Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imi trebuie: stabilizator liniar reglabil 2.5-4.5V 10A

Vizitator M1cutzu

Postări Recomandate

Vizitator M1cutzu

Memoriile folosite sunt bazate pe chip-uri Winbond BH-5 si au plaja de tensiune de alimentare pana la 3.6V. In PC-uri se alimenteaza la 2.6V in mod normal pentru ca asta e standardul JEDEC pentru memorii DDR. Functionarea "peste specificatii" nu dureaza mai mult de cateva zeci de minute/cateva ore, iar scopul e obtinerea de rezultate cat mai bune in diverse programe de benchmarking. Un fel de cursa de masini cu calculatoarele, daca vrei :). Luand asta in considerare, riplul de 30-40mV e inacceptabil, mai ales in cazul

Cand ai o pereche de module de memorie ce la 3.75V merg pana la 284-286Mhz si la 3.78V abia mai merg la 250Mhz

Sursele de alimentare pe care le folosesc sunt brand-name, ceva mai pretentioase (Antec, Enermax, Hiper, OCZ) si in niciuna nu am gasit vreun IC (in afara de banale 7905 probabil) pe care sa il pot identifica. Oricum, ramane problema celorlalte componente ce s-ar putea sa nu reziste, plus ca totul devine mai complex, pe langa modificarea sursei de alimentare va trebui sa modific si regulatorul de pe placa de baza pentru a il convinge sa ofere mai mult voltaj, acum ca se alimenteaza de la o tensiune mai mare.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Hm... cred ca s-a mai luminat. Suna interesant experimentul. Dar daca asa sta treaba, nu ar fi valabila o sursa de laborator care sa dea cei x.xxV la peste 10A? Adevarul e ca am avut ocazia sa lucrez cu niste memoritze care in stand by luau cam 2A pe grupul de 4 bucati. Cand intrau in paine, ceva cu acces intensiv, sarea consumul la fo 33A. Laser frate! Noroc ca mergeau la tens mica. Alimentarea era dintr-o sursa in comutatie de 1V@40A, dar era un "brick", nu era facuta pe genunchi. Sursa era facuta de meseriashi care numai cu surse se ocupa.Oricum, bafta si daca nu e vreo acoperire cu ©, poate ne zici si noua rezultatele.Bafta,Cirip

Link spre comentariu
Vizitator M1cutzu

Am facut pana la urma un regulator cu TL431 si FET de putere, din primele teste indeplineste cerintele si se descurca bine; variatia tensiunii la iesire in functie de consum nu e mai mare de 10mV.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări