Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor TESLA

ironickSQUAD

Postări Recomandate

Am achizitionat de ceva timp doua difuzoare TESLA Model ARN 5604 pentru a-mi construi un subwoofer. Am cautat pe net performantele lor (in special frecventa de rezonanta - care nu am gasit-o binenteles !!!). Daca cineva are acest tip de difuzor pls sa imi de-a si mie un raspuns.

DATE GASITE PE INTERNET

Model ARN 5604

Impedance: 4Ohm

Frequency response: 40 - 4000Hz

Sensitivity: 86 dB/1W/1m

Weight: 1kg

Dimensions: 165mm

Max/peak. input: 50/100W (Desi pe el scrie 15W !!!)

Imagini si dimensiuni aici

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ironickSQUAD

9

• Ytron

3

• CBI

2

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Exact 2 din-astea am si eu! Le am de vreo 14-15 ani si pina acum nu am facut nimik cu ele inafara de faptul ca stau degeaba. Nu cred ca potzi baga in ele 50 Watt sinus fara sa se prajeasca. M-ai facut curios. O sa dau si eu acuma un search pe Google sa vad ce gasesc despre ele. :roll:Daca ai un minim de instrumente, potzi sa afli singur frecventza de rezonantza cind e liber (nemontat in panou sau cutie). Dupa banuiala mea, cred ca e pe la 50Hz. Oricum, fa un montaj dintr-un generator de audiofrecventza, care poate macar de la 20Hz in sus, o rezistentza de aprox 10-100 ohmi, si un osciloscop de preferat, daca nu poate fi si un multimetru pus pe o scala de masurat intensitatea alternativa. Deci inseriezi rezistentza cu difuzorul care sta cu "okii in tavan" si multimetrul (sau osciloscopul) direct pe bornele difuzorului. Incepi cu o tensiune sa zicem in jur de 1-3 V si ar trebui ca impedantza de iesire a generatorului sa fie macar de 50 ohmi. Daca aluneci cu frecventza in jurul celei la care rezoneaza difu' ai sa observi un punct cu o deviatzie maxima la instrument (osciloscop) Noteaz-o ca aia e! ;)Hai bafta! Mai revino si spune ce ai facut!Apropo: cit ai dat pe ele? Asta daca le-ai luat de curind!. :mrgreen:

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Am avut si eu . Tin minte ca sunau foarte bine . Evident ca nu se preteaza la auditii puternice dar cred ca in privinta calitatii sunetului da clasa la majoritatea difuzoarelor similare , chinezesti sau turcesti , din magazine.La pretul lor de acum cred ca este o buna afacere sa le folositi pt. niste boxe tip home-cinema sau pt. computer.

Link spre comentariu

Am trimis e-mail la producator .... si mi-au raspuns:ARN 5604: Frez=40Hz,Re=3,2R,Vas=38liters,Qts=0,56,Xmax=+/-5,5mmdar.....daca stie cineva ce este Re=3,2R, Vas=38liters (ce volum trebuie sa aiba boxa ??), Qts=0,56, Xmax=+/-5,5mm (miscarea membranei ???)Si pentru diferenta de putere:..Woofer TESLA /TVM/ARN5604 has got RMS/sinus/ power 50 watt/1hour and maximum peak power 100 watt/10 seconds.Information on speakerbox is long-time sinus power per 100 hours.

Link spre comentariu
Vizitator snak3

mai !!! care ati zis ca avetzi !!! care vinde ??? vreau si eu ?? de unde v-ati luat?? cu cat ??? oare la 25w se prajesc??? puneti si voi un reply la postul "difuzoare vechi" daca vreti sa vindeti unul sau 2 bucati din astea sau vreti ceva la schimb. mersi

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

dar.....daca stie cineva ce este Re=3,2R, Vas=38liters (ce volum trebuie sa aiba boxa ??), Qts=0,56, Xmax=+/-5,5mm (miscarea membranei ???)Si pentru diferenta de putere:..Woofer TESLA /TVM/ARN5604 has got RMS/sinus/ power 50 watt/1hour and maximum peak power 100 watt/10 seconds.Information on speakerbox is long-time sinus power per 100 hours.

Re este rezistenta bobineiOts factorul de calitate totalXmax miscarea membraneiVas nu reprezinta volumul incinteiRestul inseamna ca rezista la 50W, atat :lol:
Link spre comentariu

dar.....daca stie cineva ce este Re=3,2R, Vas=38liters (ce volum trebuie sa aiba boxa ??), Qts=0,56, Xmax=+/-5,5mm (miscarea membranei ???)Si pentru diferenta de putere:..Woofer TESLA /TVM/ARN5604 has got RMS/sinus/ power 50 watt/1hour and maximum peak power 100 watt/10 seconds.Information on speakerbox is long-time sinus power per 100 hours.

Re este rezistenta bobineiOts factorul de calitate totalXmax miscarea membraneiVas nu reprezinta volumul incinteiRestul inseamna ca rezista la 50W, atat :lol:
Daca Vas nu este volumul incintei in care trebuie montat difuzorul atunci ce este ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări