Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio RIC3 cu difuzor?

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!Am o intrebare: se poate atasa un difuzor direct la iesirea din casti a unui aparat de radio RIC 3 alimentat cu o baterie de 1.5V?Fara amplificatoare, fara nimic. Tensiunea de iesire a RIC-ului este 200 mV, pe impedanta 64 ohmi ( casca). Am incercat 10 secunde ''pe direct'' cu un difuzor 8 ohmi/0.25W si se aude perfect. Mi-a fost insa frica sa-l las mai mult timp, sa nu se arda AF-ul. Este nevoie de transformator de impedanta sau sa-l las pe direct?Atasez schema aparatului si schema circuitului integrat.Ce ziceti, ma puteti ajuta?Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kostas1

5

• cristian_draghiescu

2

• Spitfire

1

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

In principiu ce v-a sfatuit dl. Spitfire este absolut corect si suficient.

Daca doriti o abordare si mai riguroasa a problemei confectionati transformatorul

simplu din poza atasata, gabaritul este mic si incape fara probleme in carcasa

radioului.

Era bine daca ne-ati fi spus si cat consuma cu o sarcina de 8 Ω si daca in

aceasta situatie capsula integratului nu este cumva fierbinte.

In nici-un caz sa nu-l alimentati cu o tensiune mai mare de 1,5 V !

Link spre comentariu

Va multumesc foarte mult amandorura!Nu am facut aceasta masuratoare, dar oricum o sa utilizez transformatorul. Si m-am uitat mai atent la prospect, impedanta la borna casa trebuie sa fie 100-200 ohmi, nu 64 cum am crezut. O intrebare: pot utiliza un mini-transformator gen cele folosite la radioul Iris?Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări