Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tranzistori smps statie auto

Dj_Dog

Postări Recomandate

am asamblat statia, am pus-o la lucru, suna ok toate bune si frumoase in afara faptului ca dupa juma de ora de functionare la volum moderat in punte pe full range mi se incinge destul de tare torul din sursasa fie asta din cauza mosfetilor?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

10

• misuraelectronic

3

• moro

2

• iulianpry

1

Top autori în acest subiect

Dintr-un motiv au crapat si moseti aia,desi am intalnit TV la care choperul din sursa frigea dupa 5';si au mers mult si bine...la tine ,probabil iar s-a zgarcit ochii oblici la materile-asta e o varianta,urmatoarele presupun si un osciloscop.

Link spre comentariu

am asamblat statia, am pus-o la lucru, suna ok toate bune si frumoase in afara faptului ca dupa juma de ora de functionare la volum moderat in punte pe full range mi se incinge destul de tare torul din sursasa fie asta din cauza mosfetilor?

poate intra in saturatzie , mai scade frecventza de lucru la pwm , sau poate condensatorul din RC e defect si da alta frecventza , verifica si diodele redresoare de dupa traf si condensatorii electrolitici ,care se mai usuca uneori.
Link spre comentariu

Daca statia iti merge bine chiar si cu transfomatorul cald te sfatuiesc sa nu te atingi de frecventa pwm pentru ca vei da peste cap tensiunile de alimentare

o sa verific totusi piesele pasive din sursa sa vad care e treaba, totusi nu cred ca e ok ca traful sa atinga 100 grade sau chiar mai mult in juma de ora de functionare :jytuiyu
Link spre comentariu

La 60C frige,iar la 80 te arde.

nu am termometru din pacate dar daca zici ca la 60 frige si al 100 te arde atunci traful meu ar avea cam 65-70 gradeam verificat toate piesele din sursa sunt in limitele normale de toleranta iar singurii care sunt mai devalorizati ar fi condesatorii de filtraj: pe ei scrie 2200uF iar pe aparat indica intre 1900 si 2000uF
Link spre comentariu

scrie 2200uF iar pe aparat indica intre 1900 si 2000uF

:speriat ohoo, sunt chiar brici! unu uscat are mult mai putin...simt eu ca statia aia nu prea a functionat pana sa se arda...s-o folosesti sanatos.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări