?

Link spre comentariu
Vizitator Iuly_007

hmm..mersi pentru sfat :) cred ca o sa caut pana la urma un buton din asta de bormasina, cu toate ca sunt putin sceptic ca o sa reuseasca sa scada turatia de la 10.000 rot/min la cca 1.000 cu cat este recomandat sa incepi o polishare. referitor la flex, nu, nu am unul cu acumulatori ci unul "clasic" la 220. cand vorbesti despre corentat ma trec mii de fiori, ca in vara asta am patit-o rau cu un fir neizolat, pe deasupra mai eram si descult..intr-un cuvant am scapat printr-o minune dumnezeiasca.acum ca tot ai pomenit de un flex cu acumulatori..oare alea au turatia mai mica decat unul la 220?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări