v3l0 Postat Decembrie 6, 2004 Partajează Postat Decembrie 6, 2004 CD_roamele cele mai bune sunt cele car prind cd-ul si de sus. Daca nu aveti idee despre ce vorbesc dsfaceti cateva rable defecte. Am observat ca cele care au prinderea discului si de sus au in general in partea superioara o taietura evidenta, circulara in tabla, loc prin care probabil s-a introdus, in timpul procesului de fabricatie, piesa de sustinere din partea superioara. Din experioentza va pot spune ca discurile ascultate pe CD-ROM in masina vor fi "polizate" pe margine, asa ca mai bine nu le scrieti pana la capat ca sa nu se distruga informatii esentiale de gen Lead In/Lead Out. Stabilizatoarele de tensiune se incalzesc dar nu isi depasesc niciodata rating-ul de 1.5A (capsula TO-220) si se recomanda sa fie atasate pentru sigurantza pe o foaie de tabla (aluminiu preferabil) de cel putin 5cm patrati suprafatza si 1mm grosime. Eu am folosit deseori pentru racire carcasa CD-rom-ului fara nici un impact negativ asupra functionarii acestuia. CD-ROM-ul refuza sa sara asa cum povestesc unii "priceputi" si isi face treaba admirabil. Daca aveti talent la eliminat rezistentze SMD si alte modificari de-astea puteti incerca sa schimbati led-ul cu unu albastru si puteti vopsi partea frontala. Pentru cei cu prea mult talent la modding: NU DECUPATI TABLA CA SA VEDETI CUM SE INVARTE CD-ul. IN TIMPUL FUNCTIONARII UN CD-ROM EMITE RADIATII NOCIVE IN TIMPUL FUNCTIONARII!!! [CD playerele cu geam au un geam special (filtreaza anumite unde, radiatii etc), fie ca o credeti sau nu]. Luati-va un model cu buton de NEXT!!! Link spre comentariu
BLK Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 Scuze ca reinvii topicul asta dar poate ma ajuta si pe mine cineva.Voi ati avut probleme cu semnalul audio pe care il scoate CD-romul? Eu aud in boxe sunete ciudate pe care le face cand citeste un CD sau cand scoate tray-ul, si in timpul melodiei daca dau mai incet se aud unele zgomote.Ce ma intriga e faptul ca daca dau pot. de volum la minim din amplificator (un TDA1557) zgomotele astea se aud la fel de tare, deci e ca si cum nu ar veni pe partea de semnal audio, dar daca nu vin pe acolo, pe unde sa vina? Potentiometrul pune intrarea amplif la masa cand e dat la minim, sa vina oare zgomotele astea pe firul de masa de la cdrom? Link spre comentariu
psanyi Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 Scuze ca reinvii topicul asta dar poate ma ajuta si pe mine cineva.Voi ati avut probleme cu semnalul audio pe care il scoate CD-romul? Eu aud in boxe sunete ciudate pe care le face cand citeste un CD sau cand scoate tray-ul, si in timpul melodiei daca dau mai incet se aud unele zgomote.Ce ma intriga e faptul ca daca dau pot. de volum la minim din amplificator (un TDA1557) zgomotele astea se aud la fel de tare, deci e ca si cum nu ar veni pe partea de semnal audio, dar daca nu vin pe acolo, pe unde sa vina? Potentiometrul pune intrarea amplif la masa cand e dat la minim, sa vina oare zgomotele astea pe firul de masa de la cdrom?Eu zic sa legi toate firele de masa in acelasi punct la (-). Zgomot poate veni si de la DAC daca este proiectat prost CD-ROM ul pe partea audio dar asta se aude doar in timp ce canta (ciripituri) .Deobicei se pune un filtru care taie orice frecventa peste 20 KHz la iesirea din DAC sau la intrarea de amp..Micromotoarele din CD-ROM folosesc regulatoare PWM a caror frecventa este cuprinsa intre 10 -15 Khz(la motorul de spindel, la TRAY nu cred ca este cu PWM dar asta depinde de fabricant) si astea pot genera paraziti audio.Daca zici ca potentiometrul pune la masa intrarea nu ar trebui sa ai deloc paraziti daca ai cablu pana la potentiometru ecranat si cu ecranul legat la masa (preferabil aproape de sursa de alimentare).Dupa toate astea spuse parerea mea este ca ai o problema de ecranaj pe undeva.Succes ! Link spre comentariu
Vizitator ligius Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 Aproape sigur ai o bucla de masa, zgomotul e proportional cu consumul. Va trebui sa vezi cum tragi cablurile de minus/masa. In plus, stabilizatoarele astea ieftine introduc destul de mult zgomot. Un filtru nu va rezolva problema, cel mult o va diminua, va trebui eliminata sursa... Link spre comentariu
BLK Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 pai facea asa si cand era conectat la o sursa de pc buna (un chieftec). posibil sa fie o bucla de masa, am legat asa: masa cdrom, masa 7812, masa 7805, masa amplif, toate intr-un punct prin 4 cabluri diferite, insa pe partea de semnal am cablu ecranat de la cdrom la un potentiometru (inclusiv masa legata la ambele capete) si apoi de la potentiometru la intrarea in amplif iar cablu ecranat dar si asta legat la ambele capete.ma gandeam sa las cablul de intrare care vine din cdrom cu masa legata doar in cd-rom (sa scot firul de masa care vine din cdrom de pe potentiometru) si sa scot si masa care se duce spre intrarea amplif de pe potentiometru, iar la masa potentiometrului unde acum nu o sa mai fie legat nimic sa trag un alt fir direct din punctul de masa de unde am tras pentru integrate si amplif. o fi bine?intreb ca cdromul e tocmai in masina si masina a ramas la tata ca are nevoie de ea, deci nu pot sa experimentez. sau poate mai simplu sa trag direct asa cum e acum un fir din punctul de masa la masa potentiometrului? Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iunie 10, 2005 Partajează Postat Iunie 10, 2005 Controller-ele acelea de la roccas etc, era un post pe aici, cu afisaj, sub 1 mil ca pret, sunt utilizabile si independent doar cu o unitate cd-rom, sau e nevoie si de un pc? Vreau sa elimin pe cat posibil si winamp-ul, si placa de sunet a pc-ului...uite`te putzin aici! http://www.rockna-line.com/cdrom.htmio zic ca`shi merita banu` Link spre comentariu
habarnam Postat Iunie 11, 2005 Partajează Postat Iunie 11, 2005 de banii pe care-i dai pe kit-ul ala iti cumperi un radio cu MP3 auto :lol: Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Iunie 11, 2005 Partajează Postat Iunie 11, 2005 Si de unde faci tu 12V alternativ si 8V alternativ sal alimentezi Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 11, 2005 Partajează Postat Iunie 11, 2005 Si de unde faci tu 12V alternativ si 8V alternativ sal alimenteziDaca te uiti atent in prima poza ai sa vezi ca langa bornele de alternativ sunt 2 punti redresoare si condensatori de filtraj....poti foarte simplu sa aplici tensiune continua la bornele de curent continuu ale puntilor redresoare si e ca si rezolvata problema :wink: Intradevar....de ce sunt oare puse alimentarile alea de c.a. ??? :shock: oare pentru a putea fi alimentat direct de la un transformator ?? si a se folosi "in the house" ?? Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Iunie 12, 2005 Partajează Postat Iunie 12, 2005 Kitul 1 mil + CDRom 700mii +amplif...Cu banii astia iti iei CDplayer de firma second si e mult mai bine . Deci pica faza cu kitul Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 3, 2005 Partajează Postat Septembrie 3, 2005 Pentru cine mai este interesat: Eu am pus un CD-rom Teac pe masina unui prieten si nu sare DELOC, in conditiiile in care drumul din sat este cu foarte multe gropi. Recomand un radiator mare pe 7805 ca se incalzeste TARE :evil: .(eventual doua puse-n paralel).P.S.:Sunt foarte multumit de performante. :lol: Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 Problema cea mai nasoala e ca atunci cand apare un soc mare ( groapa ) CDROMu sare la piesa 1 ...spre deosebire de playerele portabile sau auto care continua de unde s-a oprit Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 9, 2005 Partajează Postat Septembrie 9, 2005 Pana acum nu am avut asemenea probleme, si sper nici sa nu am. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum