ironickSQUAD Postat Ianuarie 10, 2004 Partajează Postat Ianuarie 10, 2004 Am achizitionat de ceva timp doua difuzoare TESLA Model ARN 5604 pentru a-mi construi un subwoofer. Am cautat pe net performantele lor (in special frecventa de rezonanta - care nu am gasit-o binenteles !!!). Daca cineva are acest tip de difuzor pls sa imi de-a si mie un raspuns. DATE GASITE PE INTERNET Model ARN 5604 Impedance: 4Ohm Frequency response: 40 - 4000Hz Sensitivity: 86 dB/1W/1m Weight: 1kg Dimensions: 165mm Max/peak. input: 50/100W (Desi pe el scrie 15W !!!) Imagini si dimensiuni aici Link spre comentariu
Ytron Postat Ianuarie 10, 2004 Partajează Postat Ianuarie 10, 2004 Exact 2 din-astea am si eu! Le am de vreo 14-15 ani si pina acum nu am facut nimik cu ele inafara de faptul ca stau degeaba. Nu cred ca potzi baga in ele 50 Watt sinus fara sa se prajeasca. M-ai facut curios. O sa dau si eu acuma un search pe Google sa vad ce gasesc despre ele. :roll:Daca ai un minim de instrumente, potzi sa afli singur frecventza de rezonantza cind e liber (nemontat in panou sau cutie). Dupa banuiala mea, cred ca e pe la 50Hz. Oricum, fa un montaj dintr-un generator de audiofrecventza, care poate macar de la 20Hz in sus, o rezistentza de aprox 10-100 ohmi, si un osciloscop de preferat, daca nu poate fi si un multimetru pus pe o scala de masurat intensitatea alternativa. Deci inseriezi rezistentza cu difuzorul care sta cu "okii in tavan" si multimetrul (sau osciloscopul) direct pe bornele difuzorului. Incepi cu o tensiune sa zicem in jur de 1-3 V si ar trebui ca impedantza de iesire a generatorului sa fie macar de 50 ohmi. Daca aluneci cu frecventza in jurul celei la care rezoneaza difu' ai sa observi un punct cu o deviatzie maxima la instrument (osciloscop) Noteaz-o ca aia e! ;)Hai bafta! Mai revino si spune ce ai facut!Apropo: cit ai dat pe ele? Asta daca le-ai luat de curind!. :mrgreen: Link spre comentariu
ironickSQUAD Postat Ianuarie 10, 2004 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2004 Le am de vreo 3 ani si am dat 90.000 lei pe bucata Link spre comentariu
Ytron Postat Ianuarie 10, 2004 Partajează Postat Ianuarie 10, 2004 Am gasit o poza cu el aici : http://www.xenophonvenieris.gr/products/speakers.html Link spre comentariu
ironickSQUAD Postat Ianuarie 10, 2004 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2004 Sau aici: http://www.sega.sk/tvm/tvm.htm Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 10, 2004 Partajează Postat Ianuarie 10, 2004 Am avut si eu . Tin minte ca sunau foarte bine . Evident ca nu se preteaza la auditii puternice dar cred ca in privinta calitatii sunetului da clasa la majoritatea difuzoarelor similare , chinezesti sau turcesti , din magazine.La pretul lor de acum cred ca este o buna afacere sa le folositi pt. niste boxe tip home-cinema sau pt. computer. Link spre comentariu
ironickSQUAD Postat Ianuarie 12, 2004 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2004 Am trimis e-mail la producator .... si mi-au raspuns:ARN 5604: Frez=40Hz,Re=3,2R,Vas=38liters,Qts=0,56,Xmax=+/-5,5mmdar.....daca stie cineva ce este Re=3,2R, Vas=38liters (ce volum trebuie sa aiba boxa ??), Qts=0,56, Xmax=+/-5,5mm (miscarea membranei ???)Si pentru diferenta de putere:..Woofer TESLA /TVM/ARN5604 has got RMS/sinus/ power 50 watt/1hour and maximum peak power 100 watt/10 seconds.Information on speakerbox is long-time sinus power per 100 hours. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 12, 2004 Partajează Postat Ianuarie 12, 2004 Au carecteristici destul de bune :lol: credeam ca Tesla nu mai exista :oops:Pentru un sub homemade sunt excelente Link spre comentariu
Vizitator snak3 Postat Ianuarie 12, 2004 Partajează Postat Ianuarie 12, 2004 mai !!! care ati zis ca avetzi !!! care vinde ??? vreau si eu ?? de unde v-ati luat?? cu cat ??? oare la 25w se prajesc??? puneti si voi un reply la postul "difuzoare vechi" daca vreti sa vindeti unul sau 2 bucati din astea sau vreti ceva la schimb. mersi Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 12, 2004 Partajează Postat Ianuarie 12, 2004 dar.....daca stie cineva ce este Re=3,2R, Vas=38liters (ce volum trebuie sa aiba boxa ??), Qts=0,56, Xmax=+/-5,5mm (miscarea membranei ???)Si pentru diferenta de putere:..Woofer TESLA /TVM/ARN5604 has got RMS/sinus/ power 50 watt/1hour and maximum peak power 100 watt/10 seconds.Information on speakerbox is long-time sinus power per 100 hours.Re este rezistenta bobineiOts factorul de calitate totalXmax miscarea membraneiVas nu reprezinta volumul incinteiRestul inseamna ca rezista la 50W, atat :lol: Link spre comentariu
ironickSQUAD Postat Ianuarie 12, 2004 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2004 dar.....daca stie cineva ce este Re=3,2R, Vas=38liters (ce volum trebuie sa aiba boxa ??), Qts=0,56, Xmax=+/-5,5mm (miscarea membranei ???)Si pentru diferenta de putere:..Woofer TESLA /TVM/ARN5604 has got RMS/sinus/ power 50 watt/1hour and maximum peak power 100 watt/10 seconds.Information on speakerbox is long-time sinus power per 100 hours.Re este rezistenta bobineiOts factorul de calitate totalXmax miscarea membraneiVas nu reprezinta volumul incinteiRestul inseamna ca rezista la 50W, atat :lol:Daca Vas nu este volumul incintei in care trebuie montat difuzorul atunci ce este ? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 12, 2004 Partajează Postat Ianuarie 12, 2004 Masa de aer dislocata de difuzor :lol: Link spre comentariu
Ytron Postat Ianuarie 12, 2004 Partajează Postat Ianuarie 12, 2004 38 litri ! Ciudata exprimare. Se pare ca am ramas io rau in urma cu lectziile! :oops: Link spre comentariu
ironickSQUAD Postat Ianuarie 13, 2004 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2004 Pe site-ul producatorului din Ceh.... Am gasit ceva interesant, 3d, miscare... Download Download Link spre comentariu
Vizitator silviusana Postat Ianuarie 13, 2004 Partajează Postat Ianuarie 13, 2004 se poate face acelasi lucru si in solid works Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum