Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alternator fara excitatie

Vizitator loothze

Postări Recomandate

Vizitator loothze

doresc un sfat intr-o problema:la un tractoras adus din italia sa ars releul de incarcarecare era in acelasi timp si redresare neavind punte separata,crezind ca am sa rezolm rapid problema mam grabit si am cumparat un regulator de dacie ca dupa ai sa vad ca e cu totul alt sistem. Alteternatorul era fara excitatie si scotea 2 alternante in loc de 3,dar asta am rezolvato redresand cu o punte de alternator de dacie obtinind vreo 30v.Problema este cum fac sa incarc bateria!? Rasfoind pe forum pt o solutie am dat peste un sfat al moderatorulu catre cineva cu o problema asemanatoare sa puna un bec in serie, ar fi o solutie simpla si buna dar numai daca as avea numai de incarcat bateria, dar daca mai apar consumatori problema se schimba, iar in cazul unui regulator elecronic (home made) acesta ar trebui sa suporte puteri mari. Daca m-ati putea ajuta cu un sfat sau o idee va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• draku

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

in general motocicletele au alternatoare fara excitatie, cu magnet permanent. releul de incarcare este de fapt o combinatie intre punte redresoare si releu regulator de tensiunepractic, "releul" moto are 5 (sau 6) borne: 3 se conecteaza direct cu alternatorul iar celelalte 2 (sau 3) cu restul instalatiei electricepoti incerca sa folosesti un releu de genul asta sau sa te inspiri din schema electrica moto

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări