Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

turometru pt motor electric

criss

Postări Recomandate

partea cu cifrele care raman se poate rezova ori dand un clear() la lcd (vezi libraria ce comanda are pentru asa ceva) ori scriind un sir de spatii pe rand inainte de a scrie numarul dorit.cat despre valoarea afisata ti-as recomanda sa afisezi (deodata sau pe rand) valoarea lui RPM, valoarea lui T si raportul lor pentru a putea intelege de unde apare valoarea aia fantezista. iti amintesc ca la MCU sa zicem ca ai o variabila pe 8 biti fara semn... 255+1=0; 255+2=1; 0-1=255; 0-2=254... de aici probabil si valoarea ta ciudata (dar pe 32 biti)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

8

• srdjan

6

• catkiller

3

• nana

2

Top autori în acest subiect

Am o functie de stergere lcd si am testato, dar nici o modificare .

uint32_t R;uint32_t F;char s[7];char z[7];char y[7];//convesie turatieF=(uint32_t)RPM;   lcd_gotoxy( 0, 0 );      itoa(F, z, 10);       lcd_puts(z);//afisare mesaj delimitare.          lcd_puts("T");//afisarea timpului            itoa(T, y, 10);            lcd_puts(y);//turatia calculata            lcd_gotoxy( 0, 1 );        R= RPM/T;        itoa(R, s, 10);        lcd_puts(s);
ce a afisat(RPM separat prin 'T' si timpul, ambele au valori -):

-30976T-17814(acesta din urma variind)1257

Cand cobor turatia motorului timpul se modifica iar cand ajunge la +(ca este in minus) atuncea valoarea turatiei sare la peste 7420.(eu spun ca undeva am zapacito cu calculele).nu stiu ce sa zic .. poate este in regula ~1257rpm (motorul de test este una de imprimanta de joasa turatie) doar cand cobor turatia motorului valoarea creste :speriat .
Link spre comentariu

incearca sa folosesti baza 16 (ltoa(x,y,16)) pentru ca am impresia ca desi numarul tau e pe 32 de biti, fiind facut sirul de caractere in baza 10 cred ca ltoa iti considera implicit MSB-ul ca bit de semn. cel mai bine e sa folosesti baza 16 pt afisare... iei valorile, le convertesti "de mana" in baza 10 si vezi daca sunt bune si faci calculul ca sa verifici cine unde greseste

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări