Vizitator Maquit Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 salut.am un sistem audio la care s a ars alimentatorul ( de 18 v si 650mA).Am gasit prin casa un altul reglabil de maxim 12 v si 300 mA l am incercat la sistem si merge , am sunet intr adevar dar nu mai e la fel de puternic .Il pot folosi pe asta in continuare e vreun pericol de scurt circuit? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Il puteti folosi, dar numai la volum mic (curentul maxim debitat de noua sursa este jumatate din cat ar trebui). Daca fortati alimentatorul riscati sa-l prajiti! Link spre comentariu
Vizitator Maquit Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 cand se incinge prea tare atunci se poate arde? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Da, deoarece curentul solicitat din alimentator este mai mare decat cel pentru care a fost proiectat. In plus, aceste alimentatoare nu au aerisire, ceea ce poate duce la supraincalzire si aprindere! Se poate folosi un alt alimentator ce poate livra un curent suficient de mare, la 18 volti, ca sa nu se mai supraincalzeasca (unul care sa dea minim un amper). Link spre comentariu
Vizitator Maquit Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 alimentatorul original a facut o scanteie si atunci a sarit si siguranta la tablou.oare mai poate fi reparat? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Da! Examinati cu atentie montajul. Ar putea doar din cauza incalzirii sa fi facut un scurtcircuit firele de la 220V, si atunci inlocuiti numai cablul de retea. Bafta! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Cand incepe sistemul sa distorsioneze sunetul,e semn ca nu primeste destul curent=> redu volumul cu un sfert de tura.Momentan se poate folosi si asa ,dar pe termen lung e bine sa achizitionezi unul de 18V.Solutia cea mai convenabila e un alimentator de perete,alea scot si 18 unde scrie 12(se verifica cu voltmetrul). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum