wally_gatter Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Am acest amplificator de ceva vreme , l-am primit de la cineva , erau arse ambele canale , ma refer la amplificarea de putere ,nu la preamplificator . As dori sa ii schimb etajul final de amplificare, adica sa pun alta configuratie.. de aceea va cer parerea ,sa vad daca gresesc ceva in modificarea lui. atasez mai jos si schema originala a amplificatorului , urmata de schema care as vrea sa o folosesc ijn locul celei vechi.. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Repară mai bine etajul final din amplif, nu e mare greutate. Probabil au fost arşi trz finali din cauza boxelor de 4 Ohmi, foloseşte numai de 8 Ohmi.Puterea nu se modifică prin schimbarea propusă. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 12, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Repară mai bine etajul final din amplif, nu e mare greutate. Probabil au fost arşi trz finali din cauza boxelor de 4 Ohmi, foloseşte numai de 8 Ohmi.Puterea nu se modifică prin schimbarea propusă. nu vreau sa ii schimb puterea.. partea de cablaj a fost compromisa.. asa am primit amplificatorul , nu mai pot repara originalul , trebuie sa fac un nou cablaj ptr etajul de putere.. implicit trebuie sa schimb si tr finali.. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Asta e altceva, atunci se justifică efortul. Nu e nevoie de modificări, decît cele obişnuite: Q9 pus BD139 (dacă eşti dibaci îl aşezi pe cablaj cu partea izolată lipită de radiator, nu e nevoie de şurub), ledul înlocuit cu 2x1N4148, cond de 100pF/250V între b-c la Q5, R9,10,15 la minim 1W, C7 la peste 100V... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 12, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2010 doar ca eu am pus ca finali bd249c.. si am modificat etajul de iesire cu tr pnp simulat Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Ptr ce atîta complicaţie cînd se găsesc în ziua de azi trz complementari?BD249/250C ar fi trebuit, dar sînt foarte falsificaţi, pune o poză cu ei. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 12, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Ptr ce atîta complicaţie cînd se găsesc în ziua de azi trz complementari?BD249/250C ar fi trebuit, dar sînt foarte falsificaţi, pune o poză cu ei. momentan nu am poze cu ei , dar o sa fac pe viitor daca nu se lamureste provenienta lor din cele spuse de mine: sunt de firma ISC fabricati, arata bine lucrati ca si capsula ,se comporta destul de bine si in montaj.. Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Cu ISC s-ar putea sa ai noroc, astia-s unii care pirateaza cu bun simt! (mai degraba cloneaza...) Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Cu ISC s-ar putea sa ai noroc, astia-s unii care pirateaza cu bun simt! (mai degraba cloneaza...) doar ca factorul de amplificare e cam scazut , lasa de dorit... amplificare de 50 , e cam mica.... Link spre comentariu
ex.escu Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Incercati sa refaceti cablajul,sau sa realizati montajul original pe un nou cablaj in locul celui deteriorat-se pot folosi piesele bune care au scapat...Schema de la "esp" e o varianta a schemei Lin-RCA de acum cca.45 ani cu finalul in configuratie Sziklay care nu intotdeauna e stabil desi unii il lauda-performantele acesteia sunt mai slabe decat ale schemei originale Saba. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Incercati sa refaceti cablajul,sau sa realizati montajul original pe un nou cablaj in locul celui deteriorat-se pot folosi piesele bune care au scapat...Schema de la "esp" e o varianta a schemei Lin-RCA de acum cca.45 ani cu finalul in configuratie Sziklay care nu intotdeauna e stabil desi unii il lauda-performantele acesteia sunt mai slabe decat ale schemei originale Saba. si cui as putea cere o idee de cablaj ptr amplif original? ptr ca cel vechi a fost compromis... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2010 ca sa nu zic ca nu am tranzistorii aia dubli depe etajul de intrare si reactie , e cam greu sa il refac.. eu as mai adauga o pereche de finali.. oare ar fi indicat sau contraindicat? bineinteles , cu modificarea prefinalilor, as pune MJE340si MJE350.. sa fie asta o modificare benefica? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Dacă pui mai mulţi trz finali, pui şi trz prefinali mai forţoşi ca MJE340/350, acolo merg bine BD243/244C. Sau poţi folosi ca trz finali 2SA!943/2SC5200, o pereche e suficientă la tensiunea aia de alimentare, doar atenţie la făcături, să cumperi unele bune. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Dacă pui mai mulţi trz finali, pui şi trz prefinali mai forţoşi ca MJE340/350, acolo merg bine BD243/244C. Sau poţi folosi ca trz finali 2SA!943/2SC5200, o pereche e suficientă la tensiunea aia de alimentare, doar atenţie la făcături, să cumperi unele bune. pai stiind ca nu sunt originali ma gandeam sa pun cate doua perechi de finali pe canal.. si BD243/244 am cu kilogramul.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum