Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe MELOMAN

Vizitator sacral

Postări Recomandate

Vizitator sacral

Tweeterele daca le-ai rebobinat si-au pierdut caracteristicile lor originale.Te-ai uitat pe cati ohmi ti le-a rebobinat? Intreb asta pentru ca eu m-am dus cu un tweeter la rebobinat, pe spatele lui scria 4 ohmi, dar nenea ala mi l-a rebobinat pe 8 ohmi.Parerea ta ca se aude mai bine e doar efectul placebo al modificarii pe care ai efectuat-o.Eu am o pereche cu tweeterele rebobinate (8 ohmi) si o pereche cu tweeterele originale (cu calota din material textil) si incomparabil inaltele se aud mai bine pe cele originale, mai puternice, mai clare.Minerele ies din discutie. Tweeterele le-am rebobinat eu (cu minuta mea), ambele pe 3,8 ohmi iar cind au "cazut", s-a intimplat pe rind, la interval de timp apreciabil, timp in care am avut ocazia sa le aud prin comparatie (cel original auzindu-se mai rau ca cel refacut).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

4

• Adi Florin

3

• Bujor Stefan

2

• C0B

1

Top autori în acest subiect

• 5 ani mai târziu...
Vizitator ibanez

Am si eu o pereche de boxe meloman si placutele de filtre nu mai le are sunt niste modificari pe acolo cativa conzi o bobina cateva rezistente poate cineva sa-mi posteze schema cu filtrele originale multam frumos

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări